Streaming avi videos

...hardware-drivers για servers & thin clients(web, ftp, κλπ)

Συντονιστής: the_eye

Streaming avi videos

Δημοσίευσηαπό gta__156 » 29 Νοέμ 2008, 16:03

Καλησπερα , ονομαζομαι Γιωργος και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση .
Εχω ενα κομπιουτερ με λογισμικο windows server 2003 sp2 στο οποιο τρεχω unreal streaming server και μεσω του IIS κανω streaming ταινιες τυπου avi σε δικτυο . Υπαρχει καποιος ποιο ευκολος τροπος να κανω streaming τις ταινιες (πχ βαζοντας αλλο λογισμικο ) στη προκειμενη περιπτωση εχω ακουσει καλα λογια για το ubuntu 8.10 , βαζοντας ubuntu με ποιο τροπο θα μπορουσα να streamaro τις ταινιες μου ?
gta__156
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Streaming avi videos

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 29 Νοέμ 2008, 16:51

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το VLC (μέσω της επιλογής Media -> Streaming στην έκδοση 0.9.4). Ίσως χρειαστεί να "παίξεις" με το encapsulation method (έχει έτοιμα presets) για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gta__156 » 29 Νοέμ 2008, 17:16

cyberpython έγραψε:Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το VLC (μέσω της επιλογής Media -> Streaming στην έκδοση 0.9.4). Ίσως χρειαστεί να "παίξεις" με το encapsulation method (έχει έτοιμα presets) για να πετύχεις αυτό που θέλεις.

μιλαμε παντα για να χρησιμοποιησω ubntu σωστα ?υπαρχει καποιος οδηγος για το πως γινεται αυτο ? στο ubuntu μπορω να κανω εγκατασταση κανονικα vnc server ( εκδοση 4.1.9) ?
gta__156
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 29 Νοέμ 2008, 17:48

Ανοίγεις το VLC (έκδοση 0.9.4 - στα αποθετήρια της ubuntu 8.10) και πηγαίνεις :
Media -> Streaming
Εικόνα

Επιλέγεις το αρχείο που θέλεις να μεταδώσεις και πατάς στο stream.
Εικόνα

Έπειτα τσεκάρεις το HTTP, αφήνεις κενό το πεδίο address και στο port επιλέγεις της θύρα στην οποία θα συνδέονται οι clients (προεπιλογή: 8080). Το μοναδικό που μπορεί να σε προβληματίσει είναι το πεδίο encapsulation αφού, πρέπει να προσέξεις το preset που θα επιλέξεις να υποστηρίζει και video (π.χ. MPEG2, Ogg/Theora κλπ.), αλλιώς δε θα έχεις εικόνα στους clients.
Εικόνα

Για να συνδεθείς από τους clients, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να "ανοίξει" streams - π.χ. VLC, Windows Media Player, Totem κλπ.
Εικόνα
Εικόνα

gta__156 έγραψε:στο ubuntu μπορω να κανω εγκατασταση κανονικα vnc server ( εκδοση 4.1.9) ?

Στο ubuntu υπάρχει προεγκατεστημένος VNC server (vino) και client (vinagre). Εδώ θα βρεις έναν οδηγό για remote desktop sharing.
Τελευταία επεξεργασία από cyberpython και 29 Νοέμ 2008, 21:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gta__156 » 29 Νοέμ 2008, 19:13

μπορω να πω οτι εισουν αρκετα κατατοπηστηκος και ευχαριστω για αυτο , ομως μου εγραψες οτι επιλεγω το αρχειο που θελω και το κανω στρεαμ . εγω θελω να επιλεξω να γινει στρεαμ ενας φακελος με περιπου 1500 ταινιες γινεται κατι τετοιο ?
gta__156
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 29 Νοέμ 2008, 19:29

gta__156 έγραψε:μπορω να πω οτι εισουν αρκετα κατατοπηστηκος και ευχαριστω για αυτο , ομως μου εγραψες οτι επιλεγω το αρχειο που θελω και το κανω στρεαμ . εγω θελω να επιλεξω να γινει στρεαμ ενας φακελος με περιπου 1500 ταινιες γινεται κατι τετοιο ?

Γίνεται. Πρέπει να φτιάξεις xspf playlist με το vlc (από το μενού Playlist), να πρσθέσεις όλα τα αρχεία που θέλεις και να αποθηκεύσεις τη λίστα ως xspf playlist. Έπειτα ακολουθείς τα παραπάνω βήματα (streaming) για το αρχείο xspf.
Το μοναδικό πρόβλημα (που για εμένα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό) είναι οτι κάθε φορά που τελειώνει η αναπαραγωγή ενός αρχείου, ο client σταματά την αναπαραγωγή (και για να δει το επόμενο αρχείο που έχει αρχίσει να παίζει ο server πρέπει να ξαναπατήσει κάποιος το play στον client).

Τέλος, εννοιείται οτι αν βρίσκεσαι πίσω από router και θέλεις να μπορούν να συνδεθούν οι clients μέσω internet πρέπει να έχουν την IP σου (ή να χρησιμοποιείς κάποια υπηρεσία Dynamic DNS) και να έχεις κάνει σωστά port forwarding της θύρας στην οποία "μεταδίδει" ο streaming server (vlc).
Τελευταία επεξεργασία από cyberpython και 29 Νοέμ 2008, 19:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 29 Νοέμ 2008, 19:32

εναν πολυ καλο οδηγό για vnc εχουμε και μεσα στο φορουμ
viewtopic.php?f=9&t=2036

οταν υπαρχει εσωτερικος οδηγος ειναι καλο να τον τιμαμε.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 29 Νοέμ 2008, 19:33

logari81 έγραψε:
οταν υπαρχει εσωτερικος οδηγος ειναι καλο να τον τιμαμε.

Έχει δίκιο ο logari81, απλά έχω συνηθίσει να ψάχνω πρώτα στο google...
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gta__156 » 29 Νοέμ 2008, 19:41

cyberpython έγραψε:
gta__156 έγραψε:μπορω να πω οτι εισουν αρκετα κατατοπηστηκος και ευχαριστω για αυτο , ομως μου εγραψες οτι επιλεγω το αρχειο που θελω και το κανω στρεαμ . εγω θελω να επιλεξω να γινει στρεαμ ενας φακελος με περιπου 1500 ταινιες γινεται κατι τετοιο ?

Γίνεται. Πρέπει να φτιάξεις xspf playlist με το vlc (από το μενού Playlist), να πρσθέσεις όλα τα αρχεία που θέλεις και να αποθηκεύσεις τη λίστα ως xspf playlist. Έπειτα ακολουθείς τα παραπάνω βήματα (streaming) για το αρχείο xspf.
Το μοναδικό πρόβλημα (που για εμένα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό) είναι οτι κάθε φορά που τελειώνει η αναπαραγωγή ενός αρχείου, ο client σταματά την αναπαραγωγή (και για να δει το επόμενο αρχείο που έχει αρχίσει να παίζει ο server πρέπει να ξαναπατήσει κάποιος το play στον client).

Τέλος, εννοιείται οτι αν βρίσκεσαι πίσω από router και θέλεις να μπορούν να συνδεθούν οι clients μέσω internet πρέπει να έχουν την IP σου (ή να χρησιμοποιείς κάποια υπηρεσία Dynamic DNS) και να έχεις κάνει σωστά port forwarding της θύρας στην οποία "μεταδίδει" ο streaming server (vlc).

να σε ρωτησω κατι ....
φτιαχνω μια σελιδα βαζοντας τους τιτλους καθε ταινιας , ο χρηστης κλικαρει πανω σε εναν τιτλο και θελω να δει τη ταινια που κλικαρισε , αν κανω προσθηκη ολες τις ταινιες στο σερβερ θα μπορει να γινει κατι τετοιο ? για θεματα ρουτινκ δεν υπαρχει προβλημα ιπ εχει στατικ το μηχανημα ,δοκιμασα ενα προγραμμα σε windows το οποιο μπορει και κανει streaming μουσικη καθως δινει και τη δυνατοτητα να γινει και κατεβασμα του αρχειου που ακουει καποιος το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι το subsonic ειναι ευκολο στην εγκατασταση και στη διαχειριση , εαν βρω κατι παρομοιο αλλα να stream ταινιες μπορω να πω οτι θα ειμαι χαρουμενος .
gta__156
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 29 Νοέμ 2008, 19:51

Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουν τα πράγματα και το vlc δεν εξυπηρετεί (αφού απλά παίζει ακολουθιακά τα περιεχόμενα της playlist και όχι on demand)....
Θα πρέπει να στραφείς σε άλλες λύσεις όπως το ffserver και να ξεκινάς την αναπαραγωγή με τη χρήση κάποιας scripting γλώσσας π.χ. php ή ruby. (Περισσότερα δε ξέρω να σου πω γιατί δεν έχω ασχοληθεί κι εγώ...)
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Servers & Thin Clients