επισης δοκιμασα αυτο τον οδηγο....
http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu8.04-lts
μεχρι το σημειο που συνδεω το δικτυο ολα καλα..οταν σεταρω την ip τη eth0 δινω στατικα 192.168.0.10 με gateway 0.1 κι εχω ιντερνετ μια χαρα.αναβαθμιζω,βαζω webmin,updates κτλ....
ανοιγω το etc/network/interfaces και δινω auto eth1 static με 192.168.0.χχ,κανω restart to server,συνδεω ενα αλλο πι σι με καρφωτη ip 192.168.0.100,παω να μπω στο webmin και με....γραφει στα τσιπακια του.
πειραξα και το dhcpd.conf μηπως και βγει τιποτα αλλα ναδα....(ελεγε οτι και εκει πρεπει να ρυθμισω τις ip's)
οταν δεν με γραφει στα παλια του τα τσιπακια,παω να αλλαξω ρυθμισεις (που οπως μου ειπαν πρεπει να γινει...) της εσωτερικης καρτας (eth1) σε 192.168.1.χ οποτε να μην κομπλαρει,δεν γινεται τιποτα...χανω την επαφη με το σερβερ κι αυτο ηταν...οταν παλι την εβαλα 10.10.10.χ παλι τα ιδια και χειροτερα!!! εκτος αυτων καποια στιγμη χανω και τη συνδεση μου με το ιντερνετ...
τελικα,πως πρεπει να ρυθμισω τις (ρημαδες) καρτες ουτως ωστε να εχω μια σαν κυρια συνδεση στο ιντερνετ και την αλλη για να συνδεσω switch για clients? σημειωνω οτι εχω δει την αναφορα καποιου φιλου σχετικα με σχολικο δικτυο και ακολουθει την ιδια διαδικασια....αρα αυτο που θελω γινεται...το θεμα ειναι,τι κανω λαθος?
ζητω ταπεινα συγνωμη γιατι επαναλαμβανω την ιδια ερωτηση αλλα κανενας δεν μου εχει δωσει σαφη απαντηση....και δευτερον για το μεγαλο μεγεθος του ποστ μου...
απλα παιδευομαι απο τον αυγουστο,εχω διαβασει 10 τουτοριαλ,εχω κανει δεκαδες φορματ,εχω αλλαξει τα παντα απο ρυθμισεις και δεν βρισκω ακρη....αν καποιος φιλος γνωριζει κι εχει την καλοσυνη ας μου δωσει τα φωτα του....η' αν υπαρχει καποιο καλο how to...
ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ!!!