Γεια χαρα φορουμ, εχω ενα προβλημα σε μια ασκηση στις βασεις δεδομενων και εχω κολησει στην οργανωση του η ασκηση λει τα εξης:
Σας ζητούν να αναπτύξετε ένα διάγραμμα Οντοτήτων-Συσχετίσεων για μια βάση δεδομένων που αναπτύσσεται για το ΤΕΙ Κρήτης. Στην βάση αυτή θα καταγράφονται τα Τμήματα του ΤΕΙ, οι εξεταστικές περίοδοι, τα μαθήματα που προσφέρονται κάθε περίοδο καθώς και οι φοιτητές που δηλώνουν και εξετάζονται σε μαθήματα ενός Τμήματος. Γενικά ένας φοιτητής μπορεί να δηλώσει ένα μάθημα αλλά να μην εξεταστεί. Για αυτούς που εξετάζονται η βάση πρέπει να καταγράφει τις επιδόσεις τους. Συγκεκριμένα, η βάση θα πρέπει να καταγράφει δεδομένα που αφορούν φοιτητές, καθηγητές και τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος που προσφέρονται σε μια εξεταστική καθώς και τον βαθμό ενός φοιτητή σε κάποιο μάθημα. Για κάθε φοιτητή θα πρέπει να καταγράφονται τα γνωρίσματα ΑριθμόςΜητρώουΦ, ΟνοματεπώνυμοΦ και ΔιεύθυνσηΦ. Σας λένε επίσης ότι ο ΑριθμόςΜητρώουΦ προσδιορίζει μοναδικά τον κάθε φοιτητή. Αντίστοιχα για κάθε καθηγητή του τμήματος θα πρέπει να καταγράφονται τα γνωρίσματα ΑριθμόςΜητρώουΚ, ΟνοματεπώνυμοΚ, ΕιδικότηταΚ, ΤηλέφωνοΚ, ενώ το γνώρισμα ΑριθμόςΜητρώουΚ προσδιορίζει μοναδικά τον καθηγητή. Σας λένε επίσης ότι το ΤηλέφωνοΚ είναι πλειότιμο γνώρισμα. Επιπλέον, σας λένε ότι ένας καθηγητής σχετίζεται με έναν φοιτητή αν ο φοιτητής είναι γραμμένος σε μάθημα που διδάσκει ο καθηγητής.
Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούν να κατασκευάστε ένα μοντέλο οντοτήτων-συσχετίσεων που να καταγράφει τα παραπάνω δεδομένα και να χρησιμοποιεί τρεις οντότητες και τις απαραίτητες συσχετίσεις.
εχω χωρισει την βασει σε 3 οντοτητες που λει Φοιτητης,Μαθημα,Καθηγητης και εχω κανει της Συσχετισεις:
Φοιτητης>Παρακολουθει> Μαθημα>Διδασκεται>Καθηγητη αλλα το προβλημα μου ειναι πως δεν μπορω να καλυψω ολα τα γνωρισματα και τοις συσχετισεις με 3 μονο οντοτητες που ζηταει η ασκηση.. μενουν απεξω τα Τμήματα του ΤΕΙ, οι εξεταστικές περίοδοι, τα μαθήματα που προσφέρονται κάθε περίοδο καθώς και οι φοιτητές που δηλώνουν και εξετάζονται σε μαθήματα ενός Τμήματος.
Οποιος εχει γνωσεις απο βασεις Δεδομενων και μπορει να βοηθησει θα του ημουν ευγνωμων.