Μια κοινότητα πινγκουίνων στο γυμνάσιο

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: Μια κοινότητα πινγκουίνων στο γυμνάσιο

Δημοσίευσηαπό monkgr » 12 Μάιος 2010, 09:40

Μετὰ ἀπὸ μιὰ σύντομη ἀπουσία ἀπὸ τὸ forum - δὲν εἶχα πάρει μαζί μου τὸ λαπτοπάκι στὸ ταξίδι μου! - εἶδα τὴν ἐξαιρετικὴ παρουσίαση ποὺ ἑτοίμασες γιὰ τὰ παιδιά σου καὶ δὲν βρίσκω λόγια νὰ ἐκφράσω τὰ συγχαρητήριά μου καὶ τὶς εὐχαριστίες μου ποὺ ὑπάρχουν τέτοιοι φωτισμένοι ἐκπαιδευτικοί - μειοψηφία, ἀσφαλῶς, ἀλλὰ τὸ γεγονὸς ὅτι γνωρίζω καὶ ἄλλους τέτοιους στὸ στενὸ περιβάλλον μου μὲ κάνει νὰ πιστεύω ὅτι τὰ πράγματα στὸ σχολεῖο ἔχουν ἀρχίσει νὰ ἀλλάζουν πρὸς τὸ καλύτερο (σίγουρα χωρὶς νὰ ἀποτελεῖ πρωτοβουλία ἢ καρπὸ προσπαθειῶν τοῦ ὑπουργείου καὶ τῶν παρατρεχάμενών του), παρὰ τὴ γενικότερη κατρακύλα τῆς κοινωνίας καὶ τῆς χώρας.
Μεταξὺ σοβαροῦ καὶ ἀστείου, μάλιστα, ἔχω νὰ σοῦ προτείνω αὐτὴ τὴν παρουσίαση νὰ τὴ στείλεις στούς ἁρμόδιους ἐκείνους στοὺς ὁποίους στείλαμε τὴν ἐπιστολή: καὶ καλύτερα θὰ καταλάβουν (ἂν θέλουν, φυσικά, ποὺ πολὺ ἀμφιβάλλω) καὶ πιὸ εὔκολα θὰ τὴ διαβάσουν. Ἰδιαίτερα ἂν βάλεις καὶ κανέναν "πιασάρικο" τίτλο!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 12 Μάιος 2010, 10:03

Tο έργο που επιτελεί ο φίλος ninos - του το είπα και κατ'ιδίαν προχτές στο meeting,το επαναλαμβάνω και τώρα - είναι ίσως σημαντικότερο από οτιδήποτε κάνουμε εμείς εδώ στο φόρουμ,σε εκδηλώσεις ή στο irc.
Μακάρι το φωτισμένο του παράδειγμα να ακολουθούσαν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.
Φίλε ninos για το μεράκι και την αφοσίωση σου,χίλια μπράβο και λίγα είναι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 12 Μάιος 2010, 21:34

monkgr έγραψε:Μετὰ ἀπὸ μιὰ σύντομη ἀπουσία ἀπὸ τὸ forum - δὲν εἶχα πάρει μαζί μου τὸ λαπτοπάκι στὸ ταξίδι μου! - εἶδα τὴν ἐξαιρετικὴ παρουσίαση ποὺ ἑτοίμασες γιὰ τὰ παιδιά σου καὶ δὲν βρίσκω λόγια νὰ ἐκφράσω τὰ συγχαρητήριά μου καὶ τὶς εὐχαριστίες μου ποὺ ὑπάρχουν τέτοιοι φωτισμένοι ἐκπαιδευτικοί - μειοψηφία, ἀσφαλῶς, ἀλλὰ τὸ γεγονὸς ὅτι γνωρίζω καὶ ἄλλους τέτοιους στὸ στενὸ περιβάλλον μου μὲ κάνει νὰ πιστεύω ὅτι τὰ πράγματα στὸ σχολεῖο ἔχουν ἀρχίσει νὰ ἀλλάζουν πρὸς τὸ καλύτερο (σίγουρα χωρὶς νὰ ἀποτελεῖ πρωτοβουλία ἢ καρπὸ προσπαθειῶν τοῦ ὑπουργείου καὶ τῶν παρατρεχάμενών του), παρὰ τὴ γενικότερη κατρακύλα τῆς κοινωνίας καὶ τῆς χώρας.
Μεταξὺ σοβαροῦ καὶ ἀστείου, μάλιστα, ἔχω νὰ σοῦ προτείνω αὐτὴ τὴν παρουσίαση νὰ τὴ στείλεις στούς ἁρμόδιους ἐκείνους στοὺς ὁποίους στείλαμε τὴν ἐπιστολή: καὶ καλύτερα θὰ καταλάβουν (ἂν θέλουν, φυσικά, ποὺ πολὺ ἀμφιβάλλω) καὶ πιὸ εὔκολα θὰ τὴ διαβάσουν. Ἰδιαίτερα ἂν βάλεις καὶ κανέναν "πιασάρικο" τίτλο!

Λοιπόν, μάλλον έχεις δίκιο για τον πιο πιασάρικο τίτλο,
ίσως τον αλλάξω:
"Ubuntu, η πιο συναρπαστική διανομή GNU/Linux του πλανήτη! "
ή το κλασικό
"Ubuntu, μια διανομή GNU/Linux για ανθρώπινα όντα! "
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)