Πρόβλημα με πόρτα σε torrent clients

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Re: Πρόβλημα με πόρτα σε torrent clients

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2008, 01:02

Έχεις δοκιμάσει με τις πόρτες που είχα αναφέρει από 65235 έως 65245 στο Deluge ?
Δοκίμασε και άλλο client κάνει το ίδιο ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 27 Αύγ 2008, 01:47

Cygnus έγραψε:Έπειτα από πολύ παίδεμα με τον φίλο simosx δυστυχώς δεν βγαίνει άκρη. Έχω ενεργοποιήσει κατά το start-up να φορτώνονται οι κανόνες iptables που αναφέρονται στο http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=451. Έτσι το deluge δεν βλέπει την πόρτα ανοιχτή, αλλά και στο gupnp δεν εμφανίζεται το router. Mε sudo iptables -L το gupnp εμφανίζει το router και η πόρτα του deluge φαίνεται ανοιχτή. Αργότερα όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο κλείνει. :x

Έχεις κάνει όλη τη δουλειά και είναι κάτι για το οποίο αξίζεις συγχαρητήρια.
Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν πρέπει να το αφήσεις για ένα μικρό σφάλμα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πρόβλημα σχετίζεται είτε

1. από τους κανόνες firewall που ενεργοποιούνται ξανά με παράξενο τρόπο
=> εκτελείς ξανά sudo iptables -L για να επιβεβαιώσεις
Μπορείς να βγάλεις τα αρχεία που έχουν να κάνουν με τους κανόνες για firewall.

2. κάποιο σφάλμα στο firmware του router, οπότε μπορείς να αναβαθμίσεις από το
http://www.speedtouchforum.de/
Φυσικά, θέλει προσοχή στην επιλογή του firmware.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Cygnus » 27 Αύγ 2008, 02:30

simosx έγραψε:

Έχω ακολουθήσει πιστά τον οδηγό για τη ρύθμιση του iptables που υπάρχει στο φόρουμ αυτό. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=451. Το μόνο που άλλαξα, ήταν η προσωπική επιλογή και ενεργοποίηση της πόρτας για τον torrent client. Αυτό που θα ήθελα, είναι ένας τρόπος να τα ακυρώσω όλα, δηλαδή να ξεκινάει το σύστημα χωρίς κάποιον ειδικό κανόνα. Έτσι δηλαδή:
Κώδικας: Επιλογή όλων

Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

Τώρα για το firmware του router, θα προχωρήσω προσεκτικά.

έγραψε:2. κάποιο σφάλμα στο firmware του router, οπότε μπορείς να αναβαθμίσεις από το
Φυσικά, θέλει προσοχή στην επιλογή του firmware

Μήπως εσύ έχεις το 585v6; Γιατί εγώ έχω το απλό 585 οπότε δεν νομίζω να υπάρχει firmware πέραν του 5.4.4.1. Εκτός και με βοηθήσεις λίγο με τα γερμανικά και δώσεις το αντίστοιχο link. :D
Cygnus
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 27 Αύγ 2008, 03:40

Cygnus έγραψε:
simosx έγραψε:

Έχω ακολουθήσει πιστά τον οδηγό για τη ρύθμιση του iptables που υπάρχει στο φόρουμ αυτό. http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=451. Το μόνο που άλλαξα, ήταν η προσωπική επιλογή και ενεργοποίηση της πόρτας για τον torrent client. Αυτό που θα ήθελα, είναι ένας τρόπος να τα ακυρώσω όλα, δηλαδή να ξεκινάει το σύστημα χωρίς κάποιον ειδικό κανόνα. Έτσι δηλαδή:

Chain INPUT (policy ACCEPT)

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

Πρέπει να πρήξεις τα παιδιά στην άλλη συζήτηση για το φάιργουολ για να δώσουν οδηγίες απεγκατάστασης των κανόνων ;-).

Cygnus έγραψε:Τώρα για το firmware του router, θα προχωρήσω προσεκτικά.

έγραψε:2. κάποιο σφάλμα στο firmware του router, οπότε μπορείς να αναβαθμίσεις από το
Φυσικά, θέλει προσοχή στην επιλογή του firmware

Μήπως εσύ έχεις το 585v6; Γιατί εγώ έχω το απλό 585 οπότε δεν νομίζω να υπάρχει firmware πέραν του 5.4.4.1. Εκτός και με βοηθήσεις λίγο με τα γερμανικά και δώσεις το αντίστοιχο link. :D

Ναι, είναι 585v6. Έκανα αναβάθμιση διότι νόμιζα ότι θα έχω περισσότερες επιλογές από την έκδοση 5.χ, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν περισσότερες επιλογές.
Από τις δύο παραπάνω επιλογές, εκεί που πρέπει να δώσεις βαρύτητα είναι στις ρυθμίσεις του φάιργουολ παρά στην ενημέρωση του φιρμγουέρ.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikoker » 06 Σεπ 2008, 13:26

Παιδια δεν εχω πιασει πανω απο 60 κβ/σ ταχυτητες ενω στα windows ειχα πιασει μεχρι κ 3 μβ/σ.Ανοιξα πορτα για τον Deluge στο router μου (Siemens Sl2-141-αυτο που δινει η forthnet ως προεπιλογη δηλαδη). Ισως να φταει οτι δεν ξερω αν εχω κανει σωστες ρυθμισεις στο δικτυο του ubuntu.
Οριστε οι εικονες για να μου πειτε αν τα βαλα σωστα(αν ξερετε φυσικα) :

Εικόνα

Εικόνα

Στις ρυθμισεις του ρουτερ εβαλα την ιδια ιπ δηλαδη την 192.168.1.2( αυτη μου ειπαν οτι ειναι για την forthnet).
Κατι φταει για τις χαμηλες ταχυτητες αλλα δεν μπορω να το βρω.. :? :?
Τα τορεντ τα κατεβαζω απο την διευθυνση http://www.torrentz.com και βρισκω αυτα που εχουν τις πιο πολλες πηγες.Σωστα;;
Εχω ακουσει κ για private trackers εκανα σημερα εγγραφη σε ενα σιτε αλλα οι ταχυτητες ετσι ειναι πιο απελπιστικες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.10 64bit σε Compal FL91 (Multirama notebook)
Προδιαγραφές ⇛ T7100 │ RAM 2GB │ Intel │ GM 965 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
nikoker
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Σεπ 2008, 13:43

Σταμάτα όλα τα torrents και δοκίμασε να κατεβάσεις μόνο αυτό εδώ:
http://torrent.ubuntu.com:6969/file?inf ... %18%99S%B3

...δώσε και ένα screenshot απο τις ρυθμίσεις του deluge.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Σεπ 2008, 14:46

Θα δοκίμασες τα παρακάτω :

1. άνοιξε πόρτες στο ρούτερ start = 65235 end = 65245 .Ίδιες πόρτες θα βάλεις και στο πρόγραμμα Deluge η κάτι άλλο .
2. μετά ανοίγεις τερματικό και γράφεις

sudo gedit /etc/modprobe.d/aliases (θα βρεις εκεί την γραμμή alias net-pf-10 ipv6 και θα την αντικαταστήσεις με τα παρακάτω )
alias net-pf-10 ipv6 off
alias net-pf-10 off
alias ipv6 off
#alias net-pf-10 ipv6
3. sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist (και κάνεις επικολλήσει εκεί τα παρακάτω )
#disable networks connection under IPv6
#disable ipv6
blacklist ipv6
3. sudo gedit /etc/modprobe.d/bad_list (εδώ θα σου ανοίξει ένα κενό αρχείο και κάνεις επικολλήσει εκεί τα παρακάτω )
alias net-pf-10 off
#alias net-pf-10 ipv6 off

Τώρα κάνε μία επανεκκίνηση και εάν έχει δώσει τις πόρτες σωστά δοκίμασε ξανά να κατεβάσεις π.χ.
ubuntu-8.04.1-dvd-i386.iso.torrent http://cdimage.ubuntu.com/releases/hardy/release/
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikoker » 06 Σεπ 2008, 15:44

Τα αποτελεσματα ηταν μαλλον θετικα :

Εικόνα

Οι ρυθμισεις στο ρουτερ :

Εικόνα

Απο κει κ περα εγραψα αυτα που μου ειπε o linuxman στο terminal κ επαννεκινηση. Ευχαριστω για ολα.
Στον Deluge απλα εβαλα τις πορτες που δηλωσα στο ρουτερ κ τπτ αλλο. Πρεπει να αλλαξω κι αλλη ρυθμιση;;

Ειναι αληθεια οτι απο private trackers τα αρχεια κατεβαινουν πιο γρηγορα;Κ πως γινεται αυτο αφου κατεβαζεις μονο απο εναν;
Πολλες ερωτησεις μαζι sorry :D :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.10 64bit σε Compal FL91 (Multirama notebook)
Προδιαγραφές ⇛ T7100 │ RAM 2GB │ Intel │ GM 965 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
nikoker
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Σεπ 2008, 16:05

nikoker έγραψε:Τα αποτελεσματα ηταν μαλλον θετικα :

Εικόνα

Οι ρυθμισεις στο ρουτερ :

Εικόνα

Απο κει κ περα εγραψα αυτα που μου ειπε o linuxman στο terminal κ επαννεκινηση. Ευχαριστω για ολα.
Στον Deluge απλα εβαλα τις πορτες που δηλωσα στο ρουτερ κ τπτ αλλο. Πρεπει να αλλαξω κι αλλη ρυθμιση;;

Ειναι αληθεια οτι απο private trackers τα αρχεια κατεβαινουν πιο γρηγορα;Κ πως γινεται αυτο αφου κατεβαζεις μονο απο εναν;
Πολλες ερωτησεις μαζι sorry :D :D :D

Για private trackers δεν ξέρω δεν το έχω κάνει .Η ρυθμίσεις στο Deluge εκτός από πόρτες μπορείς να δώσεις και τι γραμμή έχεις .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Σεπ 2008, 16:36

Τα αρχεία δεν τα κατεβάζεις απο τους trackers , αλλά απο τους χρήστες τους (δες εδώ (http://el.wikipedia.org/wiki/Torrent)).
Οι trackers απλά δίνουν το torrent με το οποίο ο ένας χρήστης βρίσκει τους υπόλοιπους.
Οι private trackers έχουν περιορισμούς (βλέπε ratio) με τους οποίους αναγκάζουν τους χρήστες να δίνουν το αρχείο που κατέβασαν για όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν.
Στους public trackers συνήθως οι περισσότεροι χρήστες αφού κατεβάσουν το αρχείο σταματάνε τον διαμοιρασμό με αποτέλεσμα να μένουν λίγοι χρήστες που το δίνουν και πολλοί που το παίρνουν.Έτσι η ταχύτητα μειώνετε σημαντικά.

Τέλος , όσο ποιο πολλούς seed έχει ένα αρχείο τορρεντ τόσο ποιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ταχύτητα κατεβαίνει.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα