από MakisM1 » 04 Σεπ 2010, 10:57
Οι διαδραστικοι πινακες ειναι απλως ενα γιγαντιαο touch screen. Απο κει και περα εξαρταται απο το τι προγραμματα χρησιμοποιουνται για το αν θα ειναι επανασταση η οχι...
Ο γιος μου τελειωνει φετος το ACS (American Community School) στο Χαλανδρι. Τα τελευταια 5-6χρονια εχουν εγκαταστησει πανω απο 50, (ενα σε καθε αιθουσα). Εχω δει πιτσιρικια του νηπιαγωγειου να τον χρησιμοποιουν χωρις δευτερη σκεψη, δεχομενα εξ ορισμου οτι ο Η/Υ υπαρχει για τη χρηση τους, οπως το ηλεκτρικο ψυγειο στην κουζινα του σπιτιου τους. Τα αποτελεσματα ειναι μαγικα!
Ολοι λειτουργουν με αγορασμενα προγραμματα (για Windows), ειδικα για καθε μαθημα/στοχειο μορφωσης. Εχω δει προγραμματα διδασκαλιας μαθηματικων. ιστοριας τεχνης, γεωγραφιας... Ο,τι φανταστεις... Και ναι,... σου φευγει η μαγκια!
Δεν ξερω αν υπαρχουν παρομοια προγραμματα για linux (γιατι οχι;...) ολα με καποιο Η/Υ τρεχουν...
Στην τελικη, το προγραμμα και ο χρηστης κανουν την εμπειρια και οχι το ΛΣ.
Αλλα φοβαμαι οτι στα περισσοτερα σχολεια (και αν...) θα χρησιμοποιηθουν απλα σαν γιγαντοοθονες για διδασκαλια κονσερβαρισμενων θεματων σε Powerpoint/OOffice Presentation...
Φιλικα
ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279