Desktop Screenshots

...wallpapers, screenshots, videos, χιούμορ, κλπ

Συντονιστές: Geochr, konnn

Re: Desktop Screenshots

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 21 Δεκ 2009, 23:55

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 22 Δεκ 2009, 00:44

Πασχάλη μου αρέσει το θέμα που χρησιμοποιείς, ωραία επιλογή. :)
Μπορείς να μου πεις ποιο είναι;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 22 Δεκ 2009, 00:51

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 22 Δεκ 2009, 00:52

Παρατηρώ ότι τα μάυρα θέματα είναι πολύ δημοφιλή. Μόνο εγώ τα βρίσκω κουραστικά στο μάτι; :eh:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Δεκ 2009, 00:59

Apopas έγραψε:Παρατηρώ ότι τα μάυρα θέματα είναι πολύ δημοφιλή. Μόνο εγώ τα βρίσκω κουραστικά στο μάτι; :eh:

Κι εγώ το ίδιο. Ειδικά όταν σερφάρω, τη μαύρη μπάρα του firefox/panel/κλπ σε συνδιασμό με το άσπρο φόντο των περισσότερων sites δεν το αντέχω.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 22 Δεκ 2009, 01:01

paschalis.m έγραψε:http://narf41.deviantart.com/art/xpro76-146938190

Ευχαριστώ. :thumbup:
Apopas έγραψε:Παρατηρώ ότι τα μάυρα θέματα είναι πολύ δημοφιλή. Μόνο εγώ τα βρίσκω κουραστικά στο μάτι; :eh:

Βασικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τα θέματα, την τελική και ολοκληρωμένη γνώμη μου την βγάζω όταν δοκιμάσω το θέμα. Τα όποια σχόλια κάνω πριν το δοκιμάσω, είναι απλά για τις εικόνες που βλέπω.. έτσι όπως μου φαίνεται.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 22 Δεκ 2009, 01:04

Ε οχι και κουραστικα τα σκουρα θεματα. Ναι μερικες φορες ειναι μπελας (ειδικα στο ff) αλλα ειναι πιο ξεκουραστα για τον απλουστατο λογο οτι εκπεμπουν λιγοτερο φως στα ματια. Δοκιμαστε ενα λευκο wallpaper, και ενα σκουρο και δειτε την διαφορα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 22 Δεκ 2009, 01:12

Δεν είναι μόνο θέμα φωτός. Το κίτρινο τείνει να είναι πιο κουραστικό στο μάτι επειδή είμαστε πιο ευερέθιστοι εκ φύσεως σε αυτό το χρώμα, ενώ το πράσινο είναι το πιο άνετο και ακολουθεί το γαλάζιο, πάλι λόγω της ανθρώπινης φύσης.
Το κακό με το μαύρο είναι ότι επειδή ακριβώς δεν εκπέμπει φωτεινότητα σε κάνει να εστιάζεις περισσότερο στα ενεργά παράθυρα, αλλά τόσο περισσότερο που δυσκολεύει την περιφερειακή σου όραση και κάνει τα υπόλοιπα παράθυρα πιο δυσδιάκριτα, με αποτέλεσμα να κουράζει η εναλλαγή. Το λευκό είναι βολικότερο λόγω του αντίστροφου αυτής της ιδιότητας.
Περί ορέξεως, βέβαια κολοκυθόπιτα, απλά μου κάνει εντύπωση που εγώ δεν μπορώ να δουλέψω ούτε ώρα σε μαύρα θέματα παρότι μου φαίνονται πιο μούρικα ;)
Ειδικά αυτή η αντίθεση που είπε κι ο tolis_01 με κάνει και ζαλίζομαι. Αμέσως μετά, ακολουθεί το κόκκινο ως εγγύτερο από τα άλλα χρώματα στο μαύρο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 22 Δεκ 2009, 13:35

Θα συμφωνησω. Αν και προτιμω τα dark themes νιωθω οτι ειναι πιο κουραστικα απο παραγωγα του καφε που ειχα.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 22 Δεκ 2009, 13:56

Αφού είχα πολλά χρόνια φωτεινά θέματα με κατάλευκο φόντο, πέρασα σε φάση με διαβαθμισμένα καφέ και τώρα στα τελείως σκοτεινά, από τα οποία δεν μπορώ να ξεκολλήσω πια.

Η διαφορά είναι η εξής : τα πολύ σκούρα θέματα μπορούν να είναι πολύ κουραστικά λόγω του ότι εστιάζεις τα μάτια στα λευκά γράμματα που είναι μικρά, αυτό όμως διορθώνεται αν έχεις χαμηλά την αντίθεση στην οθόνη, όπως και τη φωτεινότητα, και αν ρυθμίσεις τα γράμματα σε μια (ανοιχτή κατά προτίμηση) απόχρωση του γκρί αντί για άσπρο. Συνολικά μειώνει την αντίθεση δηλαδή. Αντίθετα, η συνολική γυαλάδα του λευκού (ολούθε στην οθόνη) στα λευκά-ανοιχτά θέματα έχει τόσο συντριπτική κυριαρχία που με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις παραμένει -για το προσωπικό μου κριτήριο- πολύ ενοχλητική. Το καφέ είναι μια ενδιάμεση λύση, αλλά δεν μου άρεσε τελικά.

Απλά αν έχεις σκοτεινό θέμα, βασανίζεσαι σερφάροντας στο internet στις ανοιχτές σελίδες (καληώρα του forum), αλλά σώζεσαι κατά τα λοιπά.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Put the FUN back