Desktop Screenshots

...wallpapers, screenshots, videos, χιούμορ, κλπ

Συντονιστές: Geochr, konnn

Re: Desktop Screenshots

Δημοσίευσηαπό eliasps » 30 Μάιος 2015, 04:11

Oρίστε τι έχω προς το παρόν:
  • Τheme: Numix (με άλλα χρώματα)
  • Conky: Zen Bridge (με άλλη γραμματοσειρά)
  • On screen Terminal: Tilda
  • Dock: Plank
  • Compositing manager: Compton

Ενώ το GNOME όπως ήταν:

Γίνεται εναλλαγή θεμάτων, conky και default εφαρμογών αναλόγως το session (gnome ή openbox) βάσει αυτού του script που εκτελείται κατά το login:
Spoiler: show
Μορφοποιημένος Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash

# Session dependant variables (GNOME/Openbox)
if [ "$DESKTOP_SESSION" = openbox ]; then

#Remove GNOME default applications
rm -r /home/elias/.config/mimeapps.list &

#Set openbox default applications
cp /home/elias/.autostart/openbox/mimeapps.list /home/elias/.config/ &
cp /home/elias/.autostart/openbox/mimeapps.list /home/elias/.local/share/applications/ &

#Set theme (Numix):
gsettings set org.gnome.desktop.interface gtk-theme "Numix-Blue" &
gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences theme "Numix-Blue" &

#Prevent nemo file manager from handling the desktop
gsettings set org.nemo.desktop show-desktop-icons false &

#Start compositing manager
compton &

#GNOME Services
gnome-settings-daemon &

#Set wallpaper
feh --bg-scale /home/elias/.autostart/openbox/openbox.png &

#Initiate dock & system tray
plank &

#Initiate conky
conky -c /home/elias/.autostart/openbox/conky/conkyrc &
tilda &

#Keyboard layout switcher
setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle,grp_led:­scroll us,el &

elif [ "$DESKTOP_SESSION" = gnome ]; then

#Delete Openbox default applications
rm -r /home/elias/.config/mimeapps.list &

#Set GNOME default applications
cp /home/elias/.autostart/gnome/mimeapps.list /home/elias/.config/ &
cp /home/elias/.autostart/gnome/mimeapps.list /home/elias/.local/share/applications/ &

#Set theme (Adwaita):
gsettings set org.gnome.desktop.interface gtk-theme "Adwaita" &

#Initiate conky
conky -c /home/elias/.autostart/gnome/conky/conkyrc &

fi

Ίσως αλλάξω και εικονίδια για το Openbox...
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 30 Μάιος 2015, 07:52

Εξαιρετικό. Τελικά ξενύχτησες αλλά το έφτιαξες πολύ όμορφο. :thumbup:

Μερικά tips:
-Αν ανοίγοντας ένα μενού (πχ. View στον file manager) σε μια εφαρμογή (χρησιμοποιώντας σκιές στον compton) έχεις μια εικόνα σαν την παρακάτω:

τότε πρόσθεσε αυτό στη σειρά shadow-exclude:

Κώδικας: Επιλογή όλων
"_GTK_FRAME_EXTENTS@:c"

πχ. η δική μου σειρά με την προσθήκη του παραπάνω γίνεται έτσι:

έγραψε:shadow-exclude = [ "name = 'Notification'", "name *= 'gis-weather'", "class_g = 'Conky'", "class_g = 'Dmenu'", "class_g ?= 'Notify-osd'", "class_g ?= 'Dzen'", "class_g = 'Cairo-clock'", "_GTK_FRAME_EXTENTS@:c" ];

-Αν θες για κάποιο λόγο να μη φαίνεται το εικονίδιο της εφαρμογής στη μπάρα τίτλου κάθε παράθυρου (πάνω δεξιά με το setup που έχεις) άνοιξε τον openbox configuration manager (obconf), στο δεύτερο tab που λέει Appearance και στο Window titles εκεί που έχει μια σειρά με γράμματα (εξηγεί ακριβώς αποκάτω τι ελέγχει το καθένα) σβήνεις το Ν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εμφανίσεις, εξαφανίσεις ή να αλλάξεις τη σειρά για τα επόμενα γράμματα, αλλάζοντας την εμφάνιση της μπάρας τίτλου.

-Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μενού στο δεξί κλικ του openbox (που όταν το συνηθίσεις θα αναρωτιέσαι πως ζούσες χωρίς αυτό :P ) είναι τα pipe menus. Σκριπτάκια που καλείς με παρόμοιο τρόπο που ξεκινάς τα προγράμματα από αυτό. Υπάρχουν πολλά, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου και να έχεις στο δεξί κλικ ένα σωρό δυνατότητες, λειτουργίες που θα χρειαζόσουν να ανοίξεις διάφορα προγράμματα να τα κάνεις.
Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πχ. obdevicemenu: mount/umount εξωτερικών δίσκων, obmocmenu: χειρισμός του moc media player κλπ. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ μόνο 3: Places: γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους, info: πληροφορίες συστήματος και ένα screenshot: 3 επιλογές για screenshot (αμέσως, με καθυστέρηση χ δευτερολέπτων και τμήματος της οθόνης). Εννοείται ότι είναι διαθέσιμα αν κάποιο από αυτά σε ενδιαφέρει.

υγ1. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ και γω το numix theme με αλλαγμένο τον τόνο του σκούρου κομματιού του θέματος και το χρώμα φόντου για τις επιλογές. Ο τρόπος που το άλλαζα ήταν με άνοιγμα στον geany editor τα διάφορα υπεύθυνα αρχεία (gtkrc, themerc, gtk.css κλπ.), να διαλέγω το νούμερο του χρώματος που θέλω να αλλάξω, να βάζω αυτό που θέλω και με replace all-> In session να κάνω την αλλαγή.
Από χρόνια :shh: έλεγα να βρω/φτιάξω ένα απλό σκριπτάκι να κάνει την αλλαγή αλλά... ξέρεις. Αυτό μέχρι πριν μερικές μέρες όπου "έπεσα" σε μια συζήτηση για την εντολή rpl (υπάρχει στα repos, αλλάζει stings μέσα σε αρχεία) και έπαθα έκσταση. Αλλάζω κάθε λίγο εμφάνιση μόνο για να τη βλέπω να δουλεύει :)
Η χρήση της είναι πάναπλη. Ανοίγεις το τερματικό στον κεντρικό φάκελο του θέματος και δίνεις το παρακάτω να αλλάξει τις τιμές:

Κώδικας: Επιλογή όλων
rpl -R παλιό καινούριο .

Εσύ πώς το αλλάζεις;

υγ2. Από προχθές που είδα το σκριπτάκι σου αναρωτήθηκα για τη χρήση μέσα σε αυτό διαφορετικών θεμάτων για κάθε session. Έψαξα και βρήκα τις εντολές και είχα σκοπό να στο προτείνω αλλά σήμερα είδα ότι ήδη τόχεις φτιάξει. :)
Γνώσεις Linux: ✔✔✔✓✓ ┃ Προγραμματισμού: ✓✓✓✓✓ ┃ Αγγλικών: ✔✔✔✓✓
Ubuntu 16.04 64bit ‖ Lubuntu 16.10 64bit || 4.4.0-34-generic
Intel Core i7-6700HQ CPU @ 3.50GHzRAM 12GB ‖Toshiba Satellite P50-C
Intel Skylake Integrated Graphics ⋮ nVidia GM107M [GeForce GTX 950M]
enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 30 Μάιος 2015, 08:42

fog έγραψε:Εξαιρετικό. Τελικά ξενύχτησες αλλά το έφτιαξες πολύ όμορφο.

