Στον απόηχο του FOSSCOMM 2010

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Στον απόηχο του FOSSCOMM 2010

Δημοσίευσηαπό g00fy » 26 Απρ 2010, 18:26

Άλλο ένα FOSSCOMM έχει λάβει τέλος. Η εκπροσώπηση της κοινότητας Ubuntu-gr για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε - θα μπορούσαμε να πούμε με επιτυχία.

Ομιλητές ο Κώστας Τόγιας - ktogias και εγώ.

Φτάνοντας πρωί στον χώρο, ήμουν ο πρώτος (αν εξαιρέσουμε τον ftso που ήταν μέλος της οργανωτικής ομάδας).
Μετά απο την εγγραφή και ψάχνοντας του υπόλοιπους Ubunt-αδες / Ubunteros δε βρήκα τίποτα. Μετά απο λίγο ήρθε και ο ktogias μετα της συζήγου. Συνενοηθήκαμε με τα παιδιά και οργανώσαμε το "booth". Είχε μαζί του έτοιμα CD απο 10.04 RC με εκτυπωμένες ετικέτες CD (πολύ ομορφα, μπράβο Κώστα :clap: ) και κάποια εκτυπωμένα καρτελάκια. Κουτσά - στραβά το κάναμε να μοιάζει με Ubuntu Booth + τα ρούχα που φορούσαμε, lanyard κλπ. Ο Ζήσης έφερε και τα επίσημα CD απο την Canonical και έφτασε επίσης ο Αλεξανδρος μαζί με το Laptop του για βοήθεια (τον ευχαριστούμε επίσης :clap: )

Παραφωνία, δεν υπήρχαν τα φυλλάδια, ούτε τα άτομα, ούτε μηχανήματα, ούτε CD που περιμέναμε :wtf: .

Οι ώρες περνούσαν, τα CD εξαφανίστηκαν, ο κόσμος ενδιαφερόταν.

Με τις υπόλοιπες κοινότητες, ούτε ζέστη ούτε κρύο (όπως στο περσινό FOSSCOMM)

Αν και το πρωί είχε μεγάλη προσέλευση και όταν χειροκροτούσαν το κτήριο νόμιζες πως θα κουνηθεί απο την θέση του, ο κόσμος κουράστηκε και μετά το μεσημέρι άρχισε να αποχωρεί.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε κατα το απογευματάκι. Στο αμφιθέατρο πρέπει να υπήρχαν 30 - 40 άτομα το πολύ. Atermon, Linuxman, The_Mentor dtrzG, Diamond_gr (ως Fedora ambassador πλέον) jemadux και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι Ubuntu Lovers.

Ξεκινά την παρουσίαση ο Κώστας βάζοντας το Video Promo του 10.04 το οποίο έκανε αίσθηση. Υπήρξε πίεση απο πλευρά διοργανωτών σχετικά με τον χρόνο μας - "30 λεπτά, κανονίστε την πορεία σας - Κώστα τρέξε το γρήγορα"(κρατήστε το αυτό, είναι σημαντικό).

Ο Κώστας αγχώθηκαι και πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να πει όλα αυτά που ήθελε και σίγουρα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Ευτυχώς έμειναν λίγα λεπτά για το forum και το περιοδικό.

Αναφέροντας κάποια γενικά για το forum και το περιοδικό, αναφέροντας την απο 100% αύξηση σε όλους τους τομείς, επικεντρώθηκα στο γεγονός πως ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται την δουλειά μας και να ενδιαφέρεται, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ (ένας απο τους λόγους που έχουμε ειδική ενότητα στο forum για αναρτήσεις νέων απο LUGs)

Πιστεύω πως ο κόσμος έλαβε το μήνυμα... ή μάλλον θα ήθελα να πιστεύω. Το πρόβλημα είναι πως οι LUG και οι κοινότητες στην Ελλάδα έχουν μεγάλο μίσος μεταξύ τους και ένα παραπάνω με μια τόσο μεγάλη κοινότητα όπως είναι το Ubuntu.

Η ελληνική ομάδα του Fedora ήρθε στην αίθουσα για flame war και όχι για να ενημερωθεί και ακούσει τις εξελίξεις του Ubuntu.

Χαρακτηριστική κίνηση που έτριβε τα χέρια του και γελούσε σαρκαστικά. Με το που τελείωσε η ομιλία οι πρώτοι που ζήτησαν τον λόγο για ερωτήσεις. Αδιάβαστοι τελείως αυτοί - ίσως μισοδιαβασμένοι εμείς - ίσως δεν περιμέναμε τέτοια έχθρα και αντίδραση, βρεθήκαμε σε ένα "ατελείωτο" πόλεμο πως εμείς είμαστε τσιράκια της Microsoft - γιατί το Ubuntu One είναι κλειστό (κλειστός είναι ο κώδικας του Server και όχι ο Client που έρχεται εγκατεστημένος με το λειτουργικό)

Ό,τι και να είπαμε, ακόμη και αν εξήγησαν κάποιοι πως ο client είναι υπο την άδεια GPL, δεν έβλεπα να θέλουν να ακούσουν και να καταλάβουν. Έκαναν αυτό που ήθελαν να κάνουν, να προκαλέσουν και να χαλάσουν όλο το κλήμα που ήθελα να δημιουργήσω περί συνεργασίας και ομόνοιας.

Αν και όταν ήρθαν για να λάβουν θέση μετά απο εμάς, είπαν πως συγνώμη δεν έχουμε κάτι μαζί σας απλά ήμασταν λίγο στην πρίζα, κάτι λίγο τα τσίπουρα πριν - είχαμε διάθεση για flame war. Φυσικά όταν ανέφερα πως αυτά που είπα στο βήμα τα εννοούσα και πως πρέπει να συνεργαστούμε η απάντηση ήταν πως δε μπορούμε γιατί δεν έχουμε κοινούς στόχους :?

Εμείς δεν μπήκαμε στη διαδικασία να αντιπαρατεθούμε μετα τη δική τους ομιλία γιατί πολύ απλά, ακολουθούμε το Code of Conduct και το σεβόμαστε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την συνεργασία για την προώθηση και εξάπλωση του ΕΛ/ΛΑΚ στην χώρα μας γιατί πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι χωρίς παρωπίδες και με όρεξη να ακούσουν και όχι να χλευάσουν. Άνθρωποι με τόσο ανοιχτό μυαλό - όσο και το λειτουργικό που χρησιμοποιούν. Δε θέλω να τους κατηγορήσω ή να αποδώσω ευθύνες, ίσως είναι το νεαρό της ηλικίας τους, ίσως ο υπερβολικός ζήλος για την διανομή τους. Ίσως μια μέρα καταλάβουν.

Σε γενικές γραμμές το φετινό FOSSCOMM ήταν καλούτσικο, ο κόσμος ενδιαφέρθηκε αλλά η οργάνωσή του ήταν 10 σκαλιά κάτω απο το περσινό. Γιατί θα με ρωτήσετε είμαι τόσο "κακός"

Πέρα απο το catering που ήταν εκεί καθ´ όλη τη διάρκεια και σέρβιρε καφέδες και snack ( :bow: :thumbup: )
Δεν υπήρχε live streaming όπως πέρσι. Το βήμα για τους ομιλητές ήταν πολύ πρόχειρο με 2 σπασμένες καρέκλες... ασχολίαστο, πολύ μικρό γραφείο και απουσία ενός υπολογιστή με ασύρματο ποντίκι - presenter για όλους του ομιλητές, έξοδο ήχου και πολλά άλλα. Θύμιζε προχειροδουλειά, γι' αυτό ίσως και ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Στο FOSSCOMM της Λάρισας, είχα την εντύπωση πως θα ήταν όπως φέτος, και μόλις μπήκα στην αίθουσα και αντίκρισα τον κόσμο και την σοβαρότητα όλων μου κόπηκαν τα πόδια...

Σαχλαμάρες και υπερβολές θα μου πείτε όλ' αυτά - κολλάω σε λεπτομέρειες. Ναι συμφωνώ, τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο απλά ίσως δε βγήκε και δε φταίνε πάντοτε αυτοί. Σίγουρα, και αν φάνηκα κακός, ζητώ συγνώμη - ήταν καλά μπορούσε και καλύτερα.

Αυτό όμως που δε θα το συγχωρήσω ποτέ και επιτρέψτε μου για μια φορά να μιλήσω έτσι - γαϊδουριά και αναισθησία ήταν που δεν πρόβλεψαν να καλύψουν τα Α.Μ.Ε.Α. Πάρα πολλές σκάλες, απουσία ράμπας, αίθουσες που για να τις βρεις έπρεπε να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες και να διασχίζεις διαδρόμους. Έτσι, όταν εμφανίστηκε ένα παλικάρι με την σύζηγό του και θέλησε να παρακολουθήσει κάποια ομιλία εκτός της βασικής αίθουσας κανείς δεν ενδιαφέρθηκε! Και αφού φτάσαμε τελικά στο άλλο κτήριο, ο ανελκυστήρας ήταν κλειδωμένος. Η απάντηση πολύ απλή και εύκολη, χίλια συγνώμη, έπρεπε να πάρουμε γραπτή άδεια για να λειτουργήσει.

Μετά απο αυτό, δε μ' ενδιαφέρει αν μοιράστηκα δώρα κινητά HTC Android, Catering, Lanyard, αυτοκόλλητα, βεβαιώσεις και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Αν δε σ' ενδιαφέρει ή ξεχνάς τους συνανθρώπους σου και η λογική σου είναι, ας κατσει στο κέντρο ή απ' έξω - το FOSSCOMM της Θεσσαλονίκης ήταν ένα μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ.

Ουφ, τα έβγαλα απο μεσα μου και ησύχασα.
Τελευταία επεξεργασία από g00fy και 28 Απρ 2010, 12:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Στον απόηχο του FOSSCOMM 2010

Δημοσίευσηαπό logari81 » 26 Απρ 2010, 19:39

@g00fy
σε ευχαριστούμε όπως και τον Κ. Τόγια πανω από όλα για την εκπροσώπηση. Επισης σε ευχαριστω για την αναλυτικότατη περιγραφη γιατι προσωπικά λόγω απόστασης δεν ειχα την δυνατότητα να έρθω φέτος και απο το αναλυτικο σου κειμενο παίρνω μια πολύ καλη γενική εικονα.

g00fy έγραψε:Ό,τι και να είπαμε, ακόμη και αν εξήγησαν κάποιοι πως ο client είναι υπο την άδεια GPL, δεν έβλεπα να θέλουν να ακούσουν και να καταλάβουν. Έκαναν αυτό που ήθελαν να κάνουν, να προκαλέσουν και να χαλάσουν όλο το κλήμα που ήθελα να δημιουργήσω περί συνεργασίας και ομόνοιας.

:thumbdown:

σημασια έχει να επικεντρωνόμαστε στην συνεργασία με τα μετριοπαθή άτομα που υπάρχουν σε όλες τις κοινοτητες και να αδιαφορούμε για τους εθισμένους στο flaming.

Off topic:
εριστικος: αυτός που κανει κριτική με τρόπο που να μην αφήνει στον άλλον την δυνατότητα να παραδεχτει/αναγνωρίσει και να βελτιώσει τα λάθη και τις αδυναμιες του (δικός μου ορισμος, μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε/αναφέρουμε όταν μας την πέφτει καποιος με άκομψο τροπο)

g00fy έγραψε:
Εμείς δεν μπήκαμε στη διαδικασία να αντιπαρατεθούμε μετα τη δική τους ομιλία γιατί πολύ απλά, ακολουθούμε το Code of Conduct και το σεβόμαστε.

:thumbup:

g00fy έγραψε:Φυσικά όταν ανέφερα πως αυτά που είπα στο βήμα τα εννοούσα και πως πρέπει να συνεργαστούμε η απάντηση ήταν πως δε μπορούμε γιατί δεν έχουμε κοινούς στόχους

ε τι να πεις τωρα, εδώ ο κόσμος και καιγεται και οι επαγγελματίες του flame κουρεύονται. Το οτι δεν εχουν κοινές προτεραιότητες οι διανομές είναι γεγονός αλλα το οτι δεν εχουνε και πολλούς κοινους στοχους είναι ότι πιο ακαιρο θα μπορουσε να ειπωθει απο άτομο που ασχολειται με το ΕΛΛΑΚ.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 26 Απρ 2010, 20:46

g00fy έγραψε:Σαχλαμάρες και υπερβολές θα μου πείτε όλ' αυτά - κολλάω σε λεπτομέρειες. Ναι συμφωνώ, τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο απλά ίσως δε βγήκε και δε φταίνε πάντοτε αυτοί. Σίγουρα, και αν φάνηκα κακός, ζητώ συγνώμη - ήταν καλά μπορούσε και καλύτερα.

Εδώ τα λες όλα.

g00fy έγραψε:Ξεκινά την παρουσίαση ο Κώστας βάζοντας το Video Promo του 10.04 το οποίο έκανε αίσθηση. Υπήρξε πίεση απο πλευρά διοργανωτών σχετικά με τον χρόνο μας - "30 λεπτά, κανονίστε την πορεία σας - Κώστα τρέξε το γρήγορα"(κρατήστε το αυτό, είναι σημαντικό).

Δεν ξέρω αν υπονοείς κάτι εδώ. Νομίζω πως ήμουν εγώ που σας πίεσα, έχοντας το θάρρος, καθώς ήξερα το μέγεθος της παρουσίασης και πως έπρεπε να τρέξετε για να βγει σε 30'.
Για άλλη μια φορά μπράβο, ήσασταν άψογοι. :thumbup:

Δυστυχώς μερικές παρουσιάσεις ξέφευγαν κάποια λεπτά και έτσι το πρόγραμμα έβγαινε άκυρο.
Πέρυσι στην Λάρισα ήταν πιο ελαστικοί, αλλά οι παρουσιάσεις εκεί κυλούσαν η μια μετά την άλλη. Εδώ παίζανε ταυτόχρονα 4 αίθουσες και ο συντονισμός ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος.

g00fy έγραψε:
Η ελληνική ομάδα του Fedora ήρθε στην αίθουσα για flame war και όχι για να ενημερωθεί και ακούσει τις εξελίξεις του Ubuntu.
...
Φυσικά όταν ανέφερα πως αυτά που είπα στο βήμα τα εννοούσα και πως πρέπει να συνεργαστούμε η απάντηση ήταν πως δε μπορούμε γιατί δεν έχουμε κοινούς στόχους :?

Το ότι η ερώτηση τους έγινε στα πλαίσια του flaming είναι σίγουρο. Το flaming face2face έχει πολύ πλάκα και το μόνο και (εξαιρετικά) αρνητικό που βρήκα ήταν το λάθος timing.
Τώρα, για το το περι συνεργασίας, θα σε παραπέμψω στην συνέντευξη του Γλέζου στο ubuntistas.
Εμείς πιο πολύ προωθούμε το linux και αυξάνουμε χρήστες του , ενώ αυτοί πιο πολύ προσφέρουν σε τεχνικό επίπεδο κάνοντας καλύτερο το linux.
Όπως βλέπεις έμμεσα συνεργαζόμαστε ήδη.
Η διαφορά είναι ότι εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουν προσπάθειες να αυξήσουμε τα άτομα με προσφορά σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν στα ίδια πλαίσια καθώς πιστεύουν πως...Fedora fails and thats a good thing. :P
Δυστυχώς για αυτούς ο τελικός χρήστης έχει αντίθετη άποψη ;)

g00fy έγραψε:Σε γενικές γραμμές το φετινό FOSSCOMM ήταν καλούτσικο, ο κόσμος ενδιαφέρθηκε αλλά η οργάνωσή του ήταν 10 σκαλιά κάτω απο το περσινό. Γιατί θα με ρωτήσετε είμαι τόσο "κακός"

Πέρα απο το catering που ήταν εκεί καθ´ όλη τη διάρκεια και σέρβιρε καφέδες και snack ( :bow: :thumbup: )
Δεν υπήρχε live streaming όπως πέρσι. Το βήμα για τους ομιλητές ήταν πολύ πρόχειρο με 2 σπασμένες καρέκλες... ασχολίαστο, πολύ μικρό γραφείο και απουσία ενός υπολογιστή με ασύρματο ποντίκι - presenter για όλους του ομιλητές, έξοδο ήχου και πολλά άλλα. Θύμιζε προχειροδουλειά, γι' αυτό ίσως και ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Στο FOSSCOMM της Λάρισας, είχα την εντύπωση πως θα ήταν όπως φέτος, και μόλις μπήκα στην αίθουσα και αντίκρισα τον κόσμο και την σοβαρότητα όλων μου κόπηκαν τα πόδια...
...
Αυτό όμως που δε θα το συγχωρήσω ποτέ και επιτρέψτε μου για μια φορά να μιλήσω έτσι - γαϊδουριά και αναισθησία ήταν που δεν πρόβλεψαν να καλύψουν τα Α.Μ.Ε.Α. Πάρα πολλές σκάλες, απουσία ράμπας, αίθουσες που για να τις βