Πρόβλημα dial up σύνδεσης ΙΝΤΕΡΝΕΤ με modem NETMOD ISDN .

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Πρόβλημα dial up σύνδεσης ΙΝΤΕΡΝΕΤ με modem NETMOD ISDN .

Δημοσίευσηαπό erevnitis » 14 Ιούλ 2008, 07:58

Γειά σας! Είμαι αρχάριος που απ' τον Απρίλιο άρχισα να ενδιαφέρομαι για το Linux και ιδιαίτερα για το ubuntu, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει εγκατάσταση , αλλά το τρέχω με το Live CD, έως ότου είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργούν οι παράμετροι που με ενδιαφέρουν (ίντερνετ, σύνδεση με sony ericsson k610i κινητό για μεταφορά αρχείων φωτογραφιών, βίντεο ή ήχου από και προς Υπολογιστή, παίξιμο βίντεο και μουσικής, λειτουργία πολυμηχανήματος HP ή LEXMARK). Αν λειτουργούν αυτές οι παράμετροι θα καταργήσω τα windows πλήρως και θα έχω 100% λίνουξ λειτουργικό. Δεν ξέρω όμως, μήπως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν από το live cd αυτές οι παράμετροι.

Όσον αφορά το ίντερνετ. Στο μαγαζί μου έχω dsl σύνδεση, αλλά στο λάπτοπ που έχω στο σπίτι, έχω isdn 64 mb σύνδεση με το NETMOD της INTRACOM (που είναι συνδεδεμένο με usb στην 4η θύρα του Η/Υ). Έχω διαβάσει και τυπώσει οδηγίες από φόρουμ του ubuntu στα αγγλικά, αλλά δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι στιγμής. Ένας τρόπος ήταν να ρυθμίσω SYSTEM-ADMINISTRATION-NETWORKING και να επιλέξω MODEM CONNECTION, αλλά το πρόβλημα είναι ότι από το Live cd ή to live dvd δεν υπάρχει η επιλογή αυτή, παρά μόνο οι δύο πρώτες: Wireless connection, Ethernet connection.
Άλλος τρόπος που πρότειναν είναι από το τερματικό να τρέξω το pppconfig το οποίο πράγματι έτρεξε, ρύθμισα υποτίθεται το modem της intracom, αλλά το ίντερνετ στο live cd δεν έτρεχε.
Μήπως είναι μάταιο να περιμένω να τρέξει το ίντερνετ με το μηχάνημα αυτό της intracom; Ή μήπως μόνο αν κάνω εγκατάσταση (έστω dual boot) θα τρέξει;
Το laptop μου είναι Multirama, Intel Pentium 4- 2,6, Κάρτα Γραφικών 64 MB DDR shared (2d/3d-agp 4x), 512 RAM, HD 60 GB, Κάρτα Ήχου sound, Κάρτα Δικτύου 10/100, Monitor 15' TFT XGA. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στη πρώτη μου απορία (πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλες για τις παραμέτρους που ανέφερα παραπάνω) θα σας είμαι ευγνώμων! Ευχαριστώ!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Αρχάριος/ Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
UBUNTU 19.04
Laptop LENOVO G550: Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz × 2- Κάρτα Γραφικών Mobile Intel® GM45 Express Chipset- 3971 gb RAM, HD 60 GB- Κάρτα Ήχου sound- Κάρτα Δικτύου BROADCOM BCM4312 802.11b/g LP-PHY- Monitor 15' TFT XGA.
erevnitis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα dial up σύνδεσης ΙΝΤΕΡΝΕΤ με modem NETMOD ISDN .

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Ιούλ 2008, 11:10

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις dual boot εγκατάσταση και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι σιγά σιγά. Με την βοήθεια μάς πιστεύω θα σου δουλέψουν οι περισσότερες από τις συσκευες που ανεφερες. Τα μόνα που υπάρχει μια μικρή περιπτωση να εχουν προβλημα ειναι το πολυμηχάνημα (αν εισαι ατυχος) και η σύνδεση με το τηλέφωνο (αν και για συνδεση με bluetooth συνηθως δεν υπαρχει προβλημα).

Με όσα σου λέω δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα να σε προετοιμασω ότι για να απεξαρτητοποιηθείς πλήρως απο τα windows ίσως να χρειαστεί ενα μεταβατικό χρονικό διαστημα προσαρμογης πιθανον γυρω στους 6 μηνες.

Το μόντεμ ειναι σίγουρο ότι θα δουλεψει, με καρτες ήχου και γραφικών είναι σχετικά απίθανο να εχεις πρόβλημα. Και γενικά το 90% από όσα ανεφερες θα παίξει λογικά με πολύ λίγο εως καθολου κόπο. Για το υπόλοιπο 10% κράτα την επιφύλαξη που έκανα παραπάνω.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό erevnitis » 14 Ιούλ 2008, 22:28

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρχικά αυτό σκεφτόμουνα, να έχω μαζί WINDOWS & UBUNTU που προτείνεις. Για τις ρυθμίσεις με το netmod σε isdn γνωρίζεις τι πρέπει να κάνω;Οι ρυθμίσεις για το Modem της Ιντρακόμ που προανέφερα, θα λειτουργήσουν το ίντερνετ με την εγκατάσταση του λίνουξ ενώ δεν λειτουργούν με το live cd;
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Αρχάριος/ Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
UBUNTU 19.04
Laptop LENOVO G550: Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz × 2- Κάρτα Γραφικών Mobile Intel® GM45 Express Chipset- 3971 gb RAM, HD 60 GB- Κάρτα Ήχου sound- Κάρτα Δικτύου BROADCOM BCM4312 802.11b/g LP-PHY- Monitor 15' TFT XGA.
erevnitis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 14 Ιούλ 2008, 23:45

βρήκα αυτό για την δική σου περίπτωση , δοκίμασε το...
http://www.techteam.gr/lofiversion/inde ... 22020.html
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Ιούλ 2008, 00:03

βασικά ότι δουλεύει το συγκεκριμέμο μοντεμ είναι σίγουρο. Ο οδηγός που σου έδωσε ο rizitis ειναι μάλλον σωστός αλλα αρκετά παλιός όποτε πιθανον να υπάρχει σήμερα πιο απλή λύση. Καλυτερα να περιμένεις να σου απαντησει εδω κάποιος με προσωπική εμπειρια στο θέμα. Για το συγκεκριμένο μοντεμ έχει ξαναυπάρξει ερωτηση και στην λίστα ηλ. ταχυδρομίου επομένως υπάρχουν άτομα με σχετική εμπειρια.

Συμπλήρωμα:
http://www.debian.gr/node/226
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα