Linuxellschool - ανάπτυξη ελληνικής διανομής για σχολεία!

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: Linuxellschool - ανάπτυξη ελληνικής διανομής για σχολεία!

Δημοσίευσηαπό bullgr » 12 Ιαν 2009, 23:17

panas έγραψε:Κγια να φερουν γνωμη πανω σε ενα θεμα, μερικες φορες χρειαζετε να εχουν κανει και μια δοκιμη
του αναφερομενου λογισμικου.
Βοηθατε ετσι να και την επιχειρηματολογια σας και τους τους αλλους που θα ζητησουν βοηθεια.

Ενώ εσύ τους μηδενίζεις και καθάρισες...
Και πάλι δεν κατάλαβες αυτό που εννοούσα (ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις)... Η ένστασή μου ήταν στον τρόπο που εκφράζεσαι...
Με τα γραφόμενά σου στην επίμαχη δημοσίευση:
panas έγραψε:Τα πακετα που περιλαμβανει μπορειτε να τα προσθεσετε σε μια
κανονικη εγκατασταση χωρις να χρειαστει να κατεβασετε το iso.
Γλυτωνετε bandwith και χρονο αν θελετε να το δοκιμασετε.

πιστεύεις πραγματικά ότι με κάτι τέτοια τους βοηθάς;
Θέλεις να τους βοηθήσεις; Βοήθα εποικοδομητικά... Δεν θέλεις να τους βοηθήσεις ή δεν σου αρέσει το project; Μην ασχολείσαι, μην λες τίποτα... Δεν χρειάζεται να γίνεις κακός και ερειστικός...

Ελπίζω επιτέλους να κατάλαβες τι εννοούσα.. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...

panas έγραψε:Και εφοσον υπαρχει θεμα με αιτημα το οποιο εκανα και εγινε δεκτο ας αναιρεθει.
Και δεν μου εκανε χαρη , ειναι στα πλαισια λειτουργιας ενος φορουμ.

Το πως θα λειτουργεί το forum δεν θα μας το υποδείξεις εσύ... Η αλλαγή ενός nickname περνάει από κάποιες διαδικασίες που δεν χρειάζεται να σου τις αναλύσουμε... Ο pkst λανθασμένα μετά από επίμονα pm που του έκανες, προκειμένου να ησυχάσει από αυτά, παρέκαμψε τις διαδικασίες...

panas έγραψε:
Το νικ ζητησα να αλλαχθει γιατι μελος της ομαδας σας μου ανεφερε πως για να εχει βαρυτητα καποια αιτηση μου
θα πρεπει να ειμαι "επωνυμος".

Ναι σωστά, για να αλλάξεις nickname (όπως και σε άλλους που έχουμε αλλάξει) πρέπει να είσαι επώνυμος, κοσμικός, να κυκλοφορείς με τη Paris Hilton και να οδηγείς οπωσδήποτε Ferrari... A, να μην ξεχάσω και το σκυλάκι (ράτσας παρακαλώ) που πρέπει να έχεις στην κατοχή σου...

panas έγραψε:
Οσο για το αν ειμαι αρεστος η οχι ειναι επιλογη μου.

Επιλογή του καθενός είναι να είναι οτιδήποτε αλλά να μην ενοχλεί τους συνανθρώπους του... Εάν τους ενοχλεί τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να ανέχονται τα καμώματά του...

panas έγραψε:Και η διαγραφη μου απο εδω δεν θα δωσει + σε μενα και - σε σας.

Γιατί πάντα επικαλείσαι τη διαγραφή σου από το forum δεν μπορώ να το καταλάβω... Τι διάολο, έχεις κάνει τάμα να σε κάνουν ban από το forum ubuntu-gr; Τι +, -, *, / μου λες...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό parisfr » 12 Ιαν 2009, 23:54

Καταρχήν κάποιος mod πρέπει να μάθει τρόπους στον πάνα/pampers όπως τον λένε τέλος πάντων, δεν ξέρω αν με εννοείτε. Επίσης, σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, μας βοηθούν για τη δεύτερη έκδοση. Ας μην προτρέχουμε με το Υπουργείο, γιατι το ξέρω, θα είναι πατέντα αν τα βρούμε, αλλά περιμένετε μέχρι να δω κατά πόσο έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν με την όλη προσπάθεια. Όλοι ελπίζουμε τα καλύτερα
parisfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 13 Ιαν 2009, 00:43

Ο φίλος panas μετά από επέμβαση του administrator bullgr μας χαιρέτησε τον πλάτανο για 1 εβδομάδα.

Ελπίζουμε να συνετισθεί. Αν όχι... θα μας εγκαταλείψει για πάντα.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Ιαν 2009, 00:48

panas έγραψε:[off topic]...
Οσο για το αν ειμαι αρεστος η οχι ειναι επιλογη μου.
...
[off topic]

Απ'ότι φαίνεται η επιλογή σου είναι να μην είσαι "αρεστός" όχι μόνο στην εδώ κοινότητα αλλά απ'ότι φαίνεται και σε άλλες...
Και όχι δεν αντιπροσωπεύω την κοινότητα...αλλά από την έως τώρα παρουσία σου εδώ αυτό φαίνεται καθώς μόνο αρνητικά σχόλια υπάρχουν προς το πρόσωπό σου και τον τρόπο επικοινωνίας σου.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 13 Ιαν 2009, 01:20

bullgr έγραψε:
stavrosLinux έγραψε:
kaingeo έγραψε:

...........
2. Μετάφραση όλων των εφαρμογών που χρησιμοποιεί η διανομή.
.......

Τα παιδιά υποτίθεται ότι μαθαίνουν ξένες γλώσσες, αγγλικά + γερμανικά ή γαλλικά, αυτό το βήμα λοιπόν είναι δευτερεύον .

Θα δώσω ένα και μόνο (αλλά αρκετό) παράδειγμα: Το Tuxtype (έκδοση που βρίσκεται στο Ubuntu 8.04 LTS) δεν διαθέτει ελληνικά κάνοντας την εφαρμογή πρακτικά άχρηστη σε παιδιά δημοτικού (εκεί που στοχεύει κυρίως)... Το να διαθέτεις τη εφαρμογή (όπως έκανα στο TuxStation) και να περιμένεις τα μικρά παιδιά να εκπαιδεύονται στο πληκτρολόγιο στη αγγλική γλώσσα, φαίνεται και είναι ουτοπικό...
..

γιατί δε βάζεις αντί του Tuxtype το ΚTouch, το δοκίμασα πριν από λίγο με ελληνικά, πολύ καλό ;)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 13 Ιαν 2009, 01:42

The_Mentor έγραψε:Ο φίλος panas μετά από επέμβαση του administrator bullgr μας χαιρέτησε τον πλάτανο για 1 εβδομάδα.

Ελπίζουμε να συνετισθεί. ...

χλωμό..
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 13 Ιαν 2009, 16:16

δια πυρος και σιδηρου ... (λογο απουσιας μου) σήμερα διάβασα όλα οσα διαδραματιστηκαν σε αυτο το λήμα και ειλικρινα απογοητευτικα απο τον τροπο σκεψης ορισμενων που αντι να βοηθανε καθε νεα προσπαθεια σκοπο εχουν να την θαψουν για να αναδειξουν το δικο τους τιποτα, και ειδικα οταν αυτοι προερχονται απο μειονωτητες οπως καταλαβα αντι να βοηθανε στο να μπορεσει να παει τεχνολογικα ενα βημα μπροστα η ελλαδιτσα μας .... τελος παντων στο θεμα μας τωρα

Δοκιμασα την εκδοση και εντυποσιαστηκα απο την πληθωρα επιμορφωτικων προγραμματων που περιεχει
μονο που την φανταζομουν καπως διαφορετικα
ειχα την εντυπωση οτι τα ενσωματωμενα προγραμματα σε αυτην θα ηταν γραμμενα στην Ελληνικη γλώσσα και δεν παιρνω δεδομενο οτι τα παιδια σημερα ξερουν τουλαχιστον και αγγλικα αλλα σαν δεδομενο οτι εχουν το δικαιωμα να χρησιμοποιουν λογισμικο γραμμενο στην Ελληνικη γλωσσα που ειναι και η μετερα ολων των γλωσσων
νομιζω οτι σε αυτο το σημειο πρεπει να σταθει η κοινοτητα και ολοι μας να προσπαθησουμε να διατηρησουμε την γλωσσα μας και να την προοθησουμε σε οτιδηποτε εχει σχεση με τον δικτυακο χωρο καθως και με τα προγραμματα
καλα ειναι τα αγγλικα δεν λεω αλλα πρεπει να δινουμε στα παιδια την δυνατοτητα να χρησιμοποιουν την γλωσσα μας ποσο μαλον σε προγραμματα υπολογιστων που βρισκονται σε σχολεια !!!

και βασικα δεν θα με πειραζε καθολου αν ειχε το 1/3 των εφαρμογων αλλα ηταν σε ελληνικα οπως δεν θα με χαλουσε και αν το baground εγραφε Ελληνικο Σχολειο

το μονο ευχαριστο στην ολη υποθεση ειναι οτι ολο και περισσοτερα φορουμ ιοθετουν την λογικη της ελληνικης γραφης σε αντιθεση με τα greeklish που ακμαζαν προ 5α ετιας

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό parisfr » 13 Ιαν 2009, 16:20

Έχετε απόλυτο δίκαιο και πιστέψτε με πως είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας τα ελληνικά. Από την άλλη μιλάμε πάντα για την πρώτη έκδοση της διανομής

Πάντως αν ανοίξουμε σαν project και μπουν ενεργά ένα μέρος των μαθητών μέσα, θα δείτε ότι θα αλλάξουν πολλά
parisfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 06 Ιουν 2009, 02:55

η διανομή τέλος - αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με το http://www.linuxellschool.com/
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 06 Ιουν 2009, 10:16

Κάτι υποψιαζόμουν αφού από τις 13 Ιανουαρίου και μετά δεν είχαμε νεότερα... Μάλιστα μερικοί από τα μέλη του project (parisfr, the japanese) εξαφανίστηκαν και από το forum...

Αυτό που έχω να πω παιδιά είναι να μην το βάζετε κάτω και να προχωρήσετε με άλλα πράγματα στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ... Καλύτερα να ανοίγετε νέα projects που ακόμα και να γνωρίζετε ότι η κατάληξή τους δεν θα είναι επιτυχημένη, παρά να επιστρέψετε στα winblows και να ασχολείστε με το κατέβασμα και μοίρασμα πειρατικού λογισμικού, όπως κάνουν τόσοι άλλοι στην ηλικία σας.

Είστε νέα παιδιά ακόμη και το μέλλον είναι δικό σας... Θα τα βλέπετε όλα σαν μια ευχάριστη εμπερία από την οποία αποκομίζετε πολύτιμες γνώσεις/εμπειρίες που θα σας κάνουν πιο δυνατούς, πιο έμπειρους και πιο ώριμους...

Όλοι κάνουν λάθη στο πρώτο τους project, στην οργάνωση, στην διαχείρηση, στο έργο... Και εγώ έχω κάνει λάθη στο πρώτο μου project... Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά αλλά γνωστικά... Στο επόμενο project θα γνωρίζετε τι λάθη θα πρέπει να αποφύγετε, πως να οργανωθείτε σωστά, πως να διαχειριστείτε τον κόσμο που ασχολείται με το project...

Ψηλά το κεφάλι...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)