ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TP-LINK REPEATER

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TP-LINK REPEATER

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 25 Αύγ 2008, 23:32

Χρησιμοποιώ το TP-LINK TL-WA601G ως repeater (προκειμένου να αυξήσω την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου μου - είναι και access point) σε ένα ασύρματο router D-link χωρίς κανένα πρόβλημα στα VISTA (προεκατεστημένα στο laptop μου) αλλά όταν μπαίνω στο UBUNTU (8.0.4.1) δεν μπορώ να συνδεθώ με κανένα τρόπο. Μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;
Ευχαριστώ
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TP-LINK REPEATER

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 26 Αύγ 2008, 00:14

δες εδώ αν θέλει αναβάθμιση για να διορθωθεί κάποιο bug που υπάρχει.
αν θέλει κατέβασε το zip αρχείο από εδώ
ίσως να φταίει αυτό.

κάποιος άλλος συνδέθηκε αλλάζοντας την ip clik
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 27 Αύγ 2008, 12:06

Προσπάθησα να κάνω upgrade πολλές φορές, αλλά η διαδικασία ενώ ξεκινάει κανονικά κάπου στη μέση σταματάει , γράφει succeeded, αλλά ποτέ δεν είδα την καινούργια έκδοση εγκατεστημένη). Άρα αναγκαστικά χρησιμοποιώ την προηγούμενη που είναι όμως συμβατή με LINUX.
Και τώρα αρχίζουν τα παράξενα (πριν ξεκινήσω θα πω ότι ΔΕΝ αντιμετωπίζω κανένα από τα παρακάτω προβλήματα όταν μπουτάρω και δουλεύω με τα Vista αλλά εγώ θα 'θέλα να δουλεύω με το UBUNTU).
Βλέπει το ασύρματο δίκτυο μου (με το repeater μάλλον αφού δείχνει μεγάλο σήμα σε σημεία που πριν δεν έδειχνε) αλλά δεν μπορεί με κανένα τροπο να συνδεθεί. Όταν δε προσπαθώ να μπω στο interface του repeater γράφοντάς του την IP (με την οποία από την ίδια ακριβώς απόσταση μπαίνω με τα vista- ενημερωτικά το γράφω και μόνο) δεν ανοίγει τίποτε στον browser, σαν να μην το βλέπει δηλαδή. Αλλά τότε από πού το μεγάλο σήμα που προανέφερα (το ssicd φαίνεται κανονικά γραμμένο στο wireless, είναι όπως και του router μου πράγμα που δείχνει ότι μάλλον το "βλέπει"); Μήπως χρειάζομαι κάποια ρύθμιση ή κατι άλλο;
Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής. Ευχαριστώ!

Και κάτι ακόμη! Ενώ η ισχύς του σήματος φαίνεται εξαιρετική (η πορτοκαλί οριζόντια ράβδος έχει χρωματισμένα 5 από τα 6 κουτάκια) όταν μετακινούμαι οριακά και συνδέομαι στο διαδίκτυο από τις μπλε κάθετες ράβδους που δείχνουν το σήμα σύνδεσης πια είναι μόνο 1 από τις 4 ενεργή ενώ οι πορτοκαλί παραμένουν 4 από τις 5.
Τι τρέχει τελικά;
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 27 Αύγ 2008, 18:41

Τελευταία απόπειρα (έχω 15 μέρες προσπαθώντας να ρυθμίσω ένα laptop που πήρα και έχω συνέχεια προβλήματα).
Έκανα αναβάθμιση σε 8.10.
Επίσης άλλαξα στο router μου SSID και κανάλι εκπομπής.
Ρυθμίζω αντίστοιχα το repeater (με καινούργιο SSID κ.λπ)
Δοκιμάζω στα vista σε περιοχή που δεν έπιανα χωρίς το repeater και βλέπω το καινούργιο όνομα και συνδέομαι κανονικά.
Μπαίνω στο UBUNTU 8.10 πλέον.
Βλέπω το καινούργιο όνομα αλλά όταν προσπαθώ να συνδεθώ "rewuesting a network address from the wireless network ..." τίποτε πάλι.
Προσπαθώ να βάλω ΙΡ να εισέλθω στο repeater (κάτι που είχα κάνει κανονικά από τα vista) και πάλι τίποτε.
Εδώ σταματάω. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν.
Ίσως αργότερα ξαναπροσπαθήσω.
Ευχαριστώ!

28-8-2008
Έκανα 9 επανεκκινήσεις και στις 3 συνδέθηκα κανονικά ενώ στις υπόλοιπες όχι !!!!!!!!!!!!
Δεν άλλαξα θεση καθόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζεται!
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 29 Αύγ 2008, 00:58

Μετά από καμιά δεκαριά προσπάθειες για σύνδεση (όχι επανεκκινήσεις) να 'μαι πάλι με ασύρματη σύνδεση. Καμιά ιδέα;
Να και ένα μήνυμα μήπως βοηθήσει:
user@user-laptop:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wmaster0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"FORTHNET_SP" Nickname:""
Mode:Managed Frequency:2.472 GHz Access Point: 00:1D:0F:D4:07:D2
Bit Rate=24 Mb/s Tx-Power=15 dBm
Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B
Power Management:off
Link Quality=68/100 Signal level=-65 dBm Noise level=-92 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

vmnet1 no wireless extensions.

vmnet8 no wireless extensions.

user@user-laptop:~$
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 29 Αύγ 2008, 21:18

