Λοιπον χρειαζομαι μια λυση οσον αφορα την απομακρυσμενη διαχειριση. Για να γινω κατανοητος θελω οταν καποιος γνωστος/φιλος χρειαζεται κατι να μπορω απο το σπιτι μου να παιρνω τον ελεγχο του υπολογιστη του και να κοιταω το προβλημα. Αυτο οταν ειχα τα παραθυρα το εκανα πολυ ευκολα με το γνωστο σε ολους teamviewer . Το θεμα ειναι οτι πλεον δεν χρησιμοποιω παραθυρα ουτε καν dual boot , οπως φαινεται αλλωστε και στην υπογραφη μου. Σαν προσωρινη λυση χρησιμοποιω μια portable εκδοση του teamviewer και μεσω wine κανω την δουλεια μου . Επειδη ομως θελω να το αποφυγω αυτο ζηταω τις γνωσεις σας πως θα το καταφερω. Να τονισω οτι διαβασα στο HOW TO διαφορα αλλα μεχρι στιγμης δεν ειχα θετικο αποτελεσμα. Ουτε θελω να βαλω τον φιλο/γνωστο σε μια διαδικασια να κανει ρυθμισεις στο router του , να περασει προγραμματα κτλ γιατι στο τελος θα μου πει να περασω απο το σπιτι του......
Δοκιμασα να περασω σε υπολογιστη με παραθυρα το vnc αλλα και το tightvnc ( φανταζομαι ειναι το ιδιο ) και απο το δικο μου μηχανημα ( Ubuntu ) ανοιξα την απομακρυσμενη διαχειριση συστηματος εδωσα την εξωτερικη ip που παιρνει το αλλο μηχανημα αλλα δεν πετυχα καμια συνδεση. Το μηνυμα που επαιρνα ηταν οτι η συνδεση εχει διακοπει.
Θα ηθελα κατι απλο και οσο το δυνατον λιγοτερο μπελαλιδικο για τον φιλο/γνωστο που χρησιμοποιει παραθυρα.