limas έγραψε:Ανα ποσα μετρα πρεπει να μπουν?? Και ποσο πανω κατω κοστιζει ο καθε ενας?? Νομιζω θα ειναι παρομοιο με την χρηση repeaters.

the_eye έγραψε:limas έγραψε:Ανα ποσα μετρα πρεπει να μπουν?? Και ποσο πανω κατω κοστιζει ο καθε ενας?? Νομιζω θα ειναι παρομοιο με την χρηση repeaters.
Δεν έψαξες. Μπαίνει 1 σε κάθε σημείο. Απλά το μοντέλο και η τιμή είναι ανάλογη της απόστασης.
Ότι έχει την λέξη χDSL ξέχνα το σαν λύση, γιατί θέλει DSLAM κέντρο για να λειτουργήσει.
the_eye έγραψε: *
Re: Συνδεση τερματικων σε αποσταση 2 km

the_eye έγραψε:@medigeek
Φυσικά και γίνετε με οπτική ίνα και είναι η καλύτερη επιλογή. Μόνο που το κόστος για 2 Km οπτική ίνα είναι αρκετά μεγάλο και γράφει ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το υπάρχον καλώδιο με κάτι άλλο.
Αν τα extenders λένε 1400 μέτρα τόσο είναι το σύνολο, όχι 1400Χ2. Εσύ καλό είναι να πάρεις 2500Km για να είσαι οκ.

Clouzo έγραψε:Βασικά ποιό είναι το budget σου? έχεις απορρίψει την ασύρματη συνδεση και την ενεργοποίηση dsl στο 2ο γραφείο. To μόνο που σου μένει είναι σύνδεση με καλώδιο και repeaters/bridges .... όπου για 2 χιλ καλώδιο και κάμποσους repeaters είναι πολλά λεφτά...

limas έγραψε:Clouzo έγραψε:Βασικά ποιό είναι το budget σου? έχεις απορρίψει την ασύρματη συνδεση και την ενεργοποίηση dsl στο 2ο γραφείο. To μόνο που σου μένει είναι σύνδεση με καλώδιο και repeaters/bridges .... όπου για 2 χιλ καλώδιο και κάμποσους repeaters είναι πολλά λεφτά...
Το dsl δυστυχως για καποιους λογους δεν μπορω να το εχω στις δυο τοποθεσιες. Τωρα για την ασυρματη ζευξη αρχικα το εχουμε απορριψει, εχω ομως προσωπικα μια επιφυλλαξη. Και τις δυο παραπανω λυσεις προς το παρον τις εχουμε απορριψει κυριως για το θεμα της ασφαλειας της πληροφοριας πο θα μεταδιδεται. Ασυρματα θεωρητικα ειναι πιο ευκολο να γινει καποια υποκλοπη, απ'οσο γνωριζω.

simosx έγραψε:limas έγραψε:Clouzo έγραψε:Βασικά ποιό είναι το budget σου? έχεις απορρίψει την ασύρματη συνδεση και την ενεργοποίηση dsl στο 2ο γραφείο. To μόνο που σου μένει είναι σύνδεση με καλώδιο και repeaters/bridges .... όπου για 2 χιλ καλώδιο και κάμποσους repeaters είναι πολλά λεφτά...
Το dsl δυστυχως για καποιους λογους δεν μπορω να το εχω στις δυο τοποθεσιες. Τωρα για την ασυρματη ζευξη αρχικα το εχουμε απορριψει, εχω ομως προσωπικα μια επιφυλλαξη. Και τις δυο παραπανω λυσεις προς το παρον τις εχουμε απορριψει κυριως για το θεμα της ασφαλειας της πληροφοριας πο θα μεταδιδεται. Ασυρματα θεωρητικα ειναι πιο ευκολο να γινει καποια υποκλοπη, απ'οσο γνωριζω.
Δεν απάντησες στο θέμα του προϋπολογισμού. Μιλάμε π.χ. πάνω από 1000€; μέχρι 500€; για αρχική εγκατάσταση.
Θα ήθελες να αποφύγεις μηνιαία έξοδα (π.χ. 3g);
Υπάρχουν πολλές λύσεις και θα συζητάμε πάρα πολύ δίχως να βρούμε λύση. Αν βάλουμε περιορισμό στο κόστος θα βοηθήσει ώστε να κόψουμε τις ακριβές λύσεις.
Ακόμα, για το θέμα του ασύρματου, πράγματι μπορεί να υπάρξει ζήτημα με ασφάλεια, ωστόσο γνωρίζουμε και τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, κατευθυντικές κεραίες, WPA2, κτλ.