Καταρχάς να σας καλησπερίσω και να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια σας προς εμάς τους αρχάριους,
Μπαίνω άμεσα στο πρόβλημα ...
Έχω στο σπίτι ένα laptop (Λειτουργικό:Παραθύρια XP SP3 32bit)και ένα σταθερό υπολογιστή (Λειτουργικό:Ubuntu 12.04 32bit) . Ο σταθερός υπολογιστής περιέχει 3 hdd εκ των οποίων ο ένας είναι χωρητικότητας 2t (σε διαμόρφωση NTFS, δεν περιέχει το λειτουργικό) .
Το ζητούμενό μου απλό. Ένας φάκελος εντός του παραπάνω σκληρού (2t) να γίνει απόλυτα κοινόχρηστος ώστε να μπορώ και απο τον άλλο υπολογιστή να αποθηκεύω/διαγράφω ή απλά να βλέπω φωτό κτλ... Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις μέσω του samba gui (καθότι σκράπας στη γραφή εντολών) αλλά κάθε φορά παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα... λάθος password ή και username, άλλωστε δεν το ξεκαθαρίζει...απλά δεν συνδέεται....
Σημειώστε ότι:
- Δεν θέλω να μειώσω σε κανένα επίπεδο την ασφάλεια.
- Θα ήθελα να γίνει κοινόχρηστος μόνο τοπικά... (εννοώ να μην κάνω καμιά κοτσάνα και βγάλω όλα τα αρχεία μου στο διαδίκτυο!)
- Θα ήθελα εάν είναι εφικτό, η σύνδεση στον συγκεκριμένο φάκελο απο το laptop να γίνεται μόνον μετά απο καταχώριση username και password. (τα οποία όμως θα έχω θέσει εγώ...)
Και ένα δεύτερο ερώτημα λίγο άσχετο με το στήσιμο του samba σχετικό όμως με την περίπτωσή μου... Τι θα συμβεί εάν την στιγμή που εγώ βλέπω πχ κάποιες photo στον κοινόχρηστο δίσκο, προσπαθήσει και ή γυναίκα μου να δουλέψει κάποιο αρχείο στον ίδιο δίσκο???
Να τονίσω επίσης ότι έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα θέματα εντός του forum που αφορούν το samba και θα μπορούσα να πώ ότι έχω δοκιμάσει και τις περισσότερες απο τις προτάσεις που ειπώθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.... Θα έλεγα μάλιστα ότι έχω δοκιμάσει τόσες διαφορέτικές εντολές σε terminal (ομολογουμένως δεν έχω ιδέα τι έκανα copy-paste) που πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να κάνω επανεγκατάσταση του samba!!!
Anyway... αν έχει κανείς καμιά πρόταση...ευπρόσδεκτη...