Λοιπών αυτό που θα είχα κάνει εγώ αν και δεν έχω καν εικόνα τις συσκευής και θα μπορούσα να ψάξω καλύτερα
1. Αλλάζεις την ip του από 192.168.1.Χ σε 192.168.1.2 και νομίζω ότι αν του δώσεις σταθερή θα είναι καλύτερα .
2. Κοιτάς το DHCP στο ένα από τα 2 και το αφήνεις ενεργοποιημένο στο repeater αν έχει DHCP καλύτερα να το κλείσεις και εάν έχει ρύθμιση bridged κανε επιλογή του bridged , δηλαδή να γίνει σαν γεφύρωμα μεταξύ του Η/Υ και του ρούτερ
3. Πας στην καρτέλα wireless και πατάς site survey. αφού εντοπίσεις και στοχεύσεις στον κόμβο δηλαδή ρούτερ σου πατάς connect. Σου δείχνει και το σήμα οπότε βοηθάει να στοχεύεις.
4. Αν ο κομβούχος σου δηλαδή ρούτερ έχει dhcp λογικά τώρα μπορείς να συνδεθείς .
Λοιπόν αν όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι σωστές πρέπει να παίζεις και πολύ καλά. επίσης μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και την ισχύ εκπομπής της κεραίας σου.
Ρούτερ να έχει DHCP repeater όχι , και repeater να έχει σταθερή IP καλύτερα 1.2 επόμενη απο το ρούτερ που είναι συνήθως 1.1 δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχει για WEP,WAP,WAP2 στο repeater άλλα όλα σίγουρα θα έχει στο ρούτερ οπότε μόνο να γίνει σαν bridged μάλλον θα σου κάνει την δουλεία .
Και αν έχει πουθενά ένα manual του δώσε εάν λίνκ να το κατεβάσω να το δω .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 31 Αύγ 2008, 16:16

Απ' την αρχή έχω αλλάξει την ΙΡ σε ...1.10. Μέσα στις δοκιμές μου έχω κάνει όλα αυτά που μου προτείνεις αλλά χωρίς απποτέλεσμα. Θεωρώ ότι, αφού στο ένα λειτουργικό η συστοιχία router - repeater λειτουργεί απρόσκοπτα, δεν υπάρχει πρόβλημα ρυθμίσεων της συστοιχίας (γιατί να την πειράζουμε;) αλλά θέμα ρυθμίσεων στο λειτουργικό που παρουσιάζεται το πρόβλημα (UBUNTU). Αφού βλέπω να γίνεται σύνδεση στο δίκτυο κάτι πρέπει να κάνω για να πάρει IP. Εδώ χρειάζομαι βοήθεια. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο (UBUNTU). Όλα αυτά είναι απλά ένας συλλογισμός βάσει λογικής μου. Δε σημαίνει ότι είναι και σωστός.
Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες : http://rapidshare.com/files/141548688/FOTO.tar.html
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 31 Αύγ 2008, 16:40

Στο ασύρματο στο Ubuntu αυτό που έχει απο default είναι
Η λειτουργία περιαγωγής ενεργοποιήθηκε οπότε μπορεί να είναι αυτό και εάν την αλλάξεις σε DHCP μπορεί να λειτουργήσει πιθανών δεν μπορώ εδώ να είμαι σίγουρος , άλλα εάν είναι όλα σωστά με τις ρυθμίσεις τότε μόνο αυτό μπορεί να είναι , ναι και κάτι άλλο έχεις δει εάν στο ρούτερ η στο REPEATER έχει τίποτα να έχει σχέση με mac address filter , και πως έχεις συνδέσει το άλλο για πρώτη φορά έχεις δώσει passphrase = κωδικό εισόδου στο δίκτυο , σου ζήτησε κωδικό εισόδου στο Λίνουξ , δεν έχω δει ποτέ εάν είναι κλειδωμένο το δίκτυο μόνο με κωδικό και όχι με mac address filter δεν δίνει πρόσβαση και εδώ το REPEATER έχει την λειτουργία μόνο και μόνο σαν ενός wireless access point τίποτε άλλο .

Υ.Γ. Έχεις URL που μπορώ να το δω και να δω την περιγραφή του REPEATER .
Τώρα είδα τα photo βλέπω ότι έχεις σήμα του ασυρμάτου κανονικά τι IP σου δίνει και πια είναι τα αποτελέσματα των εντολών
Κώδικας: Επιλογή όλων

1. ifconfig
2. iwconfig
3. sudo iwlist wlan0 scan

Το ότι δεν ανοίγει τίποτα δεν είναι ότι δεν έχει συνδεθεί άλλα λάθος προφανώς απόδωσες IP,DNS η και κάτι άλλο , μπορείς να βγάλεις screenshots απο το REPEATER τις ρυθμίσεις του αν δεν είναι πολλά να δούμε τι έχεις και πως .
Τελευταία επεξεργασία από linuxman και 31 Αύγ 2008, 16:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 31 Αύγ 2008, 16:45

Πριν δω το μήνυμά σου σου ετοίμαζα και άλλες φωτογραφίες : http://rapidshare.com/files/141550903/s ... a.tar.html
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NIKOS1 » 31 Αύγ 2008, 16:54

Επειδή δεν έχω internet στο ubuntu πρέπει να επανεκκινώ στα vista κ.λ.π λίγο άβολο για την ώρα. Σε μισή ώρα περίπου που θα βρίσκομαι στο άλλο pc θα μπορεί να γίνει, όμως εκεί συνδέεται χωρίς πρόβλημα γιατί είναι δίπλα το router οπότε δε θα βγάλουμε συμπέρασμα για το repeater που μας ενδιαφέρει.
Σε μια άλλη απάντηση παραπάνω όμως νομίζω ότι σου έδωσα αυτά που ζητάς.

http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=116
NIKOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα