Δώσε τα IP που έβαζες όπως είναι στην εικόνα με την σειρά
IP
Mask
Getway

Cygnus έγραψε:
192.168.1.64
255.255.255.0
192.168.1.254
192.168.1.4
255.255.255.0
192.168.1.254

bullgr έγραψε:Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε σε εφαρμογές που πρέπει να ανοίξουμε incoming ports όπως το Amule, torrent clients είναι ότι εκτός το άνοιγμα των ports που χρειάζονται στο router πρέπει να ανοίξουμε και τις εν λόγω ports και στο iptables (firewall του linux).
Στο iptables πρέπει να ανοίξουν οι incoming ports όπως αντίστοιχα τις ανοίγουμε στο router. Γιατί από default το iptables όπως έρχεται με την εγκατάσταση του ubuntu αφήνει όλες τις outgoing ports ανοιχτές (υποτίθεται γνωρίζεις τι κάνεις) και έχει μπλοκαρισμένες όλες τις incoming ports.
Άρα εάν το torrent σου ζητάει incoming & outgoing port πχ το 5701 τότε θα πρέπει να ανοίξεις αυτή τη πόρτα και στο router σου και στο iptables.
Έχω κάνει ένα αναλυτικό οδηγό ρύθμισης iptables εδώ: viewtopic.php?f=9&t=451
:~$ nmap -p3**** 127.0.0.1
Starting Nmap 4.53 ( http://insecure.org ) at 2008-08-21 11:49 EEST
Interesting ports on localhost (127.0.0.1):
PORT STATE SERVICE
3****/tcp open unknown
Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.022 seconds
| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

sudo iptables -L -n
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Cygnus έγραψε:@linuxman: με ενσύρματο είμαι.δοκίμασα και την ip που μου λες και ακόμα τίποτα..φαίνεται πως όταν ορίζω static ip ο υπολογιστής δεν επικοινωνεί με το router. Πάντως, χωρίς static ip ο υπολογιστής παίρνει την ίδια ip όπως και στα windows. Στο router έχω ενεργοποιήσει τη ρύθμιση Always use the same address για τον συγκεκριμένο υπολογιστή.
@bullgr: χρησιμοποιούσα και το ufw (το ίδιο δεν υποτίθεται ότι κάνει;;;) και δεν είδα κάτι διαφορετικό.
- Κώδικας: Επιλογή όλων

bullgr έγραψε:Για δώσε την εντολή:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo iptables -L -n
Αφού δεν έχεις ανοίξει καμιά πόρτα τι σου εμφανίζει;
target prot opt source destination| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |