Ασύρματο δίκτυο στην δουλεία και στο σπίτι

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Ασύρματο δίκτυο στην δουλεία και στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό eloydark » 01 Δεκ 2009, 15:57

Καλησπέρα,

Έφτιαξα για έναν φίλο μου δύο shell scripts για την αυτοματοποίηση των ρυθμίσεων του ασύρματου δικτύου στην δουλειά του και στο σπίτι. Για κάποιον λόγο δυστυχώς και πάλι δεν μπορεί να "δει" internet και δεν μπορώ να έχω άμεση επαφή μαζί του καθώς είναι 800 km μακριά. Για αυτό ζητάω την συμβουλή σας, αν κάνω σε κάποιο σημείο λάθος ή μήπως παρέληψα κάτι!
Στην δουλειά του έχω πει να κλείνει τον network-manager και να τρέχει το douleia.sh
Το αρχείο (douleia.sh) έχει το εξής περιεχόμενο:
Κώδικας: Επιλογή όλων
#! /bin/bash
echo -e "nameserver Χ.Χ.Χ.Χ\nnameserver Υ.Υ.Υ.Υ" | sudo tee /etc/resolv.conf
echo -e "auto lo\niface lo inet loopback\n\nauto wlan0\niface wlan0 inet static\naddress Ζ.Ζ.Ζ.Ζ\ngateway Q.Q.Q.Q\nnetmask W.W.W.W" | sudo tee /etc/network/interfaces

Ενώ το δεύτερο αρχείο (spiti.sh):
Κώδικας: Επιλογή όλων
#! /bin/bash
echo -e "auto lo\niface lo inet loopback" | sudo tee /etc/network/interfaces
echo -e "#nothing" | sudo tee /etc/resolv.conf

Ώστε να ανοίγει τον gnome-network-manager και να δουλεύει από εκεί.
Έχω παραλείψει κάτι; Το δίκτυο της δουλειάς του δεν έχει ασφάλεια, και πρέπει αναγκαστικά να δουλέψει σε static αφού δεν έχουν DHCP, και δεν γνωρίζω για ποιόν λόγο, δεν μπορεί να το κάνει να δουλέψει από τον Network-Manager (όπως είπα, είμαι 800 χμ μακρία και οι γνώσεις του είναι μηδαμινές, οπότε προσπαθώ να κάνω την μέθοδο να εξαρτάται όσο το δυνατόν λιγότερο από αυτόν)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
Ubuntu 12.04 3.2.0-25 64bit (XFCE)
AMD A6-3410MX APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 5446 MiB ‖ Hewlett-Packard 358D - HP Pavilion dv6 Notebook PC
AMD nee ATI Device [1002:9647] ⋮ AMD nee ATI Whistler [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
eth2: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ eth1: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)
eloydark
babeTUX
babeTUX

IRC: Progtologist
Εκτύπωση

Re: Ασύρματο δίκτυο στην δουλεία και στο σπίτι

Δημοσίευσηαπό ftso » 02 Δεκ 2009, 15:18

Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο?
Ο nm έχει επιλογή να φτιάξεις προφιλ συνδέσεων.
Έτσι ανάλογα που βρίσκεσαι επιλέγεις το κατάλληλο...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα