Πρόβλημα σύνδεσης σε WiFi.

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Πρόβλημα σύνδεσης σε WiFi.

Δημοσίευσηαπό jkourkoulis » 18 Μαρ 2011, 15:51

Καλησπέρα. Είμαι νέος και στο forum αλλά και στο linux. Έψαξα στο φόρουμ για να βρω λύση στο πρόβλημά μου αλλά δεν το κατάφερα. Προσπαθώ να συνδεθώ στο wifi μου αλλά ενώ βάζω το σωστό κωδικό δε συνδέεται παρά μόνο μετά από αρκετές προσπάθειες και χωρίς να έχω αλλάξει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω σωστά. Ευχαριστώ.

ΥΓ. Να σημειώσω ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από linux, τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι...
Γνώσεις => Linux: Αρχάριος | Προγραμματισμός: Μέτρια | Αγγλικά: Άριστη
Λειτουργικό σύστημα => Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat /windows xp
Netbook =>Asus eee 1000h
jkourkoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα σύνδεσης σε WiFi.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 18 Μαρ 2011, 20:16

jkourkoulis έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι νέος και στο forum αλλά και στο linux. Έψαξα στο φόρουμ για να βρω λύση στο πρόβλημά μου αλλά δεν το κατάφερα. Προσπαθώ να συνδεθώ στο wifi μου αλλά ενώ βάζω το σωστό κωδικό δε συνδέεται παρά μόνο μετά από αρκετές προσπάθειες και χωρίς να έχω αλλάξει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω σωστά. Ευχαριστώ.

ΥΓ. Να σημειώσω ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από linux, τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι...

Σε 1η φαση
Μπες στο interface του ρουτερ.... να δεις αμα οι κωδικοι ειναι ενταξει.
Τι ρουτερ εχεις ? στο τερματικο δωσε την εντολη

Κώδικας: Επιλογή όλων
ifconfig eth0 | grep inet

την 1η διευθυνση που θα σου βγαλει παρτην και δωστην στον browser

με ενα http:// μπροστα για να μπεις στο ρουτερακι...

Κανε αυτα και αν ειναι κανονικα αποκλειουμε να εχει θεμα το ρουτερακι σου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jkourkoulis » 18 Μαρ 2011, 21:45

Έχω ένα Netgear DGN2000 Adsl2+/WiFi n router, δοκίμασα την εντολή αλλά δε μου βγάζει τίποτα. Πάντως στα Windows, σε ένα Sony Ericsson και σε ένα BlackBerry λειτουργεί κανονικά το WiFi με τον κωδικό που χρησιμοποιώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο. Αυτή τη στιγμή είμαι συνδεδεμένος από το linux στο wifi μου (συνδέθηκα με την 3η προσπάθεια).
Netbook =>Asus eee 1000h
jkourkoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Μαρ 2011, 00:48

jkourkoulis έγραψε:Έχω ένα Netgear DGN2000 Adsl2+/WiFi n router, δοκίμασα την εντολή αλλά δε μου βγάζει τίποτα. Πάντως στα Windows, σε ένα Sony Ericsson και σε ένα BlackBerry λειτουργεί κανονικά το WiFi με τον κωδικό που χρησιμοποιώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο. Αυτή τη στιγμή είμαι συνδεδεμένος από το linux στο wifi μου (συνδέθηκα με την 3η προσπάθεια).

Οπα με συγχωρεις... παιζει να σου εδωσα την εντολη για το ενσυρματο :/

iwconfig πρεπει να δωσεις και οχι ifconfig.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jkourkoulis » 19 Μαρ 2011, 00:57

Οκ το δοκίμασα αλλά μου βγάζει eth0 no wireless extensions, μήπως κάνω κάτι λάθος; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά μόλις τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι με linux και δεν ξέρω τι μου γίνετε...
Netbook =>Asus eee 1000h
jkourkoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Μαρ 2011, 03:44

jkourkoulis έγραψε:Οκ το δοκίμασα αλλά μου βγάζει eth0 no wireless extensions, μήπως κάνω κάτι λάθος; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά μόλις τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι με linux και δεν ξέρω τι μου γίνετε...

Οχι δεν γινεσαι κουραστικος... απλα το κακο ειναι οτι εγω εχω παψει να μπαινω ασυρματα

και πλεον εχω μονο το καλωδιο του EThernet.

ΣΤην τελικη ανοιξε το τερματικο σου και δωσε

host <router_name>.lan

το δικο μου ρουτερ πχ ειναι oxygen οποτε θα εδινα

host oxygen.lan
για να μου δωσει την IP του. Και να μπω μετα στο ρουτερ μεσα να δω τι παιζει

ΚΟιταξε αυτο που περιγραφεις μπορει να οφειλεται σε πολλα...

1. Μπορει να χεις θεμα με τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου. ( SNR / Attuenuation etc.)

2. ΜΠορει να χει φαει καποιο κολλημα το firmware του ρουτερ και να θελει ρισετ (αν δεις πως τα πεδια ονοματος χρηστη και κωδικος ειναι αδεια χωρις λογο)

3. Μπορει να ειναι κενο το αρχειο στο λειτουργικο που εχει σχεση με την ασυρματη δικτυωση και να πρεπει να το ρυθμισουμε.

Καταρχην πρεπει να δεις το ρουτερακι σου. Τι καρτα δικτυου εχεις?

δωσε την
lspci -nn | grep Wireless

με το καλωδιο του ΕΘερνετ σου εμφανιζει τα ιδια προβληματα ?

EDIT : Καλως ηρθες στον μαγικο κοσμο της λινουξαρας μας :angel: :angel: :angel: :angel:
καλη τυχη , καλη διαμονη και κυριως καλη υπομονη και καλο διαβασμα :D
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jkourkoulis » 20 Μαρ 2011, 11:39

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Τώρα για αυτά που μου είπες στο host netgear.lan μου βγάζει host netgear.lan not found: 3 (NXDOMAIN). Στην επόμενη εντολή που μου είπες δε μου έβγαλε τίποτα αλλά βρήκα ότι έχω network controller: ralink rt2860.

EDIT: Το Ethernet λειτουργεί κανονικά και τώρα φαίνεται να λειτουργεί και το wifi, λες να λύθηκε το πρόβλημα; Δεν πείραξα τίποτα απλά έβαλα το Ethernet μπήκα λίγο στο internet και το έβγαλα. Τι μπορεί να ήταν;
Netbook =>Asus eee 1000h
jkourkoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Μαρ 2011, 15:58

jkourkoulis έγραψε:Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Τώρα για αυτά που μου είπες στο host netgear.lan μου βγάζει host netgear.lan not found: 3 (NXDOMAIN). Στην επόμενη εντολή που μου είπες δε μου έβγαλε τίποτα αλλά βρήκα ότι έχω network controller: ralink rt2860.

EDIT: Το Ethernet λειτουργεί κανονικά και τώρα φαίνεται να λειτουργεί και το wifi, λες να λύθηκε το πρόβλημα; Δεν πείραξα τίποτα απλά έβαλα το Ethernet μπήκα λίγο στο internet και το έβγαλα. Τι μπορεί να ήταν;

Μπορει να ηταν θεμα αυθεντικοποιησης στο ρουτερακι ή πιστοποιησης.
Μπορει να υπαρχει θεμα με την ασυρματη καρτα δικτυου.... και να μην γινεται καλη επικοινωνια
σε ασυρματο επιπεδο... δεν μπορω να ειμαι σιγουρος!
Απλα καλου κακου βαζε το καλωδιο για να παιρνεις τις πληροφοριες για την διευθυνση
και να μπαινεις στο ρουτερακι..... αν δεν ειναι θεμα ρουτερ μπορει να ειναι θεμα καρτας δικτυου.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jkourkoulis » 24 Μαρ 2011, 23:56

Δυστυχώς τελικά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα μάλλον τυχαίο θα ήταν. Τι να κάνω; Χωρίς internet δεν μπορώ με τίποτα να δουλέψω στο linux... Τι να φταίει ρε παιδιά;
Netbook =>Asus eee 1000h
jkourkoulis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 25 Μαρ 2011, 00:17

Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα