Παντως, το να δωσουν εναν υπολογιστη σε παιδια της Α' Γυμνασιου μπορει "τεχνολογικα" ας πουμε να ωφελει αυτα τα παιδια... αλλα κατα την αποψη μου δεν ληφθηκαν υποψιν σοβαρες παραμετροι... και εξηγω...
Απο τα χρονια που πηγαινα και εγω γυμνασιο... αλλα και αργοτερα... η Α' Γυμνασιου εχει την φημη της δυσκολης ταξης... Τα παιδια που ερχονται απο το δημοτικο, ξαφνικα μπαινουν σε μια αλλη φιλοσοφια διδασκαλιας και με αρκετα δυσκολα μαθηματα... αλλα και πολυ περισσοτερα απο οτι εκαναν στο δημοτικο... το να τους δωσεις ενα netbook ειναι σαν να τα παρασερνεις και να τα ξεμυαλιζεις. Αντι να δωσουν βαση στα μαθηματα θα χαζολογανε με τα netbook σαν να ειναι τα "νεα κινητα της εποχης"
Ο καθε γονιος, φανταζομαι, "ξερει" το παιδι του... ποσο υπευθυνο ειναι... αν διαβαζει κτλ... θα επρεπε να ειναι στην δικη του κριση για το αν θα προσφερει στο παιδι του, την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Με το τροπο που προσφερετε τωρα o υπολογιστης (εννοω τσαμπα) και ο γονιος πεφτει στην παγιδα και δεν λαμβανει υποψιν του, το αν τελικα θα ωφελησει ή θα βλαψει αυτος ο υπολογιστης το παιδι του... εδω ενα playstation τους δινεις και τα παρατανε ολα... και μη μου πειτε οτι ο γονιος ειναι αυτος που βαζει φρενο και ορια... γιατι μαλλον δεν εχετε δει πιτσιρικι να χτυπιεται για να πεξει playstation.
Τελος... πουθενα δεν εχω δει εστω και μια αναφορα για το τι πρεπει να προσεξει ο γονιος, οσον αφορα την υγεια του παιδιου του. Και δεν εννοω, το να μπαινει σε διαφορα sites και να βλεπει "οτιδηποτε". Τα netbooks δημιουργηθηκαν για να καλυψουν ενα κενο στην αγορα και αφορουν συγκεκριμενους αγοραστες. Ειναι μικρα και φορητα για να μπορεις να τα παιρνεις μαζι σου ευκολα και οχι για να τα δινεις σαν "βασικο" υπολογιστη σε 12-13χρονα... η μικρη τους οθονη με την χαμηλη φωτεινοτητα τους, δεν ενδικνυται για πολυωρη χρηση και ειδικα απο μικρα παιδια... θα αναγκαζονται να καθονται κοντα στην οθονη κουραζοντας τα ματια τους αλλα και την σπονδυλικη τους στηλη. Ποσα παιδακια παθαινουν σκολιωση μονο και μονο απο το βαρος της τσαντας τους η απο λαθος θεση στο γραφειο τους κατα το διαβασμα. Σκεφτητε τωρα αυτα τα παιδακια να σκυβουν πανω απο την οθονη του netbook τους επι ωρες... τεσπα... ισως ειμαι λιγο υπερβολικος.... αλλα συγχωρεστε με... γονιος ειμαι...