Desktop Screenshots

...wallpapers, screenshots, videos, χιούμορ, κλπ

Συντονιστές: Geochr, konnn

Re: Desktop Screenshots

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Μάιος 2015, 22:53

fog έγραψε:Η γραμματοσειρά είναι ή η play ή η coda.
(Τη βλέπω σε tablet και δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Πάντως είναι μια από τις 2)

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως είναι η coda! Ευχαριστώ πολύ! Και έφαγα τον τόπο.

fog έγραψε:Αν θες βάζω link να δοκιμάσεις. Απλά να ξέρεις είναι gtk2/3 και openbox (metacity, unity,cinnamon κλπ. δεν περιέχουν, τα δικά μου τουλάχιστον).
Έχω αδυναμία σε: nemo για file manager, geany για editor, terminator για terminal.

Άμα δεν είναι κόπος, δηλαδή δεν ψάξεις για να τα βρεις και δεν σου φάει χρόνο, ναι, θα ήθελα συνδέσμους. :bow:
Nemo λέω να χρησιμοποιήσω και εγώ. Για τα άλλα, προς το παρόν βλέπουμε.

Ευχαριστώ και πάλι!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 21 Μάιος 2015, 23:10

fog-mess, fog-gradient (αυτά περιέχουν gtk2 και 3, δουλεύουν σε μένα στον nemo οπότε λογικά δεν θάχεις πρόβλημα με nautilus) και openbox. Τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι "κάπως" γιατί τα φτιάχνω συνήθως με βάση το wallpaper. Αν όμως σου κάνουν και δείχνουν σωστά μπορώ να στα φτιάξω με τα χρώματα που θες.

Το πιο συμβατό θέμα που έχω πετύχει στα ιντερνέτια είναι το numix και έχει από όλα μέσα.

Αν δοκιμάσεις nemo δες αυτό εδώ ώστε να αποφύγεις την εγκατάσταση των εξαρτήσεων από cinnamon, που μπαίνουν απο την έκδοση των repos.
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✓✓ ┃ Προγραμματισμού: ✓✓✓✓✓ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✓✓
Ubuntu 16.04 64bit ‖ Lubuntu 16.10 64bit || 4.4.0-34-generic
Intel Core i7-6700HQ CPU @ 3.50GHzRAM 12GB ‖Toshiba Satellite P50-C
Intel Skylake Integrated Graphics ⋮ nVidia GM107M [GeForce GTX 950M]
enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 21 Μάιος 2015, 23:38

eliasps έγραψε:Nemo λέω να χρησιμοποιήσω και εγώ.

Δες αν θες και τον spacefm ο οποίος ξεκίνησε σαν fork του pcmanfm, και προσθέτει περισσότερες δυνατότητες και customization.
Εγώ χρησιμοποιώ τον δεύτερο επειδή μου φαίνεται πιο απλός.

Πάντως καλύτερα να αντικαταστήσεις το θέμα σου με κάποιο συμβατό, παρά να αλλάξεις τις εφαρμογές σου.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Μάιος 2015, 23:46

fog έγραψε:fog-mess, fog-gradient (αυτά περιέχουν gtk2 και 3, δουλεύουν σε μένα στον nemo οπότε λογικά δεν θάχεις πρόβλημα με nautilus) και openbox. Τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι "κάπως" γιατί τα φτιάχνω συνήθως με βάση το wallpaper. Αν όμως σου κάνουν και δείχνουν σωστά μπορώ να στα φτιάξω με τα χρώματα που θες.

Το πιο συμβατό θέμα που έχω πετύχει στα ιντερνέτια είναι το numix και έχει από όλα μέσα.

Αν δοκιμάσεις nemo δες αυτό εδώ ώστε να αποφύγεις την εγκατάσταση των εξαρτήσεων από cinnamon, που μπαίνουν απο την έκδοση των repos.

Σε ευχαριστώ και πάλι! Δεν χρειάζεται να μου φτιάξεις τα χρώματα, είναι χρονοβόρα δουλειά και ήδη βοήθησες πάρα πολύ.
Αν και εδώ που τα λέμε, εσύ με τα screenshots σου φταις που μπήκα σε αυτό το λούκι. Χαχαχαχα! :P

Ilias95 έγραψε:Δες αν θες και τον spacefm ο οποίος ξεκίνησε σαν fork του pcmanfm, ο οποίος προσθέτει περισσότερες δυνατότητες και είναι πιο customizable.

Θα τον δοκιμάσω! Ευχαριστώ πολύ!

Ilias95 έγραψε:Πάντως καλύτερα αντικατέστησε το θέμα σου με κάποιο συμβατό, παρά να αλλάξεις τις εφαρμογές σου.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδυαστούν οποιαδήποτε θέματα GTK3 με θέματα του Openbox για τις εφαρμογές του GNOME Project. Kαλά, για να μην λέω και μεγάλα λόγια, εννοώ πως δεν έχω βρει τον τρόπο ότι και να έχω δοκιμάσει, ίσως να υπάρχει.
H μπάρα στα θέματα του Openbox είναι στο στυλ που φαίνεται στα screenshots της fog.
Ενώ για τις εφαρμογές του GNOME, όπως τον Nautilus και τον Gedit, ότι αλλαγές και να κάνω στο θέμα, πάλι θα φαίνονται με μεγάλα κουμπιά και δεν δένουν με την εμφάνιση του περιβάλλοντος. Περισσότερα εδώ: https://wiki.archlinux.org/index.php/GT ... ecorations :(
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 21 Μάιος 2015, 23:52

Ilias95 έγραψε:
Δες αν θες και τον spacefm ο οποίος ξεκίνησε σαν fork του pcmanfm, και προσθέτει περισσότερες δυνατότητες και customization.

Όντως ο spacefm είναι απίστευτα ευέλικτος και "εργοστάσιο" σε ρυθμίσεις. O pcmanfm είναι μια χαρά για βασική χρήση, απλός και γρήγορος.
Ο nemo, στη δική μου εγκατάσταση, μπαίνει για 2-3 ψιλολεπτομέρειες πχ. στα devices, στο panel αριστερά, έχει απο κάτω μια μπάρα και δείχνει το χώρο που έχεις ελεύθερο και (σε αντίθεση με τον pcmanfm) φτιάχνω ένα αρχείο .hidden και γράφω τους φακέλους που δεν θέλω να αλλάξω όνομα με τελεία μπροστά, για να τους κάνω κρυφούς, αλλά τους κρύβω από εκεί.

eliasps έγραψε:Δεν χρειάζεται να μου φτιάξεις τα χρώματα, είναι χρονοβόρα δουλειά και ήδη βοήθησες πάρα πολύ.

Find και Replace all In session είναι στο geany, σε 2-3 βασικά νούμερα ;)

Πάντως έχε υπόψη σου ότι θέματα όπως το Numix, χρησιμοποιείς το gtk του και για gnome και για openbox και ανάλογα το session που μπαίνεις έχει και αντίστοιχο θέμα για τον window manager, Οπότε λογικά είσαι εντάξει, δεν χρειάζεσαι αλλαγές.
Τελευταία επεξεργασία από fog και 22 Μάιος 2015, 00:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 22 Μάιος 2015, 00:03

Εγώ έχω Openbox + LXDE.
Το obconf απ' το οποίο αλλάζεις υποτίθεται τα θέματα του openbox μου δίνει επιλογή να αλλάξω μόνο το μέσα θέμα και όχι το window border.
Το lxappearance που είναι το αντίστοιχο εργαλείο του LXDE μου επιτρέπει να αλλάξω κανονικά και το window border.

Ορίστε ένα screenshot με gtk2 και gtk3 εφαρμογές:

Edit:
Στο arch μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο το lxde-common το οποίο εγκαθιστά ελάχιστα πακέτα και δεν φέρνει μαζί του τις default εφαρμογές του lxde (pcmanfm, lxmusic, lxtask, lxrandr κτλ..). Δεν ξέρω τι διανομή χρησιμοποιείς και αν γίνεται αυτό και στο Ubuntu.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Μάιος 2015, 00:25

fog έγραψε:Πάντως έχε υπόψη σου ότι θέματα όπως το Numix, χρησιμοποιείς το gtk του και για gnome και για openbox και ανάλογα το session που μπαίνεις έχει και αντίστοιχο θέμα για τον window manager, Οπότε λογικά είσαι εντάξει, δεν χρειάζεσαι αλλαγές.

Ilias95 έγραψε:Το obconf απ' το οποίο αλλάζεις υποτίθεται τα θέματα του openbox μου δίνει επιλογή να αλλάξω μόνο το μέσα θέμα και όχι το window border.
Το lxappearance που είναι το αντίστοιχο εργαλείο του LXDE μου επιτρέπει να αλλάξω κανονικά και το window border.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως ενώ η μπάρα στις εφαρμογές γενικά χρησιμοποιεί το θέμα του Openbox, στις εφαρμογές του GNOME χρησιμοποιεί το GTK.
Ακόμα και με το Numix, όταν ανοίγω ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα, η μπάρα θα πάρει το θέμα του Numix Openbox, ενώ η μπάρα σε πρόγραμμα του GNOME θα πάρει το θέμα του Numix GTK, τα οποία διαφέρουν. Φαίνεται ξεκάθαρα εδώ (βέβαια με το Ambiance του Unity):

Αλλά αυτά τα δύο κάπως δένουν. Φαντάσου αντί για το Ambiance να είχες το Adwaita:

Κάνει μεγάλη διαφορά. Ακόμη και το θέμα του Numix Openbox στη μπάρα με αυτό του Numix GTK διαφέρουν.
Για αυτό το λόγο θα αποφύγω να χρησιμοποιήσω εφαρμογές του GNOME3 στο Openbox.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 22 Μάιος 2015, 00:33

Μάλιστα, άλλο κατάλαβα πριν.
Δεν ξέρω να βοηθήσω, αλλά για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν με απασχόλησε. Ίσως και λόγω theme όπως είπες.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 22 Μάιος 2015, 10:32

Νομίζω πως ολοκληρώθηκε. Lxde, openbox με δικά μου θέματα για gtk/openbox/conky/εικονίδια καιρού και acyl icons, προσαρμοσμένα και αυτά στη γενική εμφάνιση.

blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 22 Μάιος 2015, 22:11

1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Put the FUN back