Αδυναμία σύνδεσης σε WIFI  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Αδυναμία σύνδεσης σε WIFI

Δημοσίευσηαπό alexon » 26 Οκτ 2011, 19:42

Έχω εγκαταστήσει ubuntu σε laptop και έχω το εξής πρόβλημα ενώ βλέπω τα δίκτυα επιλέγω το δικό μου και ενώ δείχνει ότι συνδέετε τελικά δεν συνδέετε ποτέ υπάρχει καμία ιδέα?
Linux:Αρχάριος┃Προγραμματισμός:Όχι┃Αγγλικά:Μέτρια
DESKTOP Ubuntu 13.04 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz ‖ RAM 1509 MiB ‖ ASUS INC. P5GL-MX
4 AMD nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779] {fglrx_pci}
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
NETBOOK (13.04 32bit , 2.6.38-12-generic, 2.6.38-8-generic)
CPU:Atom N270 1.6GHz‖RAM 992 MiB‖M/B ASUS 1000H
GPU:Intel Mobile 945GME Integrated [8086:27ae] (rev 03)
eth0:Atheros [1969:1026] (rev b0),wlan0: Ralink RT2860 [1814:0781]
alexon
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αδυναμία σύνδεσης σε WIFI

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 26 Οκτ 2011, 21:06

1. Ποια έκδοση του Ubuntu έχεις βάλει; Εννοείς στο laptop της υπογραφής σου;
2. Αν την ίδια στιγμή συνδεθείς μe καλώδιο έχεις Internet;
3. Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών, ενώ είσαι "συνδεδεμένος":
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nnk
iwconfig
iwlist wlan0 scan
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alexon » 27 Οκτ 2011, 09:12

1. Έκδοση ubuntu 10.04 έχει εγκατασταθεί σε άλλο laptop amilo 1840w
2. Με καλώδιο δουλεύει μια χαρά.
3. Αυτό θα στο δώσω το απόγευμα, είμαι εκτός τώρα.

Επίσης όταν συνδέω κάτι σε usb ή όταν προσπαθεί να μπεί σε ασύρματο δίκτυο μετά από λίγο κολλάει όλο το σύστημα δεν λειτουργεί τίποτα η μόνη λύση τότε είναι η επανεκίνηση από το power buttοn. Για το πάγωμα βρήκα αυτό το σχετικό post http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.ph ... 55#p214655 αλλά δεν κατάλαβα και πολλά για το πως μπορεί να γίνει αυτό που αναφέρουν, έχω φτιάξει το αρχείάκι αλλά μετά οι εντολές που δίνω στο τερματικό βγάζουν "δεν υπάρχει τέτοια εντολή" ή "δεν υπάρχει το αρχείο". Ευχαριστώ.
Linux:Αρχάριος┃Προγραμματισμός:Όχι┃Αγγλικά:Μέτρια
DESKTOP Ubuntu 13.04 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz ‖ RAM 1509 MiB ‖ ASUS INC. P5GL-MX
4 AMD nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779] {fglrx_pci}
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
NETBOOK (13.04 32bit , 2.6.38-12-generic, 2.6.38-8-generic)
CPU:Atom N270 1.6GHz‖RAM 992 MiB‖M/B ASUS 1000H
GPU:Intel Mobile 945GME Integrated [8086:27ae] (rev 03)
eth0:Atheros [1969:1026] (rev b0),wlan0: Ralink RT2860 [1814:0781]
alexon
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 27 Οκτ 2011, 13:05

Δηλαδή έχεις δύο διαφορετικά προβλήματα. Για το δεύτερο που κολλάει το PC και για να μην τα μπερδέψουμε καλύτερα να συνεχίσεις σε άλλο θέμα με ανάλογο τίτλο πχ σε αυτό που πόσταρες. ΑΝ βέβαια θεωρείς πως είναι ξεχωριστά προβλήματα και ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Αν δεν το γνωρίζεις, αυτό το script που πας να τρέξεις απλά θα σου εμφανίσει το αποτέλεσμα τις εντολής:
ps aux
που σου εμφανίζει μια εικόνα (snapshot) από τις διεργασίες που τρέχουν αυτή την στιγμή. Αλλά με το script, το έχουν εξειδικεύσει για να τρέχει αυτόματα την στιγμή που θα κολλήσει/κολλάει το PC επειδή τότε δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα! Δηλαδή ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα άμεσα, αλλά θα σου υποδείξει ποια διεργασία είναι αυτή που φτάνει στο 100% τον επεξεργαστή ή την μνήμη RAM.
Και επίσης είναι καλύτερα να δώσεις, όπως είναι (copy/paste), τα αποτελέσματα από το τερματικό και όχι έτσι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 27 Οκτ 2011, 16:22

Αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Σήμερα εγκατέστησα τα kde, ωστόσο δεν μππορώ να συνδεθώ ούτε ενσύρματα ούτε ασύρματα. Όταν πάω να συνδεθώ ενσύρματα είναι σαν να μη "διαβάζει το καλώδιο ethernet ενώ ασύρματα μου λέει και ξαναλέει να εισάγω το κωδικό... Μήπως να το βάλω σε ASCII?
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 27 Οκτ 2011, 18:46

ΓιάννηςΤ έγραψε:Αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Σήμερα εγκατέστησα τα kde, ωστόσο δεν μππορώ να συνδεθώ ούτε ενσύρματα ούτε ασύρματα. Όταν πάω να συνδεθώ ενσύρματα είναι σαν να μη "διαβάζει το καλώδιο ethernet ενώ ασύρματα μου λέει και ξαναλέει να εισάγω το κωδικό... Μήπως να το βάλω σε ASCII?

1. Καταρχήν πρώτα να φτιαχτεί το ενσύρματο και στο τέλος το ασύρματο, γιατί αν φτιαχτεί το 1ο το πιο πιθανό είναι να φτιαχτεί αυτόματα και το 2ο!
2.Εννοείς πως έβαλες KDE πάνω στο Ubuntu 10.04 που έχεις στην υπογραφή σου;
3. ΑΝ ναι, πριν το βάλεις είχες διαδίκτυο;
4. Αν μιλάς για το netbook της υπογραφής σου... γιατί έχεις τόσους πολλούς πυρήνες και πως τους πρόσθεσες; Ρωτάω γιατί ίσως να φταίει αυτό! Για να δούμε ποιον τρέχεις, άνοιξε ένα τερματικό και δώσε το αποτέλεσμα της εντολής:
uname -r

5. Δώσε και το παρακάτω για να δούμε ποιες κάρτες δικτύου έχεις:
lspci -nn

6. Και ενώ είσαι συνδεδεμένος με καλώδιο δώσε:
ifconfig

7. Επίσης νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να απαντήσεις στα παραπάνω σε ένα πιο σχετικό θέμα, αλλά αυτό πρέπει να το πει ένας "συντονιστής". Μέχρι τότε συνέχισε, όπου θες.. :)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 27 Οκτ 2011, 21:40

Ναι όλα αυτά τα κάνω στο netbook που μας έδωσαν στην Α' Γυμνασίου! Απίστευτο δεν είναι? :P
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 27 Οκτ 2011, 23:30

Off topic:
ΓιάννηςΤ έγραψε:Ναι όλα αυτά τα κάνω στο netbook που μας έδωσαν στην Α' Γυμνασίου! Απίστευτο δεν είναι? :P

Πολύ καλά κάνεις και πειραματίζεσαι, πως αλλιώς θα μάθεις άλλωστε!

Απλά να ξέρεις πως το περιβάλλον KDE είναι από τα πιο βαριά και δεν κάνει για ένα netbook. Έχω και εγώ netbook με τις ίδιες δυνατότητες με το δικό σου!
Όπως σου είπαν και οι άλλοι στο θέμα που άνοιξες, τα netbook δεν είναι τόσο ισχυρά όσο ένας σταθερός Η/Υ για αυτό σου προτείνω να βγάλεις το ubuntu τελείως και να βάλεις ένα από τα παρακάτω:
1. ή Xubuntu 11.10.Είναι το κανονικό Ubuntu μόνο που έρχεται με το περιβάλλον XFCE που είναι ελαφρύτερο
2. ή Lubuntu 11.10. Όπως το από πάνω αλλά έρχεται με το LXDE, όπου είναι ακόμα ελαφρύτερο από το XFCE. Αυτό έχω και εγώ και "πετάει" ο μικρός!
Τα ISO τους για κατέβασμα είναι εδώ αν θες: Xubuntu και Lubuntu
Για να εγκαταστήσεις όποιο θες είναι πανεύκολο. Δες εδώ τρία βίντεο για το πως γίνεται μια εγκατάσταση: viewtopic.php?f=4&t=20456#p211703

Αλλά αφού είναι αυτός που σας έδωσαν στην 1η Γυμνασίου και ΑΝ δεν θέλεις να τον πολύ-πειράξεις, μπορείς να "μετατρέψεις" το υπάρχον Ubuntu στις δύο παραπάνω διανομές, απλά εγκαθιστώντας τα γραφικά περιβάλλοντά τους. Αυτός ο οδηγός τα λέει αναλυτικά: Εγκατασταση GNOME(clasic/shell) - KDE - XFCE - LXDE - MATE
Το KDE καλύτερα να το βγάλεις και γενικά να επιλέξεις ένα-δύο γραφικά για να έχεις πιο σταθερό σύστημα! Στο λέω αυτό γιατί σε έχω ικανό να τα βάλεις ΌΛΑ... :P :lol:
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 28 Οκτ 2011, 20:59

Τα έβγαλα ΟΛΑ. Έχω μόνο τα windows, τα καινούρια Ubuntu και τα Lubuntu. Αλλά να ρωτήσω κάτι... έχει κανα κέντρο λογισμικού το Lubuntu?

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 28 Οκτ 2011, 21:21

Off topic:
ΓιάννηςΤ έγραψε:Τα έβγαλα ΟΛΑ. Έχω μόνο τα windows, τα καινούρια Ubuntu και τα Lubuntu.

Πολύ καλά... :thumbup:

ΓιάννηςΤ έγραψε:Αλλά να ρωτήσω κάτι... έχει κανα κέντρο λογισμικού το Lubuntu?

Δοκιμαστε το Lubuntu Software Center ή αν θες κάτι άλλο εγκατέστησε και το Synaptic (το καλύτερο αυτή την στιγμή!) ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα