Εγκατάσταση Ubuntu 12.04 LTS στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: Εγκατάσταση Ubuntu 12.04 LTS στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερί

Δημοσίευσηαπό c7p » 27 Οκτ 2012, 21:14

Μπράβο πολύ καλή κίνηση !
Πιστεύω πως και το εγχειρίδιο του Ubuntu θα ήταν ένα καλό εργαλείο στην κίνηση αυτή (βλπ. στην υπογραφή μου).
Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορούμε πάνω στο εγχειρίδιο αυτό να βασίσουμε έναν μαθητικό οδηγό που να είναι αλλαγμένος σε κάποια σημεία και γιατί όχι να έχει και κάποια νέα κεφάλαια (χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κτλ). Η άδεια χρήσης μας το επιτρέπει.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 28 Οκτ 2012, 00:16

c7p έγραψε:Μπράβο πολύ καλή κίνηση !
Πιστεύω πως και το εγχειρίδιο του Ubuntu θα ήταν ένα καλό εργαλείο στην κίνηση αυτή (βλπ. στην υπογραφή μου).
Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορούμε πάνω στο εγχειρίδιο αυτό να βασίσουμε έναν μαθητικό οδηγό που να είναι αλλαγμένος σε κάποια σημεία και γιατί όχι να έχει και κάποια νέα κεφάλαια (χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κτλ). Η άδεια χρήσης μας το επιτρέπει.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Ακούγεται ενδιαφέρουσα η ιδέα σου, άσε με να την "ψήσω" λίγο στο μυαλό μου! :-)

Αλήθεια, υπάρχει διαθέσιμη για download σε pdf η τωρινή μορφή της μετάφρασης της 12.04; Στο σχετικό website που επισκέφθηκα έχει της 10.04.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Οκτ 2012, 00:42

Όντως ακούγεται πολύ καλή η ιδεά του c7p.

@greatst
Tι open source εφαρμογές χρησιμοποιείτε στο εργαστήριο;
Με την δική σου κίνηση, την ιδέα του c7p και καλό χειρισμό, η χρήση Linux λειτουργικών και open source λογισμικού μπορεί να διαδοθεί γενικότερα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 28 Οκτ 2012, 01:23

greatst έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει διαθέσιμη για download σε pdf η τωρινή μορφή της μετάφρασης της 12.04; Στο σχετικό website που επισκέφθηκα έχει της 10.04.

Είναι υπό μετάφραση στο launchpad: https://translations.launchpad.net/ubun ... +translate
Τα μηνύματα που απομένουν δεν είναι και πάρα πολλά (κοντά στα 200).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 28 Οκτ 2012, 09:26

Ναι, το υπό μετάφραση το βρήκα! 200 μηνύματα υπό μετάφραση δεν είναι και πάρα πολλά! Πολύ καλή και ενδιαφέρουσα δουλειά! Μπράβο!

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 28 Οκτ 2012, 13:28

eliasps έγραψε:...

@greatst
Tι open source εφαρμογές χρησιμοποιείτε στο εργαστήριο;
...

Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει πλήρως (αυτήν την περίοδο στην διδακτέα ύλη έχουμε άλλα αντικείμενα και χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές κυρίως για πρόσβαση στο διαδίκτυο για παράδειγμα για πρόσβαση στην Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Μάθησης που έχω στήσει στο σχολείο, σύντομα θα ξεκινήσουμε όμως ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και βίντεο), αλλά σκέφτομαι για ψηφιακή επεξεργασία εικόνας το GIMP, για ψηφιακή επεξεργασία βίντεο τα avidemux και OpenShot. Για τις ανάγκες αυτοματισμού γραφείου, το LibreOffice. Αλλά, όπως είπα, ακόμα είναι όλα υπό μελέτη. Προφανώς θα χρησιμοποιηθούν και άλλα λογισμικά, αλλά και όποτε παρουσιάζεται ένα λογισμικό θα αναφέρονται και τα εναλλακτικά του: οι επιλογές είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελεύθερου λογισμικού!

Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύω να παρουσιάσω σε πανελλήνιο συνέδριο την όλη διαδικασία προσθήκης ελεύθερου λογισμικού στο εργαστήριο και τα πρώτα συμπεράσματα από τη διαδικασία χρήσης ελεύθερου λογισμικού. Προφανώς, θα ενημερώσω και την κοινότητα μας σχετικά! :-)
eliasps έγραψε:...
Με την δική σου κίνηση, την ιδέα του c7p και καλό χειρισμό, η χρήση Linux λειτουργικών και open source λογισμικού μπορεί να διαδοθεί γενικότερα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
...

Σχετικά με το μεταφραστικό έργο στο οποίο συμμετέχει ο c7p: Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να υπάρξει σύντομα μια ολοκληρωμένη ελληνική μετάφραση για την 12.04 (λόγω του ότι είναι LTS έκδοση την οποία θεωρώ προτιμότερη για χρήση σε μη-οικιακό περιβάλλον από την 12.10). Το εάν χρειαστεί να προσαρμοστούν/προστεθούν πράγματα ειδικά για σχολική/εκπαιδευτική χρήση, είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε σε δεύτερο χρόνο. Το βασικό είναι να υπάρξει ένα pdf στα ελληνικά για την 12.04, στο οποίο να μπορούμε να παραπέμπουμε τους ενδιαφερόμενους. Ο c7p και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες κάνουν ήδη πολύ καλή δουλειά στην κατεύθυνση αυτή και για ότι χρειαστεί εδώ είμαστε! :-)
Τελευταία επεξεργασία από greatst και 28 Οκτ 2012, 15:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 28 Οκτ 2012, 14:55

Για του λόγου το αληθές, δεν έχω μεταφράσει παρά μόνο λίγα μηνύματα, έχω αναλάβει το review των μηνυμάτων.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ολοκληρωθεί η μετάφραση της 12.04 και σε λίγο να ξεκινήσουμε και την 12.10 αν υπάρχει ενδιαφέρον και όρεξη. Οδηγίες για το πως ξεκινάμε την συγκεκριμένη μετάφραση μπορείτε να βρείτε στο link της υπογραφής μου. Φυσικά όποιος θέλει να ξεκινήσει καλό θα είναι να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για να αναλάβει κάποιο κομμάτι της μετάφρασης. Μόνο έτσι θα βγει η μετάφραση σε αυτό το σημείο.
Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα γιατί βγαίνουμε offtopic :).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 28 Οκτ 2012, 15:06

c7p έγραψε:Για του λόγου το αληθές, δεν έχω μεταφράσει παρά μόνο λίγα μηνύματα, έχω αναλάβει το review των μηνυμάτων.

...

Με βάση το παραπάνω, έκανα κι εγώ αντίστοιχη επεξεργασία στην προηγούμενη δημοσίευση μου στο θέμα (την τελευταία παράγραφο συγκεκριμένα). :-)

Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 12 Φεβ 2013, 21:59

Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Φεβ 2013, 00:00

Ευχαριστούμε! Το πρόσθεσα στο https://ubuntu-gr.org/story/12-02-13/%C ... F%83%CE%B1
Αν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, πες μας.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)