Linuxellschool - ανάπτυξη ελληνικής διανομής για σχολεία!

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Re: Linuxellschool - ανάπτυξη ελληνικής διανομής για σχολεία!

Δημοσίευσηαπό parisfr » 17 Ιουν 2009, 16:02

Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη ανακοινώνω και εδώ, πως το Project "LinuxEllSchool" δεν υπάρχει πλέον. Οι παράγοντες που μας ώθησαν σε αυτήν την κίνηση ήταν κυρίως η έλλειψη χρόνου και συμμετεχόντων, θα μπορούσα να πω και η έλλειψη χρηστών. Λόγω του ότι η διανομή ήταν περιορισμένοι στους Έλληνες χρήστες, δηλαδή σε μια άκρως περιορισμένη μερίδα χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού, η διανομή δεν είχε περιθώρια ανάπτυξης, ή τουλάχιστον, όχι τέτοια που να μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, εμείς, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του λάθους είναι προσωπικά δικό μου. Θα έπρεπε η διαχείριση του συγκεκριμένου Project, στην αρχή του, να γίνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο, το ίδιο και η αντιμετώπιση των εθελοντών που ήρθαν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν, και διαφόρων παρασίτων (μιλάω για 1-2) τα παράσιτα και μόνο, οποία οδήγησαν το Project εκεί που βρίσκεται τώρα. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους προσέφεραν τη βοήθεια τους, σε όλες τις φάσεις του Project. Παρόλες τις δυσκολίες, η πρώτη έκδοση της διανομής ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ η παρουσία μας στο διαδίκτυο από άποψη ιστοσελίδας, θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή. Να επισημάνω, ότι κάθε εμπειρία, είναι εμπειρία άνευ ετικέτας, κάθε εμπειρία, έχει δύο πλευρές, την καλή και την κακή. Αυτά από εμένα

Πάρις Φραγκούλης
Ιδρυτής του LinuxEllSchool
parisfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 17 Ιουν 2009, 17:10

Θα μπορούσες να περιγράψεις τι πήγε λάθος και οδηγηθήκατε σε αυτή τη κατάσταση. Όχι ονομαστικά, απλά για να δούμε και οι υπόλοιποι τι πρέπει να προσέξουμε αν μελλοντικά επιχειρήσουμε το αυτό.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό parisfr » 09 Ιούλ 2009, 20:26

Άκουσε, καταρχήν πρέπει το Project να στηθεί σωστά από την αρχή και κυρίως να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους για να δουλέψεις. Και εξηγούμαι: Βρήκα ανθρώπους, με αρκετό ταλέντο και όρεξη, αλλά είχαμε μεγάλη ασυμφωνία χαρακτήρων ως προς το θέμα οργάνωσης/διαχείρισης. Ήθελα μια οργάνωση πιο στατική, δηλαδή με τμήματα, Υπεύθυνους τμημάτων, χρονοδιαγράμματα και γενικό έλεγχο και εκπροσώπηση της ομάδας από εμένα. Αυτό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι ότι τα πράγματα και οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και έχουμε μέγιστη παραγωγή, και τα αρνητικά ότι υπάρχει συγκεντρωτικός έλεγχος. Από την άλλη, τα μέλη της αρχικής ομάδας, ήθελαν στρογγυλή τράπεζα, δηλαδή όλοι να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις/ εξελίξεις, κάτι στο οποίο βασίζεται ως ένα βαθμό και το open source. Παρόλαυτα θεωρώ το μοντέλο που αρχικά επεδίωξα σωστότερο και αποτελεσματικότερο. Τα παιδιά είχαν το δικαίωμα να διαφωνούν και γι αυτό αποχώρησαν (μιλάω για την πρώτη ομάδα). Η δεύτερη ομάδα, υποστήριξε το δικό μου μοντέλο αλλά υπήρχε πολύ μικρός αριθμός συμμετεχόντων, και ΚΥΡΙΩΣ έλλειψη χρόνου από όλους. Επειδή η πρώτη ομάδα, προέρχονταν στο 90% από συγγεκριμένο forum
(το www.e-pcmag.gr ), αν έφευγε ένας, έπρεπε να φύγουν όλοι, και ο ένας επηρέαζε τον άλλο, οπότε έγινε από την αρχή λάθος. Πρέπει να επιλέγονται μέλη από διαφορετικούς χώρους για να αποφεύγεται η δημιουργία "σωματείων". Κυρίως αυτό ήταν το πρόβλημα. Θεωρώ πως αν είχαμε άτομα που αποδέχονταν την αρχική φιλοσοφία και χρόνο το Project θα πήγαινε τέλεια αυτή τη στιγμή

Α! Και να αποφεύγετε να βάζετε μέσα στην ομάδα "κόλακες" και "γλύφτες". Εγώ που έβαλα ένα τέτοιο άτομο μέσα, θέλησε να πάρει τη διαχείριση από εμένα, και όταν δεν τα κατάφερε, δημιούργησε ΑΝΤΙ-Project με κάποια μέλη από την ομάδα, το οποίο φυσικά και απέτυχε

Ιστορίες της ζούγκλας σου λεω!

Ευχαριστώ
parisfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 09 Ιούλ 2009, 22:49

parisfr έγραψε:[...]
Α! Και να αποφεύγετε να βάζετε μέσα στην ομάδα "κόλακες" και "γλύφτες". Εγώ που έβαλα ένα τέτοιο άτομο μέσα, θέλησε να πάρει τη διαχείριση από εμένα, και όταν δεν τα κατάφερε, δημιούργησε ΑΝΤΙ-Project με κάποια μέλη από την ομάδα, το οποίο φυσικά και απέτυχε

Ευχαριστώ

Ένα πράγμα έχω να πω ... κρίμα :( , τέτοιοι τύποι ντροπιάζουν την ιδέα του ελεύθερου λογισμικού και την κοινότητα του :? .

parisfr μπράβο σου :clap: , είμαι σίγουρα πως έκανες σωστά την δουλειά σου , μην έχεις τύψεις για το κομμάτι σου ,απλά να λυπάσε τους τύπους αυτούς...
Είμουν beta tester για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο project και πραγματικά είμουν πεπεισμένος ότι το project θα προχωρούσε .
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 10 Ιούλ 2009, 01:15

Βέβαια, δεν ήμουν μέσα στα πράγματα ούτε και ξέρω τι έγινε αλλά φράσεις του στύλ
έγραψε:Εγώ που έβαλα ένα τέτοιο άτομο μέσα, θέλησε να πάρει τη διαχείριση από εμένα,

Δεν με βρίσκουν ιδιαίτερα σύμφωνο. Άμα είναι να κυνηγάμε τα διοικητικά να γίνουμε στρατιωτικοί. Αν αυτός είχε καλύτερες ιδέες τότε οι δικές του έπρεπε να υλοποιηθούν -και αυτό μόνο η ομάδα μπορεί να το αποφασίσει.
Δεν λέω ότι είχε άδικο! Απλά κολλάω στη συγκεκριμένη φράση πιο πολύ η οποία μπορεί να ήταν και μια κακή διατύπωση.

Φιλικά.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Ιούλ 2009, 02:06

Γιατί δεν φτιάχνετε ένα πακέτο deb απλά :think: :?:
με όλα τα απαραίτητα ...ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες προστριβές
και όποιος θέλει απλά το
εγκαθιστά και έχει μετά όλα τα απαραίτητα μέσα στο linuxάκι του
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 10 Ιούλ 2009, 09:33

sokoban4ever έγραψε:Γιατί δεν φτιάχνετε ένα πακέτο deb απλά :think: :?:
με όλα τα απαραίτητα ..

Δε μπορείς να φτιάξεις ένα πακέτο deb με όλα μέσα, τα υπόλοιπα πακέτα θα αναφέρουν πρόβλημα επειδή άλλο πακέτο "τους πήρε τη θέση για τα αρχεία", αλλά... μπορεί ένα addon cd. ;)

Off topic:
Φτιάχνω κάτι παρόμοιο, το ονομάζω "offline extras" αλλά ακόμη είναι σε δοκιμαστικό στάδιο :)
https://code.launchpad.net/~medigeek/of ... tras/trunk

Υπάρχει και ένα άλλο, έτοιμο πρόγραμμα που κάνει τη δουλειά: http://pypt-offline.sourceforge.net/
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 10 Ιούλ 2009, 10:16

parisfr έγραψε:Άκουσε, καταρχήν πρέπει το Project να στηθεί σωστά από την αρχή και κυρίως να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους για να δουλέψεις. Και εξηγούμαι: Βρήκα ανθρώπους, με αρκετό ταλέντο και όρεξη, αλλά είχαμε μεγάλη ασυμφωνία χαρακτήρων ως προς το θέμα οργάνωσης/διαχείρισης. Ήθελα μια οργάνωση πιο στατική, δηλαδή με τμήματα, Υπεύθυνους τμημάτων, χρονοδιαγράμματα και γενικό έλεγχο και εκπροσώπηση της ομάδας από εμένα. Αυτό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι ότι τα πράγματα και οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και έχουμε μέγιστη παραγωγή, και τα αρνητικά ότι υπάρχει συγκεντρωτικός έλεγχος. Από την άλλη, τα μέλη της αρχικής ομάδας, ήθελαν στρογγυλή τράπεζα, δηλαδή όλοι να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις/ εξελίξεις, κάτι στο οποίο βασίζεται ως ένα βαθμό και το open source. Παρόλαυτα θεωρώ το μοντέλο που αρχικά επεδίωξα σωστότερο και αποτελεσματικότερο. Τα παιδιά είχαν το δικαίωμα να διαφωνούν και γι αυτό αποχώρησαν (μιλάω για την πρώτη ομάδα). Η δεύτερη ομάδα, υποστήριξε το δικό μου μοντέλο αλλά υπήρχε πολύ μικρός αριθμός συμμετεχόντων, και ΚΥΡΙΩΣ έλλειψη χρόνου από όλους. Επειδή η πρώτη ομάδα, προέρχονταν στο 90% από συγγεκριμένο forum
(το http://www.e-pcmag.gr ), αν έφευγε ένας, έπρεπε να φύγουν όλοι, και ο ένας επηρέαζε τον άλλο, οπότε έγινε από την αρχή λάθος. Πρέπει να επιλέγονται μέλη από διαφορετικούς χώρους για να αποφεύγεται η δημιουργία "σωματείων". Κυρίως αυτό ήταν το πρόβλημα. Θεωρώ πως αν είχαμε άτομα που αποδέχονταν την αρχική φιλοσοφία και χρόνο το Project θα πήγαινε τέλεια αυτή τη στιγμή

Ευχαριστώ

Πάντα μα πάντα πρέπει σε ένα project πρέπει από την αρχή να έχει καθοριστεί ένας project leader που θα είναι κοινής αποδοχής και που θα τον ακούνε όλοι... Εάν δεν γίνει αυτό, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσει το project...

Project που ξεκινούν με την φιλοσοφία "όλοι είμαστε ίσοι" είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα...

Ο Project Leader είναι κάτι σαν "αφεντικό", που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις και που θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται να λυθεί μια διαφωνία... Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν προκύψει μια μεγάλη διαφωνία στη ομάδα του project, ποιος θα τη λύσει; Όλοι θα υποστηρίζουν τη δική τους άποψη, οι "κολλητοί" τους θα τους υποστηρίζουν και χωρίς να γίνει αντιληπτό, η ομάδα του project θα έχει ήδη χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Σε τέτοιες καταστάσεις εάν δεν υπάρχει Project Leader να τους βάλει στη θέση τους και να ξαποστείλει αυτούς που δεν συμμορφώνονται, είναι σίγουρο ότι το project θα ψοφήσει...

Μπορεί αυτό να ακούγεται σε μερικούς φασιστικό, αντιδημοκρατικό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς... Αυτή η αντίληψη "είμαστε όλοι ίσοι" είναι για τις κοινότητες... Όμως άλλο κοινότητα και άλλο project... Αυτό δυστυχώς το έχουν μπερδέψει αρκετοί.

Τέλος πάντων να μην γράφω κατεβατά... Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Γλέζου στο 4ο τεύχος του Ubuntistas και θα καταλάβετε...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Ιούλ 2009, 14:08

@medigeek
χμμμ ok :think:
αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι too much να κάνεις μια νέα διανομή ενώ άμα απλά
μαζέψεις μερικά πακέτα σε μια διανομή όπως το ubuntu είναι πολύ πιο εύκολο
:)
ένα απλό scriptάκι
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install blablabla1
sudo apt-get install blablabla2
sudo apt-get install blablabla3
....

Είναι αρκετό :P
Edit
τώρα το είδα αυτό που έκανες Μπράβο :D :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό parisfr » 12 Ιούλ 2009, 11:45

bullgr έγραψε:
parisfr έγραψε:Άκουσε, καταρχήν πρέπει το Project να στηθεί σωστά από την αρχή και κυρίως να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους για να δουλέψεις. Και εξηγούμαι: Βρήκα ανθρώπους, με αρκετό ταλέντο και όρεξη, αλλά είχαμε μεγάλη ασυμφωνία χαρακτήρων ως προς το θέμα οργάνωσης/διαχείρισης. Ήθελα μια οργάνωση πιο στατική, δηλαδή με τμήματα, Υπεύθυνους τμημάτων, χρονοδιαγράμματα και γενικό έλεγχο και εκπροσώπηση της ομάδας από εμένα. Αυτό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι ότι τα πράγματα και οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και έχουμε μέγιστη παραγωγή, και τα αρνητικά ότι υπάρχει συγκεντρωτικός έλεγχος. Από την άλλη, τα μέλη της αρχικής ομάδας, ήθελαν στρογγυλή τράπεζα, δηλαδή όλοι να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις/ εξελίξεις, κάτι στο οποίο βασίζεται ως ένα βαθμό και το open source. Παρόλαυτα θεωρώ το μοντέλο που αρχικά επεδίωξα σωστότερο και αποτελεσματικότερο. Τα παιδιά είχαν το δικαίωμα να διαφωνούν και γι αυτό αποχώρησαν (μιλάω για την πρώτη ομάδα). Η δεύτερη ομάδα, υποστήριξε το δικό μου μοντέλο αλλά υπήρχε πολύ μικρός αριθμός συμμετεχόντων, και ΚΥΡΙΩΣ έλλειψη χρόνου από όλους. Επειδή η πρώτη ομάδα, προέρχονταν στο 90% από συγγεκριμένο forum
(το http://www.e-pcmag.gr ), αν έφευγε ένας, έπρεπε να φύγουν όλοι, και ο ένας επηρέαζε τον άλλο, οπότε έγινε από την αρχή λάθος. Πρέπει να επιλέγονται μέλη από διαφορετικούς χώρους για να αποφεύγεται η δημιουργία "σωματείων". Κυρίως αυτό ήταν το πρόβλημα. Θεωρώ πως αν είχαμε άτομα που αποδέχονταν την αρχική φιλοσοφία και χρόνο το Project θα πήγαινε τέλεια αυτή τη στιγμή

Ευχαριστώ

Πάντα μα πάντα πρέπει σε ένα project πρέπει από την αρχή να έχει καθοριστεί ένας project leader που θα είναι κοινής αποδοχής και που θα τον ακούνε όλοι... Εάν δεν γίνει αυτό, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσει το project...

Project που ξεκινούν με την φιλοσοφία "όλοι είμαστε ίσοι" είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα...

Ο Project Leader είναι κάτι σαν "αφεντικό", που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις και που θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται να λυθεί μια διαφωνία... Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν προκύψει μια μεγάλη διαφωνία στη ομάδα του project, ποιος θα τη λύσει; Όλοι θα υποστηρίζουν τη δική τους άποψη, οι "κολλητοί" τους θα τους υποστηρίζουν και χωρίς να γίνει αντιληπτό, η ομάδα του project θα έχει ήδη χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Σε τέτοιες καταστάσεις εάν δεν υπάρχει Project Leader να τους βάλει στη θέση τους και να ξαποστείλει αυτούς που δεν συμμορφώνονται, είναι σίγουρο ότι το project θα ψοφήσει...

Μπορεί αυτό να ακούγεται σε μερικούς φασιστικό, αντιδημοκρατικό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς... Αυτή η αντίληψη "είμαστε όλοι ίσοι" είναι για τις κοινότητες... Όμως άλλο κοινότητα και άλλο project... Αυτό δυστυχώς το έχουν μπερδέψει αρκετοί.

Τέλος πάντων να μην γράφω κατεβατά... Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Γλέζου στο 4ο τεύχος του Ubuntistas και θα καταλάβετε...

Ναι, τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά οι συγκεκριμένοι ήθελαν και ο τελευταίος downloader να ξέρει όλες τις μελλοντικές μας κινήσεις, να κάνει register και να παίρνει μέρος σε αυτές! Μιλάμε για δομική βλακεία..
parisfr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)