- Κώδικας: Επιλογή όλων
total 4
dr-x------ 4 tasos tasos 0 Απρ 1 00:24 .
drwxr-xr-x 52 tasos tasos 4096 Απρ 1 00:24 ..
drwx------ 1 tasos tasos 0 Ιαν 1 10:15 public on mybookworld
drwx------ 1 tasos tasos 0 Μάρ 13 16:53 public on wdmycloud
total 4
dr-x------ 4 tasos tasos 0 Απρ 1 00:24 .
drwxr-xr-x 52 tasos tasos 4096 Απρ 1 00:24 ..
drwx------ 1 tasos tasos 0 Ιαν 1 10:15 public on mybookworld
drwx------ 1 tasos tasos 0 Μάρ 13 16:53 public on wdmycloud

xXx έγραψε:
Αλλά σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα να φορτώνεις τους δικτυακούς δίσκους από το /etc/fstab
Αν δεν ξέρεις πως γίνεται αυτό, ίσως βοηθηθείς εδώ, μιας και τα Αγγλικά σου είναι πολύ καλά.
Φαίνεται πως είναι bug πάντως, καθώς δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
tasos adm cdrom sudo dip plugdev lpadmin sambashare
sudo usermod -a -G fuse tasos
komhst έγραψε:Πάντως αν είναι bug μόνο εγώ το έχω συναντήσει; Κανείς άλλος δεν ήθελε να παίξει μουσική από NAS δίσκο;

xXx έγραψε:Η ταλαιπωρία στην οποία σε έβαλα φίλε komhst έδειξε 2 πράγματα:
Πρώτον: Οι δίσκοι είναι προσαρτημένοι ( όπως και θα έπρεπε άλλωστε ) στην διεύθυνση /home/tasos/.gvfs
Θεωρητικά θα πρέπει να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με όλες τις εφαρμογές, αν τους δείχνεις αυτή
τη διαδρομή για ανάγνωση και εγγραφή. Δεν είναι όμως αυτή η λύση, γιατί η διεύθυνση .gvfs είναι αόρατη
και θα θέλει ειδικό χειρισμό από μέρους σου, ανάλογα με την εφαρμογή, ώστε να μπορεί αυτή να "δει" εκεί μέσα.
Επίσης δεν είναι η λύση γιατί απλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα.
Δεύτερον: Εσύ, ( ο χρήστης tasos ) δεν είσαι μέλος στην ομάδα fuse και αυτό μάλλον προκαλεί το πρόβλημα.
Θα σου πρότεινα πριν προβείς σε ενέργειες από τον προηγούμενο σύνδεσμο που σου έδωσα, να γίνεις πρώτα
μέλος της ομάδος fuse και να κάνεις μία επανεκκίνηση. Αν αυτό δεν διορθώσει, τότε σου μένει ο σύνδεσμος
που έδωσα πριν ως τελευταία λύση από εμένα, μιας και δεν μπορώ να αναπαράξω το πρόβλημα σου.
Για να γίνεις μέλος της ομάδος fuse:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo usermod -a -G fuse tasos
Φιλικά xXx

xXx έγραψε:
Καθώς πάντα φορτώνω τους δίσκους από /etc/fstab ( συνήθεια του παρελθόντος ) ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και φαίνεται λογικό, μιας και στην
δεύτερη περίπτωση το πρόγραμμα έχει να κάνει με νορμάλ διαδρομή ( /media/xxx/downloads ) και όχι με την "στρυφνή" της πρώτης περίπτωσης.
Πιστεύω λοιπόν ότι και ο φίλος komhst αντιμετωπίζει κάτι που έχει την ίδια βάση ( αλλά σίγουρα, όχι τι ίδιο ακριβώς ).
Σε κάθε περίπτωση, ο ( σωστός ) ορισμός των δικτυακών δίσκων από /etc/fstab θα είναι μία χαρά.

Learner έγραψε:
Οι δίσκοι σου εσένα που είναι ; Στο ubuntu ή σε άλλο λειτουργικό ; (π.χ Windows). Τα προγράμματα που αναφέρεις ίσως να μην έχουν την δυνατότητα αποθήκευσής αρχείων απευθείας σε δίσκους δικτύων. Πιστεύω ότι εξαρτάται από το πρόγραμμα(χωρίς να είμαι σίγουρος όμως).

komhst έγραψε:(μήπως θα έπρεπε μετά να έχω κάνει και reboot? )
xXx έγραψε:Θα σου πρότεινα πριν προβείς σε ενέργειες από τον προηγούμενο σύνδεσμο που σου έδωσα, να γίνεις πρώτα
μέλος της ομάδος fuse και να κάνεις μία επανεκκίνηση.

komhst έγραψε:Ωραία, μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις να τους δηλώσω μέσα στο /etc/fstab ;
sudo mkdir /media/tasos/{mybookworld,wdmycloud}
echo username=username > ~/.mybookworld
echo password=password >> ~/.mybookworld
echo username=username > ~/.wdmycloud
echo password=password >> ~/.wdmycloud
chmod 600 ~/{.mybookworld,.wdmycloud}
sudo nano /etc/fstab//192.168.1.169/public /media/tasos/mybookworld cifs credentials=/home/tasos/.mybookworld,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0
//192.168.1.170/public /media/tasos/wdmycloud cifs credentials=/home/tasos/.wdmycloud,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0ctrl+oENTERctrl+xsudo mount -a