Έχω τον ρούτερ linksys wag54g, ο οποίος μοιράζει έθερνετ / ασύρματο ίντερνετ σε όλο το σπίτι. Προχτές ξαφνικά δεν είχα ίντερνετ, οπότε υπέθεσα ότι ήταν μια από τα ίδια, ήτοι:
α) 1-2 φορές το μήνα αυτό επιδιορθώνεται με ένα απλό άνοιξε - κλείσε το ρεύμα του.
β) πριν 3 μήνες κάποια έργα στη γειτονιά είχαν κόψει τη γραμμή μου και έμεινα χωρίς τηλέφωνο 24 ώρες. Γινόταν λοιπόν πάλι έργα και φοβήθηκα για το χειρότερο.
Όμως: Δεν ήταν τίποτα από αυτά. Απλά ο ρούτερ είχε κάνει ρισέτ, από μόνος του, και είχε επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, που δεν γνώριζαν καν πάροχο κλπ. Μάλιστα μου πήρε και λίγη ώρα να το καταλάβω, δεν μπορούσα να τον δω, έβαζα - ξανάβαζα το password, μέχρι που τη δέκατη φορά σκέφτηκα το "εργοστασιακό" admin - admin.
Ερώτηση: Γιατί μπορεί ένας ρούτερ να κάνει ρισέτ; Θέμα ρεύματος δεν μπορεί να είναι (αφού συχνά τον ανοιγοκλείνω, βλ. (α) παραπάνω). Μήπως όμως έχει καμιά εσωτερική μπαταρία, που πλέον να έχει "καταλυθεί" (το λέτε αυτό στα μέρη σας; Εδώ το λέμε...) και πλέον όταν τον κλείνεις χάνει τις ρυθμίσεις του;