μαθητικό netbook

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: μαθητικό netbook

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 16 Οκτ 2009, 23:57

Έτσι ακριβώς. Ο αδελφός μου του είχε βάλει μικροεφαρμογές, το cairo-dock (δυστιχώς τα εφέ του compis δεν δουλεύουν) ε δεν ήθελε και πολύ! Linuxiστικαν όλοι :D :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 17 Οκτ 2009, 00:03

spyroskaftanis έγραψε:Έτσι ακριβώς. Ο αδελφός μου του είχε βάλει μικροεφαρμογές, το cairo-dock (δυστιχώς τα εφέ του compis δεν δουλεύουν) ε δεν ήθελε και πολύ! Linuxiστικαν όλοι :D :thumbup:

Γιατί δέν δούλευε το compiz? Αυτό απο μόνο του φτάνει να τα γαργαλήσει. Κρίμα έπρεπε να του το φτίαξεις...!!! :?
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Οκτ 2009, 00:07

giormatsis έγραψε:
spyroskaftanis έγραψε:Έτσι ακριβώς. Ο αδελφός μου του είχε βάλει μικροεφαρμογές, το cairo-dock (δυστιχώς τα εφέ του compis δεν δουλεύουν) ε δεν ήθελε και πολύ! Linuxiστικαν όλοι :D :thumbup:

Γιατί δέν δούλευε το compiz? Αυτό απο μόνο του φτάνει να τα γαργαλήσει. Κρίμα έπρεπε να του το φτίαξεις...!!! :?

Δεν λειτουργεί ίσος για τον λόγου κάρτας που να μεν είναι Intel άλλα δεν έχει ακόμα οδηγό open source σωστό να την υποστηρίζει για να λειτουργεί σωστά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 17 Οκτ 2009, 00:36

έγραψε:Δεν λειτουργεί ίσος για τον λόγου κάρτας που να μεν είναι Intel άλλα δεν έχει ακόμα οδηγό open source σωστό να την υποστηρίζει για να λειτουργεί σωστά .

Έχει άραγε δοθεί bug για αυτό ; :roll:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Οκτ 2009, 01:48

giormatsis έγραψε:
έγραψε:Δεν λειτουργεί ίσος για τον λόγου κάρτας που να μεν είναι Intel άλλα δεν έχει ακόμα οδηγό open source σωστό να την υποστηρίζει για να λειτουργεί σωστά .

Έχει άραγε δοθεί bug για αυτό ; :roll:

Ναι πρέπει να έχει γίνει αναφορά , άλλα δεν είμαι απόλυτος
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό wizalex » 17 Οκτ 2009, 18:44

Λοιπόν, σήμερα το μεσημέρι πήγα και γύρισα από την κόλαση!
Είχαμε μόλις παραλάβει το NB200 από το service (αλλαγή οθόνης λόγω 2 κολλημένων pixels) και εγκατάσταση από την αρχή των πάντων (ήταν η πρώτη παρτίδα χωρίς ubuntu και με 2 περίεργα partitions (Vista loader κτλ).

Λοιπόν, έγινε αντικατάσταση και το νέο ήταν ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ! ΤΕΛΕΙΟ! Το 8.04 remix κάθεται σαφώς καλύτερα από το 9.4, ήχος, wifi, τα πάντα. Η κόρη μου (κοίτα πράγματα), ούτε να δει τα XP (μωρέ λέτε να γίνει κανένα θαύμα και να ξεκινήσει από την Ελλάδα;;;; ) δουλεύει μόνο σε ubuntu και έχει τρελαθεί με τις εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Και τώρα πάω στο καλό! Είχε από χθες που της έλεγε ότι έχει αναβαθμίσεις διαθέσιμες και κάποια στιγμή της λέω "άντε, κάνε εγκατάσταση να τελειώσει να μην στο βγάζει συνεχώς". 133 αναβαθμίσεις. Κάπου στο μέση, ένα μήνυμα ότι το Netscan δεν μπόρεσε να τελειώσει ή ανταποκριθεί. Προχωράει.... Τελειώνει και μου λέει ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση....

ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΕΛΑΣΑΜΕ!!!
Τα είχε κάνει @#$%^...
Είχε μόνο 2 επιλογές εκκίνησης:
Ubuntu 8.04.2, kernel 2.6.24-24-lpia
Ubuntu 8.04.2, kernel 2.6.24-24-lpia (recovery mode)

και δεν ξεκινούσε κανένα, όλα Can't mount partition. Τα XP άφαντα... Το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι θα γίνουμε ρεζίλι στην Toshiba αν το πάμε για 2η φορά σε μια εβδομάδα! Έφτιαξα ένα USB stick με 9.4 και μπήκα να δω τι έγινε. Οι δίσκοι ήταν εκεί και ανέπαφοι, το menu.lst είχε γίνει έτσι:

#title Ubuntu 8.04.2, kernel 2.6.24-24-lpia
#root (hd0,2)
#kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-24-lpia ro resume=/dev/sda2 root=/dev/sda3 nohz=off acpi_osi=Linux quiet splash
#initrd /boot/initrd.img-2.6.24-24-lpia
#quiet

#title Ubuntu 8.04.2, kernel 2.6.24-24-lpia (recovery mode)
#root (hd0,2)
#kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-24-lpia ro resume=/dev/sda2 root=/dev/sda3 nohz=off acpi_osi=Linux single
#initrd /boot/initrd.img-2.6.24-24-lpia

Το πρόβλημα ήταν στο (hd0,2) που έπρεπε να είναι (hd0,1). (μην σας το παίζω άνετος, έκανα 3 δοκιμές μέχρι να το πετύχω)
Τελικά έδωσα αυτή τη μορφή:

title Windows XP
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1

title Ubuntu 8.04 Remix
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-24-lpia root=/dev/sda2 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-24-lpia
quiet
savedefault
boot

Και είναι ΟΛΑ μια χαρά... Ερωτήσεις:
α) Γιατί συνέβη;
β) resume=/dev/sda2 root=/dev/sda3 nohz=off acpi_osi=Linux ???? Resume???
γ) Πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Το swap το έχει βρει μόνο του ή πρέπει να το δηλώσω κάπου;

Μια χάρη θέλω, κάποιος με το ίδιο setup, να ανεβάσει το menu.lst να δω πως έπρεπε να είναι ακριβώς, αν και μάλλον δεν τα πήγα άσχημα.
Βρε τι με βγήκε Σαββατιάτικα...
wizalex
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό galexy » 17 Οκτ 2009, 19:15

Μιας και η κουβέντα είναι για το μαθητικό υπολογιστή έχω μια ερώτηση επί αυτού. Ευρισκόμενος στο ubuntu και προσπαθώντας να κατεβάσω τα ζητούμενα updates του λειτουργικού ή να ανοίξω το Synaptic package creator μου εμφανίζεται το αναμενόμενο μήνυμα «Εισάγετε το συνθηματικό σας για να εκτελέσετε εργασίες διαχείρισης συστήματος». Εδώ όμως δεν έχουμε εισάγει κάποιο συνθηματικό ούτε μας ζητήθηκε στην αρχική εγκατάσταση οπότε και έχουμε κολλήσει. :problem: Υπάρχει κάποια ιδέα έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στο εν λόγω πρόβλημα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
ΥΓ. Και εγώ περίμενα υπομονετικά την έλευση των Toshiba από τα καταστήματα της περιοχής μου (Χαλκίδα και ευρύτερη περιοχή) αλλά άργησαν υπερβολικά να εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων (ευτυχώς ?) οπότε επιλέξαμε το Lenovo S10-2. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα από αυτά που έχουν προαναφερθεί παραπάνω. Το dual boot ήταν ευθύς εξαρχής ξεκάθαρο. Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές τρέχανε κανονικότατα, η σύνδεση με το διαδίκτυο έγινε άψογα. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core2, 3 GHz│ 4 GiB|
Άβαταρ μέλους
galexy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό wizalex » 17 Οκτ 2009, 19:35

θα σου λύσω εγώ την απορία! Στην τύχη το έβαλα και έπιασε (και το χαμόγελό μου έφτασε στα αυτιά!!!)

Στα Toshiba είναι απλά: toshiba
Δες τι όνομα έχει και δοκίμασε τον ίδιο κωδικό.
wizalex
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 17 Οκτ 2009, 22:02

έγραψε:Γιατί δέν δούλευε το compiz? Αυτό απο μόνο του φτάνει να τα γαργαλήσει. Κρίμα έπρεπε να του το φτίαξεις...!!! :?

Δεν ίμαι σίγουρος. Τπ δοκιμάσαμε όμως στο μαθητικό netbook ενός φίλού και δούλευαν μια χαρά. Το netbook αυτό είχε ubuntu ενώ του αδελφού μου edubuntu! Κάτι περίεργο γίνεται! ( Του αδελφού μου είναι acer και του φίλου compact)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 17 Οκτ 2009, 22:43

έγραψε:Γιατί δέν δούλευε το compiz? Αυτό απο μόνο του φτάνει να τα γαργαλήσει. Κρίμα έπρεπε να του το φτίαξεις...!!! :?

Για τις κάρτες intel και το compiz στο jaunty-9.04 ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω δημοσίευση.
(http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=37&t=7635#p77145)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)