Μοίρασμα σύνδεσης internet με UBUNTU 9.10 & XUBUNTU 6.06

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: Μοίρασμα σύνδεσης internet με UBUNTU 9.10 & XUBUNTU 6.06

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 23 Νοέμ 2009, 23:20

Οντως, το US Robotics USR 5426 ειναι το 4317:0700 που βλεπεις απο την εντολη

Κώδικας: Επιλογή όλων
lsusb

Το βλεπει δηλαδη σαν USB Device αλλα δεν εχει drivers.

Απο μια γρηγορη ματια στο Internet,

http://www.usr.com/support/product-template.asp?prod=5426

και αλλου...

ειδα οτι και αλλοι ειχαν το ιδιο προβλημα. Πιθανον να λυνεται με το ndiswrapper, αλλα απ'οτι εχω ακουσει, αυτο θα σου δημιουργησει αλλα προβληματα. Οι γνωστες εδω μπορουν να σε ενημερωσουν.

Αυτα τα στικακια πανε 15-20€, ισως δεν αξιζει τον κοπο ο μπελας να το κανεις να δουλεψει... Εχω και εγω το Netgear WPN111 με το ιδιο προβλημα και δεν εχω παρει το δρομο του ndiswrapper, αλλα εχω ενα καλωδιο Ethernet 20 μετρα! :D

Φιλικα

ΜακηςΜ
Τελευταία επεξεργασία από MakisM1 και 23 Νοέμ 2009, 23:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EPYLOXIAS » 23 Νοέμ 2009, 23:23

MakisM1 έγραψε:Οντως, το US Robotics USR 5426 ειναι το 4317:0700 που βλεπεις απο την εντολη

Κώδικας: Επιλογή όλων
lsusb

Το βλεπει δηλαδη σαν USB Device αλλα δεν εχει drivers.

Απο μια γρηγορη ματια στο Internet, ειδα οτι και αλλοι ειχαν το ιδιο προβλημα. Πιθανον να λυνεται με το ndiswrapper, αλλα απ'οτι εχω ακουσει, αυτο θα σου δημιουργησει αλλα προβληματα. Οι γνωστες εδω μπορουν να σε ενημερωσουν.

Αυτα τα στικακια πανε 15-20€, ισως δεν αξιζει τον κοπο ο μπελας να το κανεις να δουλεψει... Εχω και εγω το Netgear WPN111 με το ιδιο προβλημα και δεν εχω παρει το δρομο του ndiswrapper, αλλα εχω ενα καλωδιο Ethernet 20 μετρα! :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Κοιτα, εχω κι εγω καμια 5-10 μετρα καλωδιο (οχι ethernet, αλλα απλο του ΟΤΕ), εχω και ενα σπλιτερ για να βγαζει 2 γραμμες απο μια αλλα δεν ξερω πως να κανω ενα δικτυο μεταξυ τους....
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux MINT13 (Maya) 32bit σε IBM VERO
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ │ 2GB │ TwinTech Graphics GEFORCE GT220 512MB DDR2│ HD Audio │ TFT LG 19"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EPYLOXIAS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 23 Νοέμ 2009, 23:37

Για δικτυο χρειαζεσαι καλωδιο (και φισακια) Ethernet. Δεν κανει το απλο καλωδιο του τηλεφωνου, ουτε τα φισακια του και ας μοιαζουν...

Μπορεις να αγορασεις ετοιμο καλωδιο Ethernet (ακομη και να στο φτιαξουν επιτοπου σε ορισμενα μαγαζια σε οτι μηκος θελεις) για λιγα Ευρω (κατω απο 10€). Στικακι συμβατο με Linux μπορεις να παρεις πιθανον κατω απο 20€.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 24 Νοέμ 2009, 07:19

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EPYLOXIAS » 24 Νοέμ 2009, 17:12

Hephaestus έγραψε:
EPYLOXIAS έγραψε:Κοιτα, εχω κι εγω καμια 5-10 μετρα καλωδιο (οχι ethernet, αλλα απλο του ΟΤΕ), εχω και ενα σπλιτερ για να βγαζει 2 γραμμες απο μια αλλα δεν ξερω πως να κανω ενα δικτυο μεταξυ τους....

Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσεις παρά θα λύσεις με το να επεκτείνεις την τηλεφωνική γραμμή. Το να φέρεις πιο κοντά το MoDem/router και στις δύο συσκευές θα είναι όμως καλός λόγος για να σε κάνω πελάτη μου μετά και θα σου κοστίσει πολλαπλάσια... (θέλω να πιστεύω πως δεν σκέφτηκες κάτι διαφορετικο με αυτό το καλώδιο!) :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, σκέψου να αγοράσεις ένα νέο στικάκι που να παίζει στο linux. Υπάρχουν ακόμη και 802.11n (lite, 150Mbps) που παίζουν με την μία σε linux και κοστίζουν κάτω από 25€. Ίσως μπορείς να βρείς και Full N spec (300Mbps) σε επίσης χαμηλές τιμές και ανάλογης συμβατότητας με λίγο ψάξιμο. ;)

Λίστες με υλικό προς ανάγνωση υπάρχουν εδώ εδώ και εδώ.

Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ένα φτηνό ethernet switch (πχ. με 5 ή 8 πόρτες, 100ΤΧ) και από μία πρόχειρη ματιά που έριξα μόλις τώρα τα βρίσκεις ακόμη και με κάτω απο 10€ και βάζεις και ένα έτοιμο καλώδιο πχ. 20 μέτρα με άλλα 8-9€ και κάνεις τη δουλειά. Τώρα, αν το πατήσεις και πάρει βόλτα το φορητό μαζί του είναι άλλη ιστορία (το έχω δει αρκετές φορές στη δουλειά μου) αλλά μην πεις πως δεν σε προειδοποιήσαμε! :D

Πιθανολογείται και αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω για την παράλληλη χρήση της USB με την ethernet θύρα, αλλά μην ποντάρεις την τύχη σου σε κάτι τέτοιο. Κάποιοι routers απλά δεν παίζουν έτσι γιατί είτε η θύρα είναι για αποκλειστική χρήση (και το γράφουν ίσως και στο βιβλιαράκι τους οτι δεν παίζουν και οι δύο θύρες ταυτόχρονα) είτε η θύρα είναι για κάποιο USB εκτυπωτή και αποτελεί μέρος του εσωτερικού print server τους. Αλλά ακόμη και αν λειτουργεί, ίσως να χρειάζεται ειδικούς οδηγούς, σκάλισμα στα modules κτλ. και ίσως να ανοίγουμε αρκετές δουλειές για κάτι που κοστίζει τόσο λίγο. :crazy:

Κλείνοντας, θεωρώ πως το να αγοράζουμε υλικό που βασίζεται σε ανοιχτές υλοποιήσεις είναι η καλύτερη λύση και μακροπρόθεσμα. Και οι κατασκευαστές πιάνουν το νόημα και εμείς έχουμε στο τέλος καλύτερη απόδοση στα μηχανήματα και στην τσέπη μας...

Off topic:
Τα είχαμε πει και παλαιότερα αναφορικά με το μηχανάκι αυτό και χαίρομαι που μαθαίνω πως το πάλεψες και κατάφερες να το στήσεις με linux! :thumbup:

Σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου. Θα το ψαξω το θεμα και θα ενημερωσω σχετικως!
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ │ 2GB │ TwinTech Graphics GEFORCE GT220 512MB DDR2│ HD Audio │ TFT LG 19"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EPYLOXIAS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 24 Νοέμ 2009, 17:30

Επιλοχια,

(αληθεια εισαι;... :D ) αν καταληξεις σε καποιο στικακι πες μας ποιο ειναι να το κοιταξουμε και, αν θες, με ΡΜ, πες μου απο που θα το παρεις και (δημοισα) αν δουλεψε. Ψηνομαι να αγορασω καποιο στικακι που δουλευει εγγυημενα σε Jaunty με WPA/WPA2.

Ευχαριστω

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EPYLOXIAS » 25 Νοέμ 2009, 17:05

MakisM1 έγραψε:Επιλοχια,

(αληθεια εισαι;... :D ) αν καταληξεις σε καποιο στικακι πες μας ποιο ειναι να το κοιταξουμε και, αν θες, με ΡΜ, πες μου απο που θα το παρεις και (δημοισα) αν δουλεψε. Ψηνομαι να αγορασω καποιο στικακι που δουλευει εγγυημενα σε Jaunty με WPA/WPA2.

Ευχαριστω

ΜακηςΜ

Φιλε MakisM1,
ναι... καποτε ημουνα αλλα τους σιχαθηκα και εφυγα...
Οσο για το στικακι, το ψαχνω ακομα και θα ενημερωθεις σχετικως. :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EPYLOXIAS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα