Πώς να ξεκινήσω να μαθαίνω δίκτυα;

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: Πώς να ξεκινήσω να μαθαίνω δίκτυα;

Δημοσίευσηαπό medigeek » 02 Ιούλ 2011, 00:38

Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 03 Ιούλ 2011, 01:41

ΛΟΛ.

Ο Σωκρατης Κατσικας ηταν καθηγητης μου στο ΠΑ.ΠΕΙ τωρα πια ειναι γενικος γραμματεας τηλεπικοινωνιων...

Θελεις να μαθεις δικτυα?

Βημα 1ο -> TCP/IP - OSI Stack.

Βημα 2ο -> Τα βασικα πρωτοκολλα γενικοτερης δικτυωσης. ARP , DNS , SMTP SNMP , UDP , TCP ΚΤΛΠ.

Βημα 3ο -> Πρακτικη εξασκηση με το Wireshark. ΠΧ βρες τα headers και την ενθυλακωση σε καθε πακετο των αλλων επιπεδων , διεκρινε την διαδικασια του TCP Handshake κτλπ...

θα σε βοηθησει και ο οδηγος μου εδω.
viewtopic.php?f=9&t=18932&p

Για μια πρωτη εισαγωγη στο θεμα
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 03 Ιούλ 2011, 01:44

Star_Light έγραψε:ΛΟΛ.

Ο Σωκρατης Κατσικας ηταν καθηγητης μου στο ΠΑ.ΠΕΙ τωρα πια ειναι γενικος γραμματεας τηλεπικοινωνιων...

Θελεις να μαθεις δικτυα?

Βημα 2ο -> Τα βασικα πρωτοκολλα γενικοτερης δικτυωσης. ARP , DNS , SMTP SNMP , UDP , TCP ΚΤΛΠ.

Βημα 3ο -> Πρακτικη εξασκηση με το Wireshark. ΠΧ βρες τα headers και την ενθυλακωση σε καθε πακετο των αλλων επιπεδων , διεκρινε την διαδικασια του TCP Handshake κτλπ...

θα σε βοηθησει και ο οδηγος μου εδω. Για μια πρωτη εισαγωγη στο θεμα

1.Τι είναι αυτό το TCP/IP?
2.Τι είναι τα πρωτόκολλα;
3.Το τρίτο δεν το κατάλαβα καθόλου
4.Μου δίνεις ένα λινκ για αυτόν τον οδηγό;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 03 Ιούλ 2011, 02:22

stamatiou έγραψε:

Θελεις να μαθεις δικτυα?

Καλες οι αποριες σου.

ΘΑ ξεκινησω απο την 2. Για να προσεγγισω μετα και την 1. !

2. Σαν ορισμος με την εννοια πρωτοκολλο εννοουμε : Ολες εκεινες τις αρχες και τους κανονες που διεπουν μια επικοινωνια μεταξυ ενος client και ενος server

Σε ελευθερη μεταφραση αφορουν τον ΤΡΟΠΟ με τον οποιο υλοποιειται η επικοινωνια. Το TCP ειναι ενα πρωτοκολλο το οποιο για να δουλεψει σου λεει πως πρεπει να σπασει την πληροφορια σε κομματια (fragments) εκ των οποιων για καθε ενα που θα στελνεται θα λαμβανεται και μια επιβεβαιωση οτι αυτο ληφθηκε... Θα τα δεις και αναλυτικα την διαδικασια TCP-handshaking εδω -> viewtopic.php?f=9&t=18932&p

Αν υποθεσουμε οτι εχεις φωναξει εναν καθηγητη σπιτι σου να σου μαθει κατι.... πριν ξεκινησετε το μαθημα σε ρωταει πως θελεις να γινει το μαθημα και εσυ του απαντας πως θελεις αργα και σταθερα... δηλαδη απο ενα κεφαλαιο 10 σελιδων... θα ξεκινησει να σου τα λεει μιση μιση σελιδα.... για καθε σελιδα που θα καταλαβαινεις θα του στελνεις μια επιβεβαιωση... θα του λες οτι οκ καταλαβα και ετσι θα συνεχιζεται το μαθημα... αυτο λοιπον εν ολιγοις ειναι το αντιστοιχο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ του μαθηματος.... της επικοινωνιας δηλαδη εν ωρα μαθηματος μεταξυ εσου και του καθηγητη. ΕΝταξει ως εδω?

παμε στο 1. μιας και αναλυσαμε εν ολιγοις τι σημαινει ενα πρωτοκολλο.... Λοιπον το TCP/IP ειναι το βασικο πρωτοκολλο του INternet. Με βαση αυτο γινεται η δρομολογηση (IP) αλλα και η μεταφορα (TCP) του πακετου σου το οποιο ξεκινησε απο ενα ηλεκτρικο σημα... (PHYSICAL LAYER) πρωτο επιπεδο στο OSI STACK (στοιβα πρωτοκολλων με βαση τα οποια γινεται η δικτυωση) διαμορφωθηκε εφυγε απο το τοπικο δικτυο μπηκε στο ιντερνετ δρομολογηθηκε με βαση μια IP διευθυνση. Και μεσω του TCP εγκαθιδρυθηκε μια συνδεση. Σε γενικες γραμμες η στοιβα πρωτοκολλων... περιγραφει μια συγκεκριμενη διαδικασια σε καθε επιπεδο.... (πρωτοκολλο) ουσιαστικα αυτο ειναι το πρωτοκολλο η αρχη με βαση την οποια γινεται η επεξεργασια.

3. Το Wireshark ειναι ενας sniffer. Η λειτουργια του ειναι παθητικη... απλα συλλαμβανει τα πακετα και τα αναλυει. ΑΝ διαβασεις καλα το OSI STACK και τα headers τα οποια μπαινουν στα διαφορα layers τοτε θα καταλαβεις και το πως λειτουργει. Σε καθε επιπεδο μπαινει ενα header μπροστα απο την πληροφορια... αυτο το header εχει πληροφοριες οι οποιες βοηθουν το πρωτοκολλο να εφαρμοσθει.

Αν για παραδειγμα σου λεω πως το TCP ειναι ενα πρωτοκολλο το οποιο για να κανει την μεταφορα... χρειαζεται να διασπασει την αρχικη πληροφορια... σε μικρα κομματακια και να τα μεταδοσει ενα - ενα η επομενη ερωτηση σου ειναι...
Ωραια! Και πως ξερουμε οτι θα φτασουν αυτα τα πακετακια????
Για αυτο μεσα στο header ενος TCP segment ενος δηλαδη πακετου το οποιο βρισκεται στο επιπεδο μεταφορας πλεον μπαινει ενα πεδιο που λεγεται
Αριθμος Σειρας! Ο οποιος βοηθαει να μην επικρατησει προβλημα... αυτος ο αριθμος σειρας βοηθαει το πρωτοκολλο να υλοποιηθει.. βοηθαει δηλαδη τις αρχες.... να ειναι πραγματοποιησιμες! Πρωτοκολλο ειναι η θεωρια.... οι αρχες... το αρχικο σχεδιο.

ΠΧ. Το BitTorrent ειναι πρωτοκολλο για την μεταφορα των toorent ενω το uTorrent ειναι το λογισμικο το οποιο υλοποιει αυτο το πρωτοκολλο.

4. Τον εχω δωσει και πιο πανω τον οδηγο δεν φαινεται???

ελπιζω να ειμαι κατανοητος. Καλη αρχη
και οποιαδηποτε απορια εχεις να την πεις .
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 03 Ιούλ 2011, 13:52

Star_Light έγραψε:
stamatiou έγραψε:

Θελεις να μαθεις δικτυα?

Καλες οι αποριες σου.

ΘΑ ξεκινησω απο την 2. Για να προσεγγισω μετα και την 1. !

