πρόσφατα αγόρασα ένα συστηματάκι με σκοπό να φτιάξω home file server και του πέρασα ubuntu 8.10 server
καλα στην αρχή που δεν ηξερα τιποτα εγινε πανικος, ουτε που ξερω κ γω
τελος παντων, ξαναπέρασα το ubuntu και στην συνέχεια το webmin..
απο το samba windows file sharing έφτιαξα 2 share και εδωσα writable yes και guest none.
Τώρα τα άλλα pc του δικτύου ενώ τα βλέπουν κανονικά και μπαίνουν μέσα (1 θεμα εδώ ,γιατι δεν ζητάει account? δε ξερω γιατι αλλα μεχρι ενα σημειο ζητουσε, μετα οχι...
ειπα μήπως ηταν saved κατι στο 1 πισι οποτε πηγα σε αλλο, ουτε εκει ζητησε ..)
και συνεχιζω, συνδεεομαι απο τα αλλα πισι κανονικα στα shares αλλα οταν παω να γράψω μ λεει οτι η ο δισκος ειναι γεματος η δεν εχω προσβαση η οτι χρησιμοποιειται το αρχειο ηδη...
ο δισκος σιγουρα γεματος δεν είναι κ ουτε χρησιμοποιειται το αρχειο που προσπαθω να μεταφερω... αλλα αφου πιστευω οτι εχω δωσει προσβαση τι να φταιει?
βεβαια τοσο ασχετος που ειμαι ακομα σ'αυτο το κομματι μπορει και τελικα να μην εχω δωσει
και τελευταιο κομματι ειναι οτι το ενα share που εφτιαξα ειναι το /media/store/videos
παρατήρησα οτι μεσα του έχουν δημιουργηθεί ξανα ολα τα directories του συστηματος, απο την αρχη, (bin,boot,cdrom,dev,etc ... Κτλπτκλπ)
αυτό πως συνέβη τώρα ;
και στο webmin στην αρχικη σελιδα λεει: Local disk space 1.14 TB total, 61.75 GB used
ενω ο δισκος μου ειναι 640gb οχι 1,2..
σαν να εγινε virtual διπλασιασμος ..
αυτα τα ολιγα οποιος μπορει να βοηθήσει με απλά βήματα για να μην χαθώ ακομα πιο πολυ, ευχαριστώ πολύ