Με την 'ισοδυναμη' λυση για 2 Η/Υ ξεκινησα το πρωτο μου LAΝ το '99 με ενα crossover cable με Win98SE. Σκοπος του ηταν να μοιραζομαι το Internet Connection στα δυο PC του σπιτιου που στεγαζονταν στο ιδιο δωματιο.
Μετα μου ηρθε η ιδεα να βαλω και ενα Print Server για να αξιοποιησω τους 2 εκτυπωτες που ειχα (ενα παλιο και φτηνο στην λειτουργια του και ενα καινουριο και ακριβο που ομως τυπωνε near print quallity φωτογραφιες.
Αγορασα και ενα hub και μπηκα στα μυστηρια του Networking....
Πιστευω οτι το σωστο ειναι να στησεις ενα κανονικο LAN μεσω Samba. Το κυριωτερο πλεονεκτημα ειναι repeatability και scalability.
Θες να συνδεσεις ενα, δυο...διακοσιους πενηντα PC? Κανεις ακριβως τα ιδια settings τον ενα πισω απο τον αλλο.
Θες να βαλεις 1, 2, 3 Network Drives? Κανεις το ιδιο...
Θες Network Printer, ποσους; Scanner? Ποσα?
Θες Network Toaster? Πιθανον να χρειαστει να περιμενεις λιγο...
Θελω να παιξω ενα CD στο Netbook? Το φορτωνω σε ενα CD-Drive απο καποιο απο τα desktops. Shared
Κατεβασα, τις φωτογραφιες απο την καμερα στο Laptop? Τις αντιγραφω στο Network Drive και εχω προσβαση απο οποιοδηποτε PC. Χωρια οτι ειναι σε RAID 1 και ειναι ασφαλεις...
Δεν δουλευει καλα το WiFi του router της Forthnet (οντως, δεν ειναι σταθερο...

)? Βαζω απανω του το παλιο μου ρουτερακι Νetgear WiFi και δεν αλλαξα ουτε τις ρυθμισεις. Ασε το Siemens της Forthnet να διαχειριζεται το Wired Ethernet και το MODEM.
Γι' αυτο πιστευω οτι το σωστα στημενο network ειναι η σωστοτερη πορεια.
Φιλικα
ΜακηςΜ