2. Σαν ορισμος με την εννοια πρωτοκολλο εννοουμε : Ολες εκεινες τις αρχες και τους κανονες που διεπουν μια επικοινωνια μεταξυ ενος client και ενος server

Σε ελευθερη μεταφραση αφορουν τον ΤΡΟΠΟ με τον οποιο υλοποιειται η επικοινωνια. Το TCP ειναι ενα πρωτοκολλο το οποιο για να δουλεψει σου λεει πως πρεπει να σπασει την πληροφορια σε κομματια (fragments) εκ των οποιων για καθε ενα που θα στελνεται θα λαμβανεται και μια επιβεβαιωση οτι αυτο ληφθηκε... Θα τα δεις και αναλυτικα την διαδικασια TCP-handshaking εδω -> viewtopic.php?f=9&t=18932&p

Αν υποθεσουμε οτι εχεις φωναξει εναν καθηγητη σπιτι σου να σου μαθει κατι.... πριν ξεκινησετε το μαθημα σε ρωταει πως θελεις να γινει το μαθημα και εσυ του απαντας πως θελεις αργα και σταθερα... δηλαδη απο ενα κεφαλαιο 10 σελιδων... θα ξεκινησει να σου τα λεει μιση μιση σελιδα.... για καθε σελιδα που θα καταλαβαινεις θα του στελνεις μια επιβεβαιωση... θα του λες οτι οκ καταλαβα και ετσι θα συνεχιζεται το μαθημα... αυτο λοιπον εν ολιγοις ειναι το αντιστοιχο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ του μαθηματος.... της επικοινωνιας δηλαδη εν ωρα μαθηματος μεταξυ εσου και του καθηγητη. ΕΝταξει ως εδω?

παμε στο 1. μιας και αναλυσαμε εν ολιγοις τι σημαινει ενα πρωτοκολλο.... Λοιπον το TCP/IP ειναι το βασικο πρωτοκολλο του INternet. Με βαση αυτο γινεται η δρομολογηση (IP) αλλα και η μεταφορα (TCP) του πακετου σου το οποιο ξεκινησε απο ενα ηλεκτρικο σημα... (PHYSICAL LAYER) πρωτο επιπεδο στο OSI STACK (στοιβα πρωτοκολλων με βαση τα οποια γινεται η δικτυωση) διαμορφωθηκε εφυγε απο το τοπικο δικτυο μπηκε στο ιντερνετ δρομολογηθηκε με βαση μια IP διευθυνση. Και μεσω του TCP εγκαθιδρυθηκε μια συνδεση. Σε γενικες γραμμες η στοιβα πρωτοκολλων... περιγραφει μια συγκεκριμενη διαδικασια σε καθε επιπεδο.... (πρωτοκολλο) ουσιαστικα αυτο ειναι το πρωτοκολλο η αρχη με βαση την οποια γινεται η επεξεργασια.

3. Το Wireshark ειναι ενας sniffer. Η λειτουργια του ειναι παθητικη... απλα συλλαμβανει τα πακετα και τα αναλυει. ΑΝ διαβασεις καλα το OSI STACK και τα headers τα οποια μπαινουν στα διαφορα layers τοτε θα καταλαβεις και το πως λειτουργει. Σε καθε επιπεδο μπαινει ενα header μπροστα απο την πληροφορια... αυτο το header εχει πληροφοριες οι οποιες βοηθουν το πρωτοκολλο να εφαρμοσθει.

Αν για παραδειγμα σου λεω πως το TCP ειναι ενα πρωτοκολλο το οποιο για να κανει την μεταφορα... χρειαζεται να διασπασει την αρχικη πληροφορια... σε μικρα κομματακια και να τα μεταδοσει ενα - ενα η επομενη ερωτηση σου ειναι...
Ωραια! Και πως ξερουμε οτι θα φτασουν αυτα τα πακετακια????
Για αυτο μεσα στο header ενος TCP segment ενος δηλαδη πακετου το οποιο βρισκεται στο επιπεδο μεταφορας πλεον μπαινει ενα πεδιο που λεγεται
Αριθμος Σειρας! Ο οποιος βοηθαει να μην επικρατησει προβλημα... αυτος ο αριθμος σειρας βοηθαει το πρωτοκολλο να υλοποιηθει.. βοηθαει δηλαδη τις αρχες.... να ειναι πραγματοποιησιμες! Πρωτοκολλο ειναι η θεωρια.... οι αρχες... το αρχικο σχεδιο.

ΠΧ. Το BitTorrent ειναι πρωτοκολλο για την μεταφορα των toorent ενω το uTorrent ειναι το λογισμικο το οποιο υλοποιει αυτο το πρωτοκολλο.

4. Τον εχω δωσει και πιο πανω τον οδηγο δεν φαινεται???

ελπιζω να ειμαι κατανοητος. Καλη αρχη
και οποιαδηποτε απορια εχεις να την πεις .

1. Οπ, συγνώμη δεν τον πρόσεξα τον οδηγό :shh: :oops:
2.Στην εξήγησή σου(που μου φαίνεται πάρα πολύ καλή,μπράβο!) υπάρχουν πολλές ορολογίες που δεν ξερω, φαντάζομαι όμως θα τις μάθω στην πορεία έτσι;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 03 Ιούλ 2011, 17:17

stamatiou έγραψε:
1. Οπ, συγνώμη δεν τον πρόσεξα τον οδηγό :shh: :oops:
2.Στην εξήγησή σου(που μου φαίνεται πάρα πολύ καλή,μπράβο!) υπάρχουν πολλές ορολογίες που δεν ξερω, φαντάζομαι όμως θα τις μάθω στην πορεία έτσι;

Ποιες εννοεις??? ΑΝ θες πες τες και τωρα να τις εξηγησουμε... αλλα γενικα ναι θα τις καταλαβεις καλυτερα
και διαβαζοντας μονος σου.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 03 Ιούλ 2011, 19:29

Λοιπον πριν ξεκινησεις την ενασχοληση σου με τα δικτυα καλο θα ειναι να εχεις στο μυαλο σου μια απλοποιημενη αλλα και "συμπιεσμενη" εκδοση αυτης της εννοιας που θα διαβαζεις ωστε να μπορεις να την κανεις κτημα σου ευκολοτερα. Λοιπον υποθετω πως οι εννοιες που μαλλον δεν γνωριζεις ακομη καλα και σου ηταν αγνωστες στο παραπανω ηταν οι εξης :

IP διευθυνση : Ειναι μια διευθυνση που αποτελειται απο 4 οκταδες (απο bits) 4 x 8 = 32 bits συνολικα αλλα ας μην μπλεξουμε με το δυαδικο συστημα στην αρχη εκτος και αν θες να καταλαβεις σε βαθος πως γινεται η διευθυνσιοδοτηση πχ σε τμηματα - υπολογιστες του τοπικου δικτυου . Μια IP ειναι της μορφης 192.160.56.89 (τυχαια) σε δεκαδικη μορφη ειναι αυτο. Υπαρχουν και οι κλασεις αλλα δεν θα μπλεξουμε ακομη με αυτο. Λοιπον αρχικα φαντασου την σαν το αναγνωριστικο το οποιο βοηθαει τους δρομολογητες σε επιπεδο δικτυου να μεταφερουν το πακετο μεχρι να φτασει στον προορισμο του. Αν για παραδειγμα εγω θελησω να στειλω ενα γραμμα σε εναν φιλο μου υποχρεωτικα θα βαλω πανω την διευθυνση του σπιτιου του... θα το καταθεσω στην COurier της περιοχης μου (τοπικο δικτυο ως εδω) και απο εκει η Courier θα το δωσει σε καποιον που με το μηχανακι του / οχημα του θα το μεταφερει στον καταλληλο προορισμο η διαφοροποιηση εδω με τα δικτυα ειναι οτι στα δικτυα χρειαζεσαι παραπανω απο εναν δρομολογητη που θα δρομολογησει το πακετο στον επομενο κομβο μεχρι να φθασει στον προορισμο του. Καπως ετσι λοιπον και τα πακετα που ξεκινουν απο εναν κομβο Α και θελουν να φτασουν σε εναν ΚΟμβο Β εχουν πανω τους την διευθυνση του ΚΟμβου Β.

TCP handshaking : handshaking ειναι η διαδικασια της χειραψιας. Τα μηχανηματα για να εγκαθιδρυσουν μια συνδεση θα πρεπει πρωτα να ανταλλαξουν μερικες πληροφοριες μεταξυ τους. Η φιλοσοφια πισω απο το handshaking ειναι γενικη.... δεν ειναι μονο στο TCP . Handshaking γινεται και στα ασυρματα για να γινει ανταλλαγη των MAC διευθυνσεων μεταξυ ενος AP και ενος πελατη του. ΕΙναι μια διαδικασια στην οποια οι συσκευες ανταλλασουν τις παραμετρους που θα τις βοηθησουν σε μια αξιοπιστη επικοινωνια. "Οταν κανεις χειραψια με ενα καινουργιο ατομο που εχεις γνωρισει , συνηθως ανταλλασετε και καποια ανγνωριστικα.. του στυλ εισαι φιλος του φιλου μου??? απο που ξερεις τον φιλο μου ??? που σπουδαζεις?? κτλπ κτλπ καταχρηστικα και ελευθερα μπορουμε να τα παραλληλισουμε για να μας γινει πιο κατανοητο" . Η χειραψια αυτη διαθετει καποια σταδια στα οποια γινεται ανταλλαγη καποιων πληροφοριων.

OSI Stack & Physical Layer: Επειδη η δικτυωση εχει καποια συγκεκριμενη διαδικασια. Αποτελειται απο σταδια... τα σταδια αυτα μοντελοποιουνται σε επιπεδα... τα επιπεδα αυτα κανουν συγκεκριμενη δουλεια... το 1ο επιπεδο γνωστο και ως φυσικο επιπεδο(physical layer) ειναι το πρωτο επιπεδο της στοιβας πρωτοκολλων (ΤΟ OSI stack δηλαδη το οποιο εχει προταθει σαν προτυπο για να περιγραψει την διαδικασια) σε αυτο το επιπεδο "γεννιεται" η πληροφορια.... ο συρμος απο bits . Για να μεταδοθει ενα πακετο καθε bit μετατρεπεται σε ηλεκτρικο σημα . Απο ποιον? Απο το φυσικο επιπεδο... αυτη ειναι η λειτουργια του και καμια αλλη (που λεει ο λογος...θα αναφερθω σε λιγο και σε αυτο) Τα ηλεκτρικα σηματα μπορουν να μεταφερουν πληροφορια. Τα σηματα μεταδιδονται ως ηλεκτρομαγνητικα κυματα. 2 βασικα χαρακτηριστικα των ηλεκτρομαγνητικων κυματων τα καθιστουν ικανα για την μεταδοση πληροφοριας σε ενα δικτυο ο 1ος ειναι αυτονοητος... οτι δηλαδη διαδιδονται απο εναν πομπο προς εναν δεκτη και ο 2ος ειναι οτι περιεχουν ενεργεια η οποια μπορει να χρησιμοποιηθει για την μεταφορα μηνυματων. Φυσικα στο physical δεν ειναι μονο αυτη η λειτουργια... αλλες λειτουργιες εχουν να κανουν με signal processing ψηφιακη επεξεργασια σηματος... οπου εκει χρησιμοποιουνται καποιες διαταξεις γνωστες και ως φιλτρα οι οποιες κοβουν συχνοτητες που προκαλουν προβληματα στην επικοινωνια... ενα απο αυτα ειναι ο Θορυβος! Ο θορυβος εχει αμεση επιδραση σε ενα πακετο διοτι μπορει να προκαλεσει ολισθηση των bits και ετσι να αλλοιωσει την πληροφορια... Φυσικα αυτο αποτελει ενα λαθος δικτυου το οποιο ομως θα ανιχνευθει στο επομενο επιπεδο... το 2ο το επιπεδο ζευξης δεδομενων... (τοπικα)

ΦΙλτρακια εχουμε ολοι στο σπιτι μας.... Ο διαχωριστης που μας δινουν και βαζουμε στην πριζα του τηλεφωνου διαθετει ενα LOw pass και ενα High pass φιλτρο... χαμηλοπερατο και υψιπερατο αντιστοιχα... το χαμηλοπερατο αφηνει να περνανε οι χαμηλες συχνοτητες και κοβει τις υψηλες (του ιντερνετ που ειναι για δεδομενα) το ευρος ζωνης της φωνης ειναι μεχρι τα 4KHz αν θυμαμαι καλα , αν μπλεξουν μεσα και υψηλες συχνοτητες θα υπαρξει θορυβος στην επικοινωνια... αντιθετα σε ενα υψιπερατο περνανε οι υψηλες και κοβονται οι χαμηλες.... και αυτο ειναι για την αλλη υποδοχη του διαχωριστη γραμμης και το ιντερνετ. Αν το ρουτερακι βαραει συχνα αποσυνδεσεις πιθανοτατα να υπαρχει θορυβος στην γραμμη και μπορεις αυτο να το διαπιστωσεις και μεσα απο το interface του ρουτερ.

Τελος θα πρεπει να ξεκαθαριστει οτι μια συνδεση TCP εκτος απο τις διευθυνσεις IP ΤΟΥ αποστολεα και του παραληπτη διαθετει και πορτες.... Οι πορτες ειναι διπεαφες (αν το λεω σωστα) στον ηλεκτρονικο σου υπολογιστη στις οποιες τρέχουν κάποιες υπηρεσίες που αναμενουν αιτησεις.... οταν αναμενουν αιτησεις βεβαια δεν "τρεχουν" ειναι απλα σε ετοιμοτητα για να δεχθουν καποια αιτηση και να την επεξεργαστουν.... Πχ μπορει να θες να στειλεις ενα γραμμα στον φιλο σου αλλα ο φιλος σου να μενει μεν στην διευθυνση την οποια εβαλες πανω στο γραμμα αλλα να ειναι σε τριοροφη μεζονετα και αυτος να μενει στον 1ο και οχι στον 2ο ... οποτε θα βαλεις πανω ταδε διευθυνση 1ος οροφος...

παμε να το δουμε αντιστοιχα σε TCP συνδεση..... θες να στειλεις ενα πακετο???? ΠΟυ ειναι για FTP εφαρμογη??? Η FTP By default παιζει στην 21... ενος σερβερ (οχι ενος client) το στελνεις λοιπον στην ταδε IP (ΤΟΥ SERVER) στην ταδε πορτα! Για να τονισεις πως θες επικοινωνια με την συγκεκριμενη εφαρμογη!

Για να καταλαβεις καλυτερα το TCP/IP και τον τροπο με τον οποιο γινεται η συνδεση σε μια port θα πρεπει να διαβασεις (αργοτερα) και την θεωρια των sockets και γιατι οχι να συνδυασεις και δικτυακο προγραμματισμο μαζι!!! Εχω βαλει μερικα πραγματα εδω περι αυτου ->

viewtopic.php?f=61&t=19103
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxs » 05 Ιούλ 2011, 19:50

Σας ευχαριστώ και εγώ!!!!!!!!!!!!!!!
Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃Προγραμματισμός: C┃Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 10.4 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium @T4500 2.3GHz│ 512GB VRAM│ 500 HDD│ ATI RADEON HD545v 512 MB │ Screen: 15.6''
Άβαταρ μέλους
linuxs
daemonTUX
daemonTUX

IRC: linuxs
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Ιούλ 2011, 22:55

Ενα χρήσιμο επεξηγηματικό άρθρο της Wikipedia που θα βοηθήσει όσους διαβάζουν για τα δίκτυα
ειναι το εξής :

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE% ... F%84%CE%BF
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 10 Ιούλ 2011, 23:03

Παιδιά, αν γίνεται κάτι που να τα εξηγεί όλα, ακόμα και από τα πιο απλά, όπως κόμβος.
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα