πως μπορω να "μιλήσω" σε ένα μηχάνημα που είναι δίπλα μου? router δεν υπάρχει ανάμεσα μας.
- debian το "ακέφαλο"
- της υπογραφής μου το φορητό
φανταζομαι θα τα συνδέσω μεταξύ τους με καλώδιο ethernet, απο εκεί και πέρα τι?
lepidas έγραψε:router δεν υπάρχει ανάμεσα μας
lepidas έγραψε:έχω γράψει "χωρίς router"
νομίζω είναι δύσκολο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να υπάρχει και ενα router κοντα και ας μην ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ, απλα να συνδεει τα δυο μηχανηματα και οντως γινεται με ssh
στον εναν υπολογιστη δε βλεπω να υπαρχει τετοια καρτελα, πως μπορω να του δωσω Link-Local Only απο το τερματικό?simosx έγραψε:lepidas έγραψε:έχω γράψει "χωρίς router"
νομίζω είναι δύσκολο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να υπάρχει και ενα router κοντα και ας μην ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ, απλα να συνδεει τα δυο μηχανηματα και οντως γινεται με ssh
Μια άλλη επιλογή είναι
→ Βάζεις στις ρυθμίσεις του Διαχειριστή δικτύου, καρτέλα IPv4, τη μέθοδο «Μόνο τοπικό ιδιωτικό». Αυτό και στους δύο υπολογιστές.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές που θα συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο Ethernet, θα πάρουν IP που κάθε φορά θα είναι μάλλον τυχαίες (169.254.*.*).
Εσύ από την πλευρά σου, για να συνδέεσαι από τον έναν υπολογιστή στον άλλο, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα ονόματα των υπολογιστών, της μορφής pc1.local, pc2.local.
lepidas έγραψε:στον εναν υπολογιστη δε βλεπω να υπαρχει τετοια καρτελα, πως μπορω να του δωσω Link-Local Only απο το τερματικό?
simosx έγραψε:lepidas έγραψε:στον εναν υπολογιστη δε βλεπω να υπαρχει τετοια καρτελα, πως μπορω να του δωσω Link-Local Only απο το τερματικό?
Χρειάζεται μάλλον να μπει κάτι στο /etc/network/interfaces
Οπότε, κάνεις τη ρύθμιση στον έναν υπολογιστή, και βλέπεις τι θα βάλει εκεί μέσα. Και το αντιγράφεις στον άλλο υπολογιστή.
Αν αυτό δε δουλέψει, τότε μάλλον θέλει man interfaces
[connection]
id=local
uuid=c813f251-f526-4ef4-a65d-674419969718
type=802-11-wireless
[802-11-wireless]
ssid=local
mode=infrastructure
mac-address=AC:81:12:60:69:F0
[ipv6]
method=auto
[ipv4]
method=link-local
uuid=c813f251-f526-4ef4-a65d-674419969718
lepidas έγραψε:
[ipv4]
method=link-local
simosx έγραψε:lepidas έγραψε:
[ipv4]
method=link-local
Δοκίμασε να βάλεις μόνο αυτό.
Τα δύο μηχανήματα θα έχουν διαφορετικό όνομα, κατά το /etc/hosts, όπου θα συνδέεσαι με όνομα όπως π.χ. myserver.local