Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ανοιχτό Λογισμικό!!!

...ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα, οργάνωση

Συντονιστής: Geochr

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ανοιχτό Λογισμικό!!!

Δημοσίευσηαπό xristosn » 04 Απρ 2009, 16:36

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υλοποιεί ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ICDL κάτι με το αντίστοιχο γνωστό σε όλους ECDL. Το πρόγραμμα και είναι Δωρεάν και εξ'αποστάσεως. Ωστόσο οι άνθρωποι που το υλοποιούν (εκτός των καθηγητών που έχουν την ευθύνη του όλου προγράμματος) εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ένας από τους λόγους που παραμένει το καθεστώς αυτό είναι και η παρατεταμένη αδιαφορία του κράτους για το ανοιχτό λογισμικό. Την ίδια στιγμή που για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση (σε οποιοδήποτε ιδιωτικό κεκ ιεκ κλπ κλπ κλπ) για τις βασικές ενότητες ECDL (xp, word και excel) πληρώνει 390 ευρώ (πήρα τηλέφωνο σήμερα 4-Απριλίου και έμαθα την τιμή) το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας αγωνίζεται να διατηρήσει το ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα (πριν από 1 χρόνο ήταν περίπου 30 άτομα σε κάθε θεματική και τώρα στην θεματική που εγώ παρακολουθώ είναι εγγεγραμμένα 279 άτομα!!!) διατηρώντας (αναγκαστικά αφού δεν έχει εξασφαλίσει πόρους για το πρόγραμμα αυτό) το απαράδεκτο καθεστώς το συμβασιούχων. Νομίζω ότι είναι καιρός η κοινότητα του Ανοιχτού Λογισμικού να πιέσει ώστε να αναγνωριστούν τα μαθήματα του πανεπιστημίου και να πιστοποιηθούν (αν είναι δυνατόν δηλαδή) και παράλληλα να δοθεί μια λύση στους ανθρώπους που υλοποιούν τα προγράμματα.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά:Μέτρια/
Λειτουργικό Win XP, Mac OS και Ubuntu 8.04 LTS
Η/Υ&Μοντέλο HP dv4001EA: Επεξεργαστής Intel 1,5/ Μνήμη 512/ Κάρτα Γραφικών intel/ Κάρτα Ήχου AC'97 Audio Controller/
xristosn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ανοιχτό Λογισμικό!!!

Δημοσίευσηαπό atermon » 04 Απρ 2009, 18:10

Ο προβληματισμός σου αφορά σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ ή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση; Για την επίσημη αναγνώριση (Διαγωνισμών ΑΣΕΠ πρωτίστως) ενός φορέα πιστοποίησης από το κράτος απαιτείται η συμμόρφωση με την παρακάτω ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση):
Εφαρμογή Συστήματος Πιστοποίησης της Γνώσης Πληροφορικής και Χειρισμού Η/Υ (ΦΕΚ 1720/Β/2005 - ΚΥΑ Α/25081/2005) - Αρχείο pdf - 205 KB
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xristosn » 05 Απρ 2009, 00:48

atermon έγραψε:Ο προβληματισμός σου αφορά σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ ή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση; Για την επίσημη αναγνώριση (Διαγωνισμών ΑΣΕΠ πρωτίστως) ενός φορέα πιστοποίησης από το κράτος απαιτείται η συμμόρφωση με την παρακάτω ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση):
Εφαρμογή Συστήματος Πιστοποίησης της Γνώσης Πληροφορικής και Χειρισμού Η/Υ (ΦΕΚ 1720/Β/2005 - ΚΥΑ Α/25081/2005) - Αρχείο pdf - 205 KB

Αγαπητέ atermon
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω εσένα σου γεννήθηκε κάποιος προβληματισμός? Έχω πάρα πολλές φορές αναφέρει με κίνδυνο να γίνω γραφικός ότι σε αυτή τη χώρα κάποια πράγματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά!!! Το ανοιχτό λογισμικό είναι ένα από αυτά γιατί προάγει την έρευνα και τον ανταγωνισμό!!! Ωστόσο θα παραβλέψω και τα δύο και θα κάνω την πολύ απλή ερώτηση!!! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (για την κατάρτιση σε Η/Υ) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΕΚ ή ΚΕΚ και ΟΧΙ το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ??????

Πραγματικά νομίζω ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να προβληματιζόμαστε. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ και τίποτα δεν μας φαίνεται παράξενο πια
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά:Μέτρια/
Λειτουργικό Win XP, Mac OS και Ubuntu 8.04 LTS
Η/Υ&Μοντέλο HP dv4001EA: Επεξεργαστής Intel 1,5/ Μνήμη 512/ Κάρτα Γραφικών intel/ Κάρτα Ήχου AC'97 Audio Controller/
xristosn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 05 Απρ 2009, 01:00

xristosn έγραψε:
atermon έγραψε:Ο προβληματισμός σου αφορά σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ ή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση; Για την επίσημη αναγνώριση (Διαγωνισμών ΑΣΕΠ πρωτίστως) ενός φορέα πιστοποίησης από το κράτος απαιτείται η συμμόρφωση με την παρακάτω ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση):

Αγαπητέ atermon
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω εσένα σου γεννήθηκε κάποιος προβληματισμός? Έχω πάρα πολλές φορές αναφέρει με κίνδυνο να γίνω γραφικός ότι σε αυτή τη χώρα κάποια πράγματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά!!! Το ανοιχτό λογισμικό είναι ένα από αυτά γιατί προάγει την έρευνα και τον ανταγωνισμό!!! Ωστόσο θα παραβλέψω και τα δύο και θα κάνω την πολύ απλή ερώτηση!!! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (για την κατάρτιση σε Η/Υ) ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΕΚ ή ΚΕΚ και ΟΧΙ το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ??????

Πραγματικά νομίζω ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να προβληματιζόμαστε. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ και τίποτα δεν μας φαίνεται παράξενο πια

Συμφωνώ με όλα αυτά που λες , και το γνωρίζω εκ τον μέσω μεριά είμαι στο ΠΑΜΑΚ , μπορεί να το κάνει άλλα όχι ακόμα , γιατί όταν 90% Η/Υ εκεί είναι όλα παράθυρα και σε ελάχιστα μηχανήματα υπάρχει σαν δεύτερο και σε πολύ λιγότερα ως μοναδικό το Λίνουξ .
Έχω μάθει κάποια πράγματα που δεν θα αναφέρω γιατί δεν έχω αποδείξεις ακόμα , και ξέρω ότι πολύ σύντομα κατάσταση θα αλλάξει , κατά 180 μοίρες θα γυρίσει θα το δεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zissis » 06 Απρ 2009, 21:28

Θα τα πω απλά.Το να δώσεις διαφάνεια σε ένα αυτόματο εξεταστικό σύστημα δεν είναι παιχνίδακι και δεν γίνετε απο την μια μέρα στην άλλη... θέλει καθημερινή υποστίριξη τεχνική και άκρος επαγγελματική. Και μιας και το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει τις επιλογές του βλέπε ΑΣΕΠ :shock: και τις συνεργασίες του με τον Bill στην Ισπανία σχετικά θα αργήσει να αλλάξει αυτό. Πρόσφατα μια εταιρεία που έχει το εκπαιδευτικό της σύστημα σε πάνω απο 950 σχολές Ε.Κ σε όλη την Ελλάδα μου είπε... Φίλε μόλις 10-15 σχολές ρώτησαν αν υπάρχει υλικό σε open office. Μας φαντάζεσαι να κάνουμε την όλη "εξεταστική" διαδικασία των εκπαιδευτικών βιντεο-μαθημάτων ( που είναι πάνω απο 1200-1300 βίντεο) :roll: και σε open office; γιατι ; για τις 10-15 σχολές; αν γίνουν παραπάνω βλέπουμε! Και έχουν δίκιο ... αφού δουλεύει και έτσι.. υποδομή θέλουν όλα αυτά.
Και για ενημέρωση λέω οτι όλοι οι φορείς στις εφαρμογές τους "BASE" εδώ και ένα μήνα ίσως και δυό έχουν πλέον επιλογή σε τι OS θα τρέξει η εξέταση στους client.. οπότε ο δρόμος θα ανοίξει αργά ή γρήγορα είναι θέμα χρόνου και του κόσμου.. αν το ζητάει απο τις σχολές. ;)
Oδηγίες προς NεοεισερχόμενουςΟδηγοίLive chat (IRC)
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ακόμα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛│custom pc |
Άβαταρ μέλους
zissis
babeTUX
babeTUX

IRC: zissis
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ubuntu (Συζητήσεις, Νέα, Ανακοινώσεις)