Γιατί Ελεύθερο Λογισμικό στα σχολεία;

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Γιατί Ελεύθερο Λογισμικό στα σχολεία;

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Μαρ 2011, 18:00

Στον ιστότοπο: http://tinyurl.com/ThesStALLMAN διάβασα μέρος την ομιλίας του Stallman στην Θεσ/νικη και ήθελα να δω κατα πόσο μπορεί να βελτίωνε την τεχνολογική εκπαίδευση κατ αρχάς. ΚΑι αργότερα το κατα πόσο θα βελτίωνε αν εφαρμοζόταν παρόμοια ιδεολογία και σε άλλα όχι και τόσο τεχνολιγικά μαθήματα πχ. Αρχαία η Φυσική.
Να σας θυμίσω την κατάσταση στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σύμφωνα με την εμπειρία μου:
Η εκπάιδευση γενικότερα δεν δίνει την δυνατότητα για ερεθίσματα και εύρεσης τάσεων σε επαρκή βαθμό. Είναι καθαρά πολύ dedicated στην παπαγαλία και στην μη σύνδεση της πραγματικότητας και της χρησιμότητας των γνώσεων αυτών. Ακόμα δεν επιτρέπει την διερευνιτική μάθηση και δεν μαθαίνει το βασικό: την αναζήτηση γνώσης. Παρά αρκείτε στην συμπίεση γνώσεων και στον Παπαγαλισμό. Ακόμα ο εξοπλισμός συνήθως είναι αχρησιμοποίητος και παλιός πράγμα όπου οδηγεί στην σπατάλη χρημάτων απο το δημόσιο. Αποτέλεσμα: μη κέντριση του μαθητή προς την γνώση αλλά προς τον να μάθει 5-10 πράγματα ίσα-ίσα για να τα "δώσει" μέσω φροντιστηρίων και "επιφανειακή" γνώση.

Τελικά κατα πόσο θα βελτίωνε την γενικότερη ιδεολογία πρόσβασης προς την γνώση και γενικά κατα πόσο θα κέντριζε το ενδιαφέρον των μαθητών και γενικότερα την αντίληψη των μαθητών για την εκπαίδευση και το σχολείο η ιδεολογία όπου βασίζεται η ένοια του ελεύθερου λογισμικού. Πέραν του προγραμματισμού και της πληροφορικής-τεχνολογίας?

Αποψή μου είναι ότι άμα βασιζόταν στο ότι μπορώ αυρό όπου έμαθα να δω πως προέκυψε αυτό και να μου δίνεται η δυνατότητα να το βελτιώσω όπως και στο ελέυθερο λογισμικό τότε θα το μάθω καλύτερα εφόσον θα μπορώ να το δώ και να ψηλαφίσω ει βάθος. Ακόμα διδάσκει κάποια χ έννοια στην συγγεκριμένη Περίπτωση ελέυθερία πέραν από Παπαγαλιακή γνώση. Ακόμα λόγο το ότι έχω ένα αντικείμενο και μπορώ να το ψηλαφίσω εις βάθος άρα μπορώ να προτείνω ή να δημιουργίσω κάτι εναλλακτικό ή να βελτιώσω το ήδη υπάρχων. Έτσι αυτά όπου μαθαίνω μπορώ να το δώ στην πραγματικότητα που εφαρμόζονται και ότι δεν είναι αερολογία. Ακόμα εφόσων είμαι σε θέση να το βελτιώσω άρα είμαι και σε θέση το αντικμείμενο αυτο να το δω εις βάθος. Άρα καλύτερο έστω και ελαφρώς εκπαιδευτικό σύστημα.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)