Τι σύνδεση internet χρησιμοποιείτε και πόσο καλή είναι;

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Τι σύνδεση internet χρησιμοποιείτε και πόσο καλή είναι;

Δημοσίευσηαπό nikosal » 21 Οκτ 2008, 18:12

Στο τόπικ αυτό μπορούμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες για τη σύνδεση ίντερνετ που έχουμε και να πούμε πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από αυτήν, συγκριτικά και με τα λεφτά που πληρώνουμε. Υποθέτω ο περισσότερος κόσμος έχει πια dsl, αλλά ίσως ορισμένοι έχουν δορυφορική (και κάποιοι dial up ακόμα...).

Παρακαλώ την προσοχή σας στο εξής: Αποφεύγετε σχόλια του τύπου "η τάδε εταιρία γ**άει" ή "μην γραφείτε ποτέ στη δείνα εταιρία" και γενικότερα σχόλια που ξεφεύγουν από την εμπειρία σας ως χρήστες. Εξάλλου, τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και εταιρίες που χτες έτρεχαν ρουκέτα, σήμερα σέρνονται ή το αντίστροφο.

Να ξεκινήσω εγώ: Έκανα την πρώτη μου σύνδεση γύρω στα 1994 (συν ή πλην), αν θυμάμαι καλά, μόλις είχε ιδρυθεί η compulink. Ακολούθως πέρασα στην οτενέτ όπου έμεινα πάνω από δέκα χρόνια, πριν κάνω μια δίχρονη στάση στη φόρθνετ. Τους τελευταίους δέκα μήνες είμαι στην οτενέτ, ξανά, με μια 2ΜBps σύνδεση για την οποία πληρώνω 19.5 ευρώ το μήνα.

Μπορώ να πω ότι η σύνδεση είναι σχετικά ικανοποιητική, αν και έχω προβλήματα στο skype (στα σχετικά benchmark μου βγάζει αξιοσημείωτες παύσεις). Στο download δεν τα πάω άσχημα, είμαι γύρω στα 150-200 kbps. Μια μέτρηση που μόλις έκανα στο http://www.speedtest.net/ μου έδωσε 1499/217 και στο http://myspeed.visualware.com/servers/flr.html 1060/201 με μάλλον κακά ποιοτικά χαρακτηριστικά (quality 70%, maximum download speed 26 ms, average 10 ms).

Τι θα ήθελα:

24 Mbps στα ίδια χρήματα, με σταθερότητα και ψηλότερο upload ώστε να στέλνω τις φωτογραφίες μου πιο εύκολα και να μιλώ με βίντεο χωρίς προβλήματα στο skype.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Re: Τι σύνδεση internet χρησιμοποιείτε και πόσο καλή είναι;

Δημοσίευσηαπό dimisKJ » 21 Οκτ 2008, 18:36

Αρχικα isdn στην Οτενετ στην Λαρισα ως φοιτητης, μετα adsl με forthnet στην Λαρισα, καπακι adsl με οτενετ στα Κατω Πατησια και πλεον adsl 1Mbps με conn-x στις Σερρες.

Γενικα ποτε δεν ειχα προβληματα με τις ονομαστικες ταχυτητες. Μονο εδω πανω στις Σερρες, οποτε γεμιζει το DSLAM, και μεχρι να του κανουν αναβαθμιση, κατα τις μεσημεριανες ωρες η ταχυτητα πεφτει στο 50%. Περυσι για κανα 6μηνο ταλαιπωρηθηκαμε, φετος εχει κανα μηνα που αρχισαν παλι τα ιδια.

Μεσα Νοεμβρη θα επιχειρησω τα 2Mbps να δουμε πως θα παει...

Σχετικα με τις τιμες, νομιζω οτι πλεον τα πραγματα ειναι εξορθολογικοποιημενα. Προφανως, οποιαδηποτε μειωση τιμων θα ειναι καλοδεχουμενη. :D
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο - Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.10 (32bit)
Acer Aspire 1692: Intel M740 (1.73GHz) / ATI Mobility Radeon X600 (M24 3150)/ 2GB DDR /Intel AC'97 Audio/
Intel PRO/Wireless 2200BG / 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
dimisKJ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Τι σύνδεση internet χρησιμοποιείτε και πόσο καλή είναι;

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 22 Οκτ 2008, 17:25

Βασικά πλέον χρησιμοποιώ Tellas στα 4Mbps και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Το πρώτο 2μηνο βλαστήμησα, μέχρι και με μηνύσεις είχα απειλήσει, αλλά πλέον μετά από 1,5 χρόνο κανένα πρόβλημα σχετικά. Για τα λεφτά που δίνω είναι πολύ καλά , απεριόριστες αστικές, απεριόριστες υπεραστικές και απεριόριστες στο εξωτερικό και δίκτυο στα 4 Mbps για 40 € τον μήνα νομίζω καλά είναι, σε σχέση με αυτά που έδινα στον ΟΤΕ.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα