Πως ενεργοποιηούμε το GUI σε ubntu server 8.10???

...hardware-drivers για servers & thin clients(web, ftp, κλπ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Πως ενεργοποιηούμε το GUI σε ubntu server 8.10???

Δημοσίευσηαπό atermon » 30 Δεκ 2008, 06:34

@giannoug το link που έβαλες παραπάνω που οδηγεί;
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Δεκ 2008, 11:35

Γραφικό περιβάλλον δεν βάζουμε στον server γιατί με το γραφικό περιβάλλον επιβαρύνουμε τη σωστή λειτουργία του server... Και δεν εννοώ τη επιβάρυνση του σε cpu αλλά σε προβλήματα που μπορούν να προκύψουν λόγω του γραφικού περιβάλλοντος.

Επίσης το γραφικό περιβάλλον στον server είναι αχρείαστο επειδή υποτίθεται ότι το κουτί του server (είτε tower, είτε rack) βρίσκεται πάντα σε σημείο και θέση που δεν μπορούμε να έχουμε κανονικό χώρο χρήσης ενός υπολογιστή (data center, rack).

Η διαχείρισή τους δηλαδή στον επαγγελματικό τομέα γίνεται κατά 99,99% (αν και το 100% δεν είναι υπερβολή) από απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω web περιβάλλοντος όπως το webmin που σου ανέφεραν τα παιδιά...

Είναι λάθος και ερασιτεχνικό να διαχειρίζεσαι τον server από το ίδιο το μηχάνημα... Άρα και γι' αυτό δεν έχει το ubuntu server γραφικό περιβάλλον.

Τέλος, εάν θέλεις να μάθεις πραγματικά τη χρήση του ubuntu server θα πρέπει να έχεις ένα δεύτερο μηχάνημα (πχ κανένα παλιό) στο οποίο θα εγκαταστήσεις το ubuntu server και θα το διαχειρίζεσαι από το πρώτο μηχάνημα σου (το καλό :mrgreen: )... Μόνο έτσι θα μάθεις τη χρήση κάποιων remote υπηρεσιών όπως τα ssh server & ftp server...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 30 Δεκ 2008, 12:30

και by the way όταν στήνεις server δε βάζεις ποτέ την τελευταία έκδοση αλλά κάποια stable (ακα 8.04 LTS με full updates).
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Δεκ 2008, 12:41

The_Mentor έγραψε:και by the way όταν στήνεις server δε βάζεις ποτέ την τελευταία έκδοση αλλά κάποια stable (ακα 8.04 LTS με full updates).

Σωστά... Χρησιμοποιείς την τελευταία LTS έκδοση, το στήνεις και εφόσον λειτουργεί άψογα το... τσιμεντάρεις και δεν το ξαναπειράζεις :lol: :lol: :lol:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 30 Δεκ 2008, 16:58

giannoug έγραψε:Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω παιδιά να πορώνονται τόσο με το "hacking" ενώ στην ουσία δεν ξέρουνε τίποτα..
Δεν θέλω να φανώ ψώνιο ότι τα ξέρω όλα, γιατί και εγώ 17 χρονών είμαι, αλλά εντάξει.. είσαι "hacker" και χαίρεσε?

Μάθε πρώτα ΠΩΣ δουλεύουνε αυτά που προσπαθείς να καταστρέψεις, αν τα καταφέρεις βέβαια. Δεν είναι δυνατόν να θες να μπεις σε άλλα
δίκτυα (γιατί μόνο για αυτό τα ξέρεις το linux - ας σπάσουμε το WEP του γείτονα, έχει πλάκα) χωρίς καν να ξέρεις τι είναι kernel ή πως στο
καλό περνάς x.org ή Gnome..

Συγγνώμη αν είμαι λίγο άκυρος ή προσέβαλα κάποιον αλλά έτσι έχουνε τα πράμματα..

Ούτε εγώ θέλω να φανώ κακός και ούτε φυσικά τα ξέρω όλα αλλά πρέπει να πω πως... συμφωνώ απολύτως...
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX

IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Δεκ 2008, 18:08

Έχουμε ξεφύγει λίγο offtopic , άλλα προσπαθούμε εδώ να δούμε το γιατί δεν πρέπει να έχουμε γραφικό στο Server .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 31 Δεκ 2008, 05:06

Θα βγω και εγώ λίγο offtopic, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω να σπιλώνεται κάτι το τόσο ωραίο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker_(programmer_subculture)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό em1111 » 31 Δεκ 2008, 17:43

giannoug έγραψε:Δεν θέλω να φανώ κακός, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω παιδιά να πορώνονται τόσο με το "hacking" ενώ στην ουσία δεν ξέρουνε τίποτα..
Δεν θέλω να φανώ ψώνιο ότι τα ξέρω όλα, γιατί και εγώ 17 χρονών είμαι, αλλά εντάξει.. είσαι "hacker" και χαίρεσε?

Μάθε πρώτα ΠΩΣ δουλεύουνε αυτά που προσπαθείς να καταστρέψεις, αν τα καταφέρεις βέβαια. Δεν είναι δυνατόν να θες να μπεις σε άλλα
δίκτυα (γιατί μόνο για αυτό τα ξέρεις το linux - ας σπάσουμε το WEP του γείτονα, έχει πλάκα) χωρίς καν να ξέρεις τι είναι kernel ή πως στο
καλό περνάς x.org ή Gnome..

Συγγνώμη αν είμαι λίγο άκυρος ή προσέβαλα κάποιον αλλά έτσι έχουνε τα πράμματα..

Για να βάλεις desktop στο ubuntu Server τρέχεις:
sudo apt-get install ubuntu-desktop
Θα σου βάλει και όλα τα προγράμματα (OpenOffice, Brasero κτλ).

Αν δεν τα θες..
http://letmegooglethatforyou.com/?q=ubu ... tall+gnome

"δεν" eimai "πορωμενος" "με" "το" hacking "και" "εχω" "καταστρεψει" "ιστοσελιδες" "με" "ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ" "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ" "ΑΝΑΛΟΓΩΣ"...."και" "κατουσιαν" "δεν" eimai m@......l@........@s hacker "να" "βαραω" "ιστοσελιδες" "οτι" m erthei.

"σε" "καταλαβαινω" "ισα" "ισα" "δεν" "με" "προσβαλεις" "γιατι" "το" "εχω" "αυτο" "το" "πραγμα" "απο" "φιλους" "μου" "ακομη" "και" "απο" "αλλα" forum "και" "τους" "εδωσα" "την" "ιδια" "ακριβως" "απαντηση"

"φιλικα" "παντα"

=====================

"και" "αν" "θελω" "να" "γουρισω" "σε" "τερμιναλ" "εβιρομεντ" "τι" "εντολη" "ριχνω" "στο" term????????
Άβαταρ μέλους
em1111
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 31 Δεκ 2008, 19:47

"οτι" "νανε"
(Σορρυ αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω!)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Servers & Thin Clients