φίλε ftso δεν μπορώ να μπω στο site από τον server γιατί δεν έχω καν X .... (να βάλω τον lynx?)
από άλλο pc του δικτύου που το έκανα μου έβγαλε τις 20,21,22 πράσινο και έγραφε Stealth.....
Dimitris να σημειώσω ότι το ping στο dnydns account το έκανα από pc του δικτύου .....
firewall ανοιχτό δεν υπάρχει... και του router είναι απενεργοποιημένο και το ufw που ήταν default με την εγκατάσταση του ubuntu server είναι disable....
για ευκολία έκανα την πρόσθεση στο /etc/hosts αλλά όταν πάω για user@myserver (εννοείτε τα αντίστειχα σωστά

) βγάζει Name or service not known
κοίτα δεν ξέρω τι εννοείς με το δύο επιλογές πάντως για port-forwarding γίνεται
έτσι απλά στο router μου :-/ .....
κάτι άλλο που είναι λίγο άσχετο αλλά και σχετικό: έχω ενεργοποιημένη την επιλογή για telnet access στις ρυ8μίσεις του router... έτσι όταν δίνω από άλλο pc (ακόμα και μέσα από το lan μου) telnet mydyndnsaccount.dnydns.com μπαίνω κανονικά στο router μου....
το ίδιο και με τις υπηρεσίες http και ftp που υποστηρίζει.... τις οποίες έκανα: disable την πρώτη από μεριάς wan (δλδ μόνο μέσω lan να επιτρέπεται πρόσβαση) και disable της ftp από lan και wan... μη σας μπερδέψω, αλλά αυτό μου δίνει να καταλάβω πως κάτι παίζει μεταξύ server και router...
από τον router το port-forwarding είναι στον server και είναι σωστό.. τώρα στο server δεν ξέρω αν θέλει κάποια ρύθμιση! (ρυθμίσεις για τα shares του ftp και το login του ssh τις έχω κάνει) τώρα τι φταίει και αρνoύντε την internetικη σύνδεση και τα δύο δεν ξέρω....... ευχαριστώ και πάλι παιδιά αν έχετε καμιά ιδέα ρίξτε τη