2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματος;  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματος;

Δημοσίευσηαπό eliasps » 19 Ιούλ 2012, 22:17

Καλησπέρα!

Λοιπόν, έχω 2 router στο σπίτι αλλά το πεδίο του σήματος από το ασύρματο περιορίζεται σημαντικά μόνο σε μερικά σημεία του σπιτιού, λόγω του τσιμέντου στους τοίχους.
Θέλω να μπορώ να κάθομαι με το laptop στα σημεία του σπιτιού που δεν υπάρχει σήμα από το router, αλλά δεν μπορώ. Και σκέφτηκα από το να αγοράσω κάποιον αναμεταδότη, μήπως και υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω το δεύτερο router για να κάνει αυτή τη δουλειά. Δηλαδή να έχω ένα router κανονικά συνδεδεμένο στη γραμμή και το 2ο σε ένα άλλο σημείου του σπιτιού που να ενισχύει το σήμα του πρώτου router.

Έψαξα στο ίντερνετ και φαίνεται πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό, μάλιστα δοκίμασα και μερικούς αλλά πάντα κολλάω κάπου.

Αλλά πριν συνεχίσω την προσπάθεια πιστεύω πρέπει να απευθυνθώ στο φόρουμ, μήπως κάποιος από εσάς έχει προσπαθήσει ή πετύχει κάτι ανάλογο. Λοιπόν; Γνωρίζει κανένας πως ή αν είναι εφικτή μιά τέτοια διαδικασία;

Είτε μου βρείτε εσείς κάποιο τρόπο για να γίνει αυτό, είτε τον βρω μόνος μου, πιστεύω θα ήταν και χρήσιμο να φτιαχτεί και ένας "How to" οδηγός που να περιγράφει τη διαδικασία. Είμαι διατεθημένος να τον φτιάξω εγώ.

***Συγνώμη για την έλλειψη λεπτομερειών και πληροφοριών. Αλλά δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή. Θα προστεθούν στην αρχική δημοσίευση μετά από επεξεργασία, αργότερα ή αύριο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. :)

Off topic:
Ίσως το θέμα χρειάζεται μεταφορά στην κατηγορία Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet , δεν ξέρω, με μπερδεύουν αυτά! :P
Zητώ μεταφορά και συγνώμη από τους συντονιστές για την ταλαιπωρία, αν όντως χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: 2ο router ως repeater (αναμεταδότης) για ενίσχυση σήματο

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Ιούλ 2012, 22:32

Καλό θα ήταν να γράψεις και το μοντέλο του ρούτερ.
Αυτό που θες δεν ξέρω αν γίνεται, δηλαδή το wlan του ρούτερ να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και σαν receiver από άλλο ρούτερ και σαν transmitter, οπότε θα περιμένεις απάντηση από κάποιον πιο σχετικό.
Έχω χρηαιμοποιήσει ρούτερ σαν access point, προκειμένου να συνδέονται ασύρματα συσκευές που ήταν μακριά από την εμβέλεια του αρχικού ρούτερ, μόνο που το δεύτερο ρούτερ ήταν συνδεδεμένο από την ethernet (κάποια έχουν και ειδική θύρα wan γι αυτή τη δουλειά).
Η γενική ιδέα είναι ότι δίνεις στο δεύτερο ρούτερ μια home adress ψηλά μέσα στη γκάμα διευθύνσεων που μοιράζει το κύριο ρούτερ, και ταυτόχρονα του απενεργοποιείς το dhcp.
Λεπτομερέστερες οδηγίες υπάρχουν, αλλά καλό θα ήταν να ψαχτεί με το μοντέλο του ρούτερ, πρέπει όμως να διαπιστώσεις πρώτα αν γίνεται να λειτουργήσει σαν repeater.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 19 Ιούλ 2012, 23:21

eliasps έγραψε:Ίσως το θέμα χρειάζεται μεταφορά στην κατηγορία Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet , δεν ξέρω, με μπερδεύουν αυτά! :P
Zητώ μεταφορά και συγνώμη από τους συντονιστές για την ταλαιπωρία, αν όντως χρειάζεται.

Η καλύτερη ενότητα θα ήταν τα "Δίκτυα", μεταφέρθηκε λοιπόν. ;)

1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 20 Ιούλ 2012, 03:34

konnn έγραψε:

Η καλύτερη ενότητα θα ήταν τα "Δίκτυα", μεταφέρθηκε λοιπόν. ;)

Α οπότε δεν πέτυχα ούτε την εναλλακτική! :P

@dim459
Κατάλαβα τί εννοείς. Δηλαδή οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση μεταξύ των routers. Τα μοντέλα και τις ιδιότητες τους θα τα δώσω αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα. Οπότε θα επανέλθω αύριο στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, εξελίξεις.
Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 20 Ιούλ 2012, 12:09

Ναι, πρέπει να υπάρχει σύνδεση.

Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεσαι access point και όχι δεύτερο router.

Επίσης υπάρχει και η λύση της κάρτας usb όσον αφορά την ενίσχυση του σήματος αλλά μην περιμένεις τίποτα φοβερό.
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pisons » 20 Ιούλ 2012, 13:24

Αν το ένα από τα 2 router που έχεις υποστηρίζει λειτουργία repeater γίνετε αλλιώς θα πρέπει να πάρεις ένα access point.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 12.04 LTS 32-bit ACER ASPIRE ONE D270-26CBB
Προδιαγραφές⇛Intel® Atom™ CPU N2600 @ 1.60GHz × 4 || Γραφικά Intel GMA 3650 || Μνήμη 2 GiB || HDD 30GB SSD
Άβαταρ μέλους
pisons
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 20 Ιούλ 2012, 21:53

Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που γράφηκε παραπάνω, να μπορεί να λειτουργήσει ως repeater.
Αυτό ισχύει και για τα access points.
Υπάρχουν κάποια που την υποστηρίζουν και κάποια που πρέπει να συνδεθούν μέσω ethernet για να αναμεταδώσουν μετά ασύρματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 24 Ιούλ 2012, 00:32

Γειά σας και πάλι.

Λόγω προβλημάτων που είχα δεν πρόλαβα να δώσω τις λεπτομέρειες των routers, την μέρα που σας είχα πει.

Το πρώτο router το οποίο θα είναι το κεντρικό που θα είναι συνδεδεμένο με τη γραμμή, είναι ένα ZTE ZXV10 H108L, που μου το έφεραν μετά την υπογραφή συμβολαίου με την WIND (από την οποία δεν είμαι ευχαριστημένος και δεν την συνιστώ).
Το δεύτερο router που θέλω να ενισχύει το σήμα από το παραπάνω, είναι ένα Belkin F5D7632-4, το οποίο από όσα διάβασα υποστηρίζει wireless bridging και μάλιστα εύκολα. Δεν ξέρω όμως τί γίνεται με το ZTE.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anapodos » 24 Ιούλ 2012, 02:45

Αρκεί ένα απο αυτά να υποστηρίζει και σωστά λές πως το belkin το υποστηρίζει.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το wireless bridging απο το web interface του router και να σιγουρευτείς πώς δουλεύουν στο ίδιο κάναλι.
Κάνεις εφαρμογή των ρυθμίσεων και μετά το belkin θα λειτουργεί σαν access point στο οποίο θα μπορείς να συνδεθείς.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-55-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-54-generic, Windows 7
3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ ‖ RAM 3955 MiB ‖ ASUS INC. M2R32-MVP
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Turks PRO [Radeon HD 6570/7570] [1002:6759] {fglrx_pci}
5 eth0: Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet Controller [11ab:4320] (rev 13)
anapodos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 24 Ιούλ 2012, 03:12

anapodos έγραψε:Αρκεί ένα απο αυτά να υποστηρίζει και σωστά λές πως το belkin το υποστηρίζει.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το wireless bridging απο το web interface του router και να σιγουρευτείς πώς δουλεύουν στο ίδιο κάναλι.
Κάνεις εφαρμογή των ρυθμίσεων και μετά το belkin θα λειτουργεί σαν access point στο οποίο θα μπορείς να συνδεθείς.

Δηλαδή ενεργοποιώ το wireless brigde στο Belkin και δίνω διευθύνσεις MAC του Βelkin στο ZTE και αντίστροφα;
Στη σελίδα του ZTE δεν βλέπω κάποια επιλογή για wireless bridge πάντως.
Έχει πάνω ένα κουμπί που λέει WPS αλλά εγώ χρειάζομαι WDS.
Kάπου είχα διαβάσει πως χρειάζονται και τα 2 υποστήριξη για wireless bridging.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα