To vsftpd δεν μου δημιουργεί φάκελο FTP αυτόματα ! Γιατί ;  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για servers & thin clients(web, ftp, κλπ)

Συντονιστής: the_eye

To vsftpd δεν μου δημιουργεί φάκελο FTP αυτόματα ! Γιατί ;  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό malos » 06 Ιαν 2009, 22:52

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Προχθές που τον εγκατέστησα έφτιαξε μια χαρά τον φάκελο /home/ftp .
Απλά δεν μπορούσαν απομακρυσμένα να κατεβάσουν αρχείο. Έβλεπαν όμως τα περιεχόμενα του φακέλου αυτού.
Δηλαδή ότι έβλεπα και γω αν έδινα στον firefox ftp://localhost.
Δεν θυμάμαι το μύνημα λάθους ακριβώς ( νομίζω ήταν το 550 ) .
Έπαιξα με το conf δεν βρήκα λύση.
Κάποια στιγμή - επειδή παλιά τον είχα ξαναστήσει και επειδή είχα πάλι αντιμετωπίσει πρόβλημα και συγκεκριμένα αυτό :
Κώδικας: Επιλογή όλων
$ lftp 127.0.0.1 -e ls
ls: Login failed: 500 OOPS: vsftpd: refusing to run with writable anonymous root

, έδωσα chmod o-w /home/ftp για να έρθει να προστεθεί ως κομμάτι σε πακέτο λύσεων έτσι όπως το είχα φανταστεί !
Φυσικά το θέμα των δικαιωμάτων ήταν άσχετο ! Το μύνημα που βλέπαν προχθές ήταν άλλο !
Έβαλα μετά τον pure-ftpd ... αλλά τίποτα.
Σκέφτηκα να πειράχω τα δικαιώματα του /home και τελικά ..............
έχω ξεχάσει τι έκανα ! :roll:

ΘΕΜΑ
Σήμερα προσπάθησα πολλές φορέςνα εγκαταστήσω το vsftpd ! Μία χαρά η εγκατάσταση , αλλά ..........
1) Γιατί δεν μου φτιάχνει φάκελο ftp όπως αναμενόταν ;

και ένα off topic

2) Τι δικαιώματα έπρεπε να έχω στο /home ρε παιδιά ;
Το έσκισα λίγο :? Τι 644 έβαλα (και δεν άνοιγε ο firefox από συντόμευση στο panel, τι 751 (όπου ο ναυτίλος ήταν στο φάκελο χρήστη και με το βελάκι "πάνω" δεν επέτρεπε να πάω στον /home !
Τελικά του έβαλα 755 . Είναι εντάξει; Έτσι πρέπει ;

Ευχαριστώ
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: To vsftpd δεν μου δημιουργεί φάκελο FTP αυτόματα ! Γιατί ;

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Ιαν 2009, 14:42

Θα βοηθούσε εάν έλεγες ποια έκδοση ubuntu server χρησιμοποιείς... Απ' ότι θυμάμαι και εγώ με proftp δεν μπορούσα να συνδεθώ στην αρχή. Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι έπρεπε να φορτώνουν δύο modules κατά την εκκίνηση. Και το πρόβλημα είχε λυθεί... Αυτό στη έκδοση 8.04 LTS...

Στο θέμα των προσβάσεων, οι φάκελλοι πρέπει να είναι 755 (το πρώτο 7 είναι για εκτέλεση, δηλαδή να μπορεί να ανοίγει το φάκελο ο ιδιοκτήτης) και στα αρχεία 644... Σε φακέλλους που θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση του firefox πχ ο cache φάκελλος ενός drupal site ή ενός phpbb forum, τα δικαιώματα θα πρέπει να είναι 777... Αλλά σε αυτό θα σε καθοδηγήσει η εγκατάσταση της εν λόγω εφαρμογής...

Εάν θέλεις έχω ένα οδηγό βήμα-βήμα για proftp ο οποίος χρησιμοποιεί virtual ftp users με τη χρήση της Mysql... Έτσι πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση για να μην αναγκάζεσαι να δημιουργείς κάθε φορά νεό ftp user στο ftp group... Τέλος πάντως, εάν διαβάσεις τον οδηγό θα καταλάβεις...

Αλλά σε προειδοποιώ... Το να στήσεις ftp server είναι μια περίπλοκη διαδικασία και ακόμα και με τον οδηγό, θα σου "βγει το λάδι"... Είναι δηλαδή για προχωρημένους χρήστες.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Servers & Thin Clients