Εξαιρετικό. Τελικά ξενύχτησες αλλά το έφτιαξες πολύ όμορφο.
Μερικά tips:
-Αν ανοίγοντας ένα μενού (πχ. View στον file manager) σε μια εφαρμογή (χρησιμοποιώντας σκιές στον compton) έχεις μια εικόνα σαν την παρακάτω:
τότε πρόσθεσε αυτό στη σειρά
shadow-exclude:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
"_GTK_FRAME_EXTENTS@:c"
πχ. η δική μου σειρά με την προσθήκη του παραπάνω γίνεται έτσι:
έγραψε:shadow-exclude = [ "name = 'Notification'", "name *= 'gis-weather'", "class_g = 'Conky'", "class_g = 'Dmenu'", "class_g ?= 'Notify-osd'", "class_g ?= 'Dzen'", "class_g = 'Cairo-clock'", "_GTK_FRAME_EXTENTS@:c" ];
-Αν θες για κάποιο λόγο να μη φαίνεται το εικονίδιο της εφαρμογής στη μπάρα τίτλου κάθε παράθυρου (πάνω δεξιά με το setup που έχεις) άνοιξε τον openbox configuration manager (obconf), στο δεύτερο tab που λέει Appearance και στο Window titles εκεί που έχει μια σειρά με γράμματα (εξηγεί ακριβώς αποκάτω τι ελέγχει το καθένα) σβήνεις το
Ν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εμφανίσεις, εξαφανίσεις ή να αλλάξεις τη σειρά για τα επόμενα γράμματα, αλλάζοντας την εμφάνιση της μπάρας τίτλου.
-Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μενού στο δεξί κλικ του openbox (που όταν το συνηθίσεις θα αναρωτιέσαι πως ζούσες χωρίς αυτό

) είναι τα
pipe menus. Σκριπτάκια που καλείς με παρόμοιο τρόπο που ξεκινάς τα προγράμματα από αυτό. Υπάρχουν πολλά, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου και να έχεις στο δεξί κλικ ένα σωρό δυνατότητες, λειτουργίες που θα χρειαζόσουν να ανοίξεις διάφορα προγράμματα να τα κάνεις.
Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πχ. obdevicemenu: mount/umount εξωτερικών δίσκων, obmocmenu: χειρισμός του moc media player κλπ. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ μόνο 3: Places: γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους, info: πληροφορίες συστήματος και ένα screenshot: 3 επιλογές για screenshot (αμέσως, με καθυστέρηση χ δευτερολέπτων και τμήματος της οθόνης). Εννοείται ότι είναι διαθέσιμα αν κάποιο από αυτά σε ενδιαφέρει.
υγ1. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ και γω το numix theme με αλλαγμένο τον τόνο του σκούρου κομματιού του θέματος και το χρώμα φόντου για τις επιλογές. Ο τρόπος που το άλλαζα ήταν με άνοιγμα στον geany editor τα διάφορα υπεύθυνα αρχεία (gtkrc, themerc, gtk.css κλπ.), να διαλέγω το νούμερο του χρώματος που θέλω να αλλάξω, να βάζω αυτό που θέλω και με replace all-> In session να κάνω την αλλαγή.
Από χρόνια

έλεγα να βρω/φτιάξω ένα απλό σκριπτάκι να κάνει την αλλαγή αλλά... ξέρεις. Αυτό μέχρι πριν μερικές μέρες όπου "έπεσα" σε μια συζήτηση για την εντολή rpl (υπάρχει στα repos, αλλάζει stings μέσα σε αρχεία) και έπαθα έκσταση. Αλλάζω κάθε λίγο εμφάνιση μόνο για να τη βλέπω να δουλεύει
Η χρήση της είναι πάναπλη. Ανοίγεις το τερματικό στον κεντρικό φάκελο του θέματος και δίνεις το παρακάτω να αλλάξει τις τιμές:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
rpl -R παλιό καινούριο .
Εσύ πώς το αλλάζεις;
υγ2. Από προχθές που είδα το σκριπτάκι σου αναρωτήθηκα για τη χρήση μέσα σε αυτό διαφορετικών θεμάτων για κάθε session. Έψαξα και βρήκα τις εντολές και είχα σκοπό να στο προτείνω αλλά σήμερα είδα ότι ήδη τόχεις φτιάξει.