Ξεθάβω το θέμα για να πάρω κι εγώ την άποψή σας....
Έχω δημιουργήσει και συντηρώ το
www.pospid.gr που είναι ο διαδικτυακός τόπος ενός συνδικαλιστικού οργάνου. Ο κύριος σκοπός του λοιπόν είναι η
πληροφόρηση. Μετά από περίπου έναν χρόνο χρήσης του php nuke όμως, κατέληξα στο ότι για τις ανάγκες της σελίδας δεν είναι πλέον βολικό.... Αυτό που κυρίως κάνω με την σελίδα είναι η
συχνότατη ανάρτηση νέων / ανακοινώσεων, η
ύπαρξη κάποιων βασικών downloads (κάποια έγγραφα, αιτήσεις κλπ) και η
συγκέντρωση βασικών πληροφοριών. Επίσης, με ενδιαφέρει (και αυτό είναι κάτι στο οποίο πάσχει το php nuke) να μπορώ
να προσθέτω εύκολα και απλά υποσελίδες, επεμβαίνοντας στην δομή του site. Τι εννοώ? Εκεί που πχ στο αριστερό μενού πλοήγησης αναφέρεται "Home · Αναζήτηση · Downloads · Θεματικές κατηγορίες δημοσιεύσεων · Στατιστικά" κλπ κλπ, εγώ να μπορώ εύκολα να προσθέσω αργότερα και πχ μια υποσελίδα "Εκδήλωση ενδιαφέροντος" που να οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα.....
Βασικά θα ήθελα κάτι πολύ πιο λιτό και απλό από το php nuke το οποίο να είναι δυναμικό και εύκολο στην διαχείριση. Ξέρω html και λίγα βασικά php (μπορώ δηλαδή να ψιλοπαρέμβω στον κώδικα μιας υπάρχουσας php σελίδας, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το να φτιάξω κάποια εξ αρχής).
Σκέφτηκα να φτιάξω εξαρχής το layout όπως εγώ το θέλω σε html, αλλά η σελίδα θα πρέπει να είναι δυναμική τουλάχιστον στον τομέα τν ανακοινώσεων (ανακοινώσεις και νέα ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά, κάτι που αν γίνει με απλό html καταντά πονοκέφαλος και η αρχειοθέτηση είναι πραγματική κόλαση! Από εκεί και πέρα, το υπόλοιπο περιεχόμενο -πληροφορίες, downloads κλπ- μπορεί να είναι και στατικό), οπότε και πάλι θα χρειαστεί η δημιουργία κάποιας database και η διασύνδεση με php, άρα θα πρέπει να το φτιάξω κι αυτό εξαρχής!
Τι θα μου προτείνατε?
Είδα τα Joomla και drupal αλλά κι αυτά έχουν ένα κάρο πράγματα και «φοβάμαι» μήπως καταλήξουν εξίσουν δύσχρηστα όπως και το php nuke.....