Πως να κάνω εγκατασταση firewall σε lan

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Πως να κάνω εγκατασταση firewall σε lan

Δημοσίευσηαπό babiskosbre » 25 Οκτ 2012, 11:36

Λοιπόν είμαι αρχάριος σε αυτό το θέμα και συγγνώμη για καμία κοτσανα που θα πετάξω έχω μπερδευτεί πολύ για να σας πω την αλήθεια!! Μου έχουν αναθέσει αυτήν την εργασία να δοκιμάσω διαφορετικά firewall open source (ξεχωριστό μηχάνημα μονό το firewall). Προσπάθησα να εγκαταστήσω το clear os είχα πρόβλημα όμως με τις διασυνδέσεις δεν κατάφερα να το ρυθμίσω, μου ζητούσε σύνδεση στο σερβερ , external ip , αυτά λογικά δεν μπορώ να τα συνδέσω γιατί υπάρχει ήδη εγκατεστημένο firewall το όποιο δεν μπορούμε να το ξεσυνδεσουμε. Υπάρχει κανένας τρόπος να τα δοκιμάσω κάπως εικονικά; * Όσα περισσότερα μπορεί να κάνει το firewall όφελος είναι μου είχε πει ο προϊστάμενος
babiskosbre
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πως να κάνω εγκατασταση firewall σε lan

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Οκτ 2012, 13:15

babiskosbre έγραψε:Μου έχουν αναθέσει αυτήν την εργασία να δοκιμάσω διαφορετικά firewall open source (ξεχωριστό μηχάνημα μονό το firewall). Προσπάθησα να εγκαταστήσω το clear os είχα πρόβλημα όμως με τις διασυνδέσεις δεν κατάφερα να το ρυθμίσω, μου ζητούσε σύνδεση στο σερβερ , external ip , αυτά λογικά δεν μπορώ να τα συνδέσω γιατί υπάρχει ήδη εγκατεστημένο firewall το όποιο δεν μπορούμε να το ξεσυνδεσουμε. Υπάρχει κανένας τρόπος να τα δοκιμάσω κάπως εικονικά; * Όσα περισσότερα μπορεί να κάνει το firewall όφελος είναι μου είχε πει ο προϊστάμενος

Καλώς ήρθες στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr!

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με κάτι ποιο απλό ώστε να καταλάβεις τη διαδικασία.
Η λειτουργία firewall εμπεριέχεται στον πυρήνα Linux, οπότε κάθε διανομή μπορεί να λειτουργήσει ως firewall.
Υπάρχουν προγράμματα χρήστη για την εύκολη ρύθμιση του firewall και κάνουν τη διαφορά μεταξύ της μιας διανομής και της άλλης.
Από τη στιγμή που έχεις καταγράψει τους κανόνες του firewall, δε χρειάζεται να έχεις μετά καν το γραφικό του περιβάλλον.

Στο Ubuntu γίνεται χρήση του UFW (λογισμικό εύκολης ρύθμισης μέσω γραφικού περιβάλλοντος).

Προτείνω να ξεκινήσεις με Ubuntu (Desktop) και να διαβάσεις με προσοχή τη σελίδα
https://wiki.ubuntu.com/UncomplicatedFirewall

Μόλις αποκτήσεις εμπειρία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Ubuntu Server για να έχεις ένα λειτουργικό firewall με λίγες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ.

Κάτι άλλο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι το Small Business Server με Ubuntu. Εδώ εγκαθιστάς το Ubuntu Server και ενεργοποιείς το λογισμικό Zentyal.
Εκτός από Firewall, το σύστημα θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα (antivirus για υπολογιστές Windows, κτλ) . Δες περισσότερα στο https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/zentyal.html και http://trac.zentyal.org/wiki/Documentat ... ationGuide
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα