Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που δεν καταλαβαίνω με τη σύνδεση eth του σταθερού μου υπολογιστή. Και το κακό είναι ότι το πρόβλημα έχει να κάνει μόνο με το ubuntu. Συγκεκριμένα: Αναπάντεχα, χωρίς να θυμάμαι να έχω αλλάξει κάτι και σίγουρα χωρίς προηγούμενο, δεν βλέπω ίντερνετ, δεν βλέπω καν το ρούτερ (λινκσις) ή τα βλέπω με... διακοπές, ενώ πάνω δεξιά το εικονίδιο του δικτύο από τους γνωστούς δύο υπολογιστές αλλάζει σε μια μπάλα που γυρίζει (κάτι τέτοιο) ενώ αν περάσεις το ποντίκι από πάνω γράφει "requesting network address in wired network". Στο ίντερνετ συνδέεται για λίγα δευτερόλεπτα, αν κάνω επανεκίνηση, φορτώνει όσες σελίδες προλάβει (2-3 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα) μετά όμως σταματά και κάνει πάλι requesting, και ξανά, και ξανά... Ακόμα και όταν με 192.168.1.1 πάω να δω τον ρούτερ, αρχικά τον βλέπει, μετά όμως αν επιλέξω μια άλλη σελίδα του (πχ. τα diagnostics), σταματά να τη φορτώνει.
Σκέφτηκα μήπως έπαθε κάτι η συγκεκριμένη πόρτα του ρούτερ. Την άλλαξα, το ίδιο. Το παράξενο: Τόσο το μακ (φορητό) που βλέπει και αυτό έθερνετ, όσο και τα win, που βρίσκονται στο ίδιο σταθερό και έκανα ένα boot σε αυτά για δοκιμή (χεχε, είχα κάτι μήνες...), δουλεύουν κανονικά, βλέπουν το ρούτερ, το ίντερνετ, όλα.
Άρα καταλήγω ότι ένα φάντασμα χάλασε κάποια ρύθμιση του δικτύου μου, τώρα που... έλειπα (χεχε, είχα τον υπολογιστή μου μια βδομάδα κλειστό).
Προτάσεις;