από B4tiSp0t » 04 Μάιος 2011, 01:02
Γειά σας λέγομαι Ανέστης.
Είμαι νέος στο forum και το πρόβλημα που με απασχολεί είναι ίδιο με του παιδιού.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Θέλω να βάλω το linux στην ζωή μου. Όμως όπως ίσως όλοι μας δεν μπορούμε να πετάξουμε τα "παράθυρα" από την μια μέρα στην άλλη. Έτσι θέλησα τον "serverακο" που μέχρι χθες έτρεχα windows server 2003 να τον αλλάξω σε ubuntu. Ο server ως τώρα ήταν για:
DHCP, ftp, fileserver, media server, boot manager, ghostiera, και "κατεβαστήρι" .
Το pc είναι ρυθμισμένο να ανοίγει μόνο του μετά από πτώση ρεύματος, λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο και δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο πάνω του εκτός από δίκτυο.
Και εδώ έρχεται το πρόβλημα.
Πείτε πως ανοίγει την πρώτη φορά. Είτε θα θελήσει login από πληκτρολόγιο για να δουλέψει το remote όπως πρέπει είτε αν βάλω αυτόματο login θα θελήσει κωδικό για ξεκλείδωμα της κλειδοθήκης.
Να σημειωθεί πως χρησιμοποιώ VNC.
Υπάρχει κάποια λύση που κάποιο remote μπορεί να "τρέχει" ενώ το pc είναι ακόμα κλειδωμένο και να μπορώ να κάνω login στο remote ώστε εκ των υστέρων να κάνω login στο ubuntu όπως είχα με τα"παράθυρα"? ή τέλος πάντων κάποια άλλη λύση ώστε να μπορέσω να βολευτώ χωρίς να χρειάζεται να συνδέω πληκτρολόγιο και οθόνη?
Τελευταία επεξεργασία από
B4tiSp0t και 04 Μάιος 2011, 01:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Ανέστης/Άκης
Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Καλός
PC1:
1 Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 32-bit (el_GR.utf8)
2 Προδιαγραφές → CPU: 1x AMD Athlon 64 Processor 3200+ ‖ RAM 1000 MiB ‖ ASUS Inc. K8VSEDX
3 Κάρτες γραφικών: nVidia NV34 [GeForce FX 5200] ⎨10de:0322⎬ (rev a1)
4 Δίκτυα: eth0: Intel 82541PI Gigabit Ethernet Controller ⎨8086:107c⎬ (rev 05)