Ευχαριστώ! Ναι, είναι να μην αρχίζω να το πειράζω, αλλιώς ξοδεύω ώρες πάνω του και ούτε που το καταλαβαίνω.

fog έγραψε:Μερικά tips:
-Αν ανοίγοντας ένα μενού (πχ. View στον file manager) σε μια εφαρμογή (χρησιμοποιώντας σκιές στον compton) έχεις μια εικόνα σαν την παρακάτω:

Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα σαν αυτό, γενικά κανένα πρόβλημα. Αλλά ναι, θα το έχω υπόψιν! ;)

fog έγραψε:-Αν θες για κάποιο λόγο να μη φαίνεται το εικονίδιο της εφαρμογής στη μπάρα τίτλου κάθε παράθυρου (πάνω δεξιά με το setup που έχεις) άνοιξε τον openbox configuration manager (obconf), στο δεύτερο tab που λέει Appearance και στο Window titles εκεί που έχει μια σειρά με γράμματα (εξηγεί ακριβώς αποκάτω τι ελέγχει το καθένα) σβήνεις το Ν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εμφανίσεις, εξαφανίσεις ή να αλλάξεις τη σειρά για τα επόμενα γράμματα, αλλάζοντας την εμφάνιση της μπάρας τίτλου.

Ναι, αυτό το είδα πως λειτουργεί! Εσκεμμένα έχω αφήσει και τα εικονίδια να φαίνονται, βασικά όλα τα κουμπιά που επιτρέπει. Μου αρέσει έτσι, αν και έχω την εντύπωση πως όσο περνάει ο καιρός, συνέχεια θα το αλλάζω.

fog έγραψε:Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μενού στο δεξί κλικ του openbox (που όταν το συνηθίσεις θα αναρωτιέσαι πως ζούσες χωρίς αυτό ) είναι τα pipe menus. Σκριπτάκια που καλείς με παρόμοιο τρόπο που ξεκινάς τα προγράμματα από αυτό. Υπάρχουν πολλά, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου και να έχεις στο δεξί κλικ ένα σωρό δυνατότητες, λειτουργίες που θα χρειαζόσουν να ανοίξεις διάφορα προγράμματα να τα κάνεις.
Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πχ. obdevicemenu: mount/umount εξωτερικών δίσκων, obmocmenu: χειρισμός του moc media player κλπ. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ μόνο 3: Places: γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους, info: πληροφορίες συστήματος και ένα screenshot: 3 επιλογές για screenshot (αμέσως, με καθυστέρηση χ δευτερολέπτων και τμήματος της οθόνης). Εννοείται ότι είναι διαθέσιμα αν κάποιο από αυτά σε ενδιαφέρει.

Ένας από τους λόγους (ίσως τους πιο βασικούς) που αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό, είναι αυτό το μενού του δεξιού κλικ! Σου λύνει τα χέρια.
Είχα δει αυτά τα pipe menus αλλά προς το παρόν δεν έχω επιχειρήσει να τα φτιάξω. Αν και έχω σκοπό να φτιάξω οπωσδήποτε ένα system monitor, ίσως ένα για τον καιρό και ένα για τα screenshots και εγώ. Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, έχει να πέσει διάβασμα και ανυπομονώ!

fog έγραψε:Εσύ πώς το αλλάζεις;

Είτε με την επιλογή "replace all" του εκάστοτε κειμενογράφου, είτε με την χρήση της εντολής sed, η οποία είναι πιο "περίπλοκη" από την rpl που αναφέρεις, την οποία μάλλον θα αρχίσω να χρησιμοποιώ και εγώ, γιατί όντως φαίνεται αρκετά βολική. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 30 Μάιος 2015, 10:52

eliasps έγραψε:Ναι, πλέον γίνονται όλα μόνα τους. Και όσο ανακαλύπτω νέες λειτουργίες, θα μεγαλώνει και το script. :P

To script με ενδιαφέρει, ειδικά όσο μεγαλώνει :)

Ελαφρώς αλλαγμένο χρωματικά numix gtk με ένα καινούριο openbox theme που βασανίζω και terminator με μερικά τερματικά σε grid:

Edit: Κυριολεκτικά "άρρωστο" pipe-menu για processes
έγραψε:This script pipes a process manipulation menu into the openbox menu.

enp4s0: Realtek RTL8111 Gigabit Ethernet Controller⋮ wlp3s0: Intel Wireless 3165
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 30 Μάιος 2015, 19:21

Ardis εικονίδια, gtk θέμα βασισμένο στο numix με αλλαγμένα χρώματα και ολοκαίνουριο (προσπάθεια για minimal) openbox θέμα:

blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό adem1 » 30 Μάιος 2015, 20:56

Η δική μου επιφάνεια εργασίας.
Pc1
3 Intel Core i5-3317U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 5856 MiB ‖ ASUS S56CA
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0a)
Pc 2
3 Intel Core2 CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 3962 MiB ‖ FOXCONN P45A01
4 ATI RV730XT [Radeon HD 4670] [1002:9490]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
adem1
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: adem1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 01 Ιουν 2015, 07:59

Δεν θα δούμε κάτι σήμερα... :problem:
Κανείς..... :wtf:
Ειρήνηηηη :!:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 01 Ιουν 2015, 08:09

@adem1 Έξυπνο.

Η dark παραλλαγή του θέματος που πειράζω αυτό το διάστημα. Κάποιες αλλαγές επίσης στο θέμα του openbox. Είναι ορατά πια τα κουμπάκια και στα ανενεργά παράθυρα, τα οποία έχουν διαφορετικό χρώμα από το ενεργό παράθυρο. Το θέμα είναι στο github.

υγ. Βρήκα επιτέλους και τα παλιά numix circle εικονίδια. Και αν κάποιος ξέρει έχω την εξής απορία: Υπάρχει κάποιος τρόπος με τη χρήση των ppa να βρει κάποιος παλιότερες εκδόσεις ενός deb, όχι για παλιότερη έκδοση λειτουργικού αλλά του προγράμματος;
πχ. τα συγκεκριμένα εικονίδια, επειδή κάποιος μπορεί να τα πάρει είτε μέσω github, είτε από ppa, είναι πάντα στην τελευταία έκδοση. Για να τα βρω σκέφτηκα τον τρόπο που βρίσκαμε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας παλιότερες εκδόσεις rpm, μιας και λόγω έλλειψης adsl δεν ήταν εύκολο το σύστημα να αναβαθμίζεται συχνά από τα current repos. Με το rpmfind. Γίνονταν ...του rpm, δεν το συζητάω, αλλά βόλευε αν είχες ένα ταπεινό 56άρι modem.

Edit:

sotos21 έγραψε:Δεν θα δούμε κάτι σήμερα... :problem:
Κανείς..... :wtf:
Ειρήνηηηη :!:

:wtf: :wtf: :wtf:
Αυτό εμφανίστηκε όσο έφτιαχνα το δικό μου ποστ :P
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 01 Ιουν 2015, 08:20

Ποιο ppa θες να ψάξουμε και ποιο είναι το όνομα του πακέτου;

Όσο για την προηγούμενη ανάρτηση την έκανα γιατί ένοιωσα μια ακατανίκητη έλξη για να επισκεφτώ το παρόν θέμα, με την προσμονή της τέρψης των οφθαλμών μου.

Δεν είδα τίποτα, απογοητεύτηκα και πόσταρα.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fog » 01 Ιουν 2015, 08:38

sotos21 έγραψε:Ποιο ppa θες να ψάξουμε και ποιο είναι το όνομα του πακέτου;

Όσο για την προηγούμενη ανάρτηση την έκανα γιατί ένοιωσα μια ακατανίκητη έλξη για να επισκεφτώ το παρόν θέμα, με την προσμονή της τέρψης των οφθαλμών μου.

Δεν είδα τίποτα, απογοητεύτηκα και πόσταρα.

Το πακέτο που έψαχνα (επειδή δεν ήταν κάποιο απαιτητικό σε εξαρτήσεις, απλά εικονίδια) το βρήκα και το αποσυμπίεσα από το rpm. Στο ppa του numix είχε κάποιες παλιότερες εκδόσεις των numix circle icons αλλά όχι τόσο παλιά όσο αυτή που ήθελα. Ίσως να δημιουργήθηκε λίγο πιο μετά από τότε που κάποιος έφτιαξε ένα rmp και το ανέβασε.
Πιο πολύ μιλούσα γενικά, αλλά όσο το σκέφτομαι, δεν έχει νόημα. Σε ένα πιο σύνθετο πακέτο, οι εξαρτήσεις το κάνουν έτσι και αλλιώς απαγορευτικό να το χρησιμοποιήσεις έτσι.

υγ. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται. Πώς πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια :P
blog || github
Άβαταρ μέλους
fog
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Put the FUN back