atermon έγραψε:Αλλά και οι οδηγοί του φόρουμ είναι μεγάλο έργο και αρκετό υλικό. Μια συρραφή-ταξινόμηση των κειμένων αυτούσια θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο pdf. Όσο για τα βίντεο,αυτά είναι online και linkαρισμένα! Η δομή και πρόταση του @linuxman είναι σοβαρή. Μπορούν να γίνουν παράλληλα αρκετά project στο κομμάτι της τεκμηρίωσης βέβαια...
Πολλοί οδηγοί του forum είναι αξιόλογοι και θα μπορούσαν να μπουν στο βιβλίο, αλλά πρέπει να πάρουμε πρώτα να πάρουμε την άδεια από τους συγγραφείς τους. Και ερχομαστε στη δεύτερη ερώτηση:
greatst έγραψε:Δύο απορίες / προβληματισμοί: το sourceforge διατίθεται και για έργα πέραν του ανοικτού λογισμικού? Επίσης, η άδεια GPLv3 είναι κατάλληλη για ένα βιβλίο?
Το βιβλίο θα είναι έργο ανοικτού λογισμικού, μιας και πρόκειται να τεκμηρίωση. Αρα μπορεί να μπει στο sourceforge υπο κάποια ελεύθερη άδεια. Διάλεξα την
GPL γιατί δεν τα κατέχω αυτά καλά. Αν έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο, παρακαλώ τεκμηριώστε την άποψή σας. (Η creative common δεν ήταν διαθέσιμη προς επιλογή στο sourceforge.)
bullgr έγραψε:Καλό είναι να γίνει και ένας μίνι οδηγός για το πως μπορεί να συμμετάσχει κάποιος, γιατί για πολλούς η διαδικασία μέσω svn ακούγεται λίγο "κινέζικα" και πιθανόν να τους αποτρέψει στο να ασχοληθούν...
Το έχω υπόψην, μου το ζήτησε και o sokoban4ever. Αυτό που υπάρχει προς στιγμήν είναι μόνο αυτά:
viewtopic.php?f=44&t=1722&p=16377&hilit=+sourceforge#p16505 αλλά σκοπεύω να γράψω έναν αναλυτικό οδηγό για το τι πρέπει να γίνει από το μηδέν. Δώστε μου λίγο χρόνο γιατί δεν τα προλαβαίνω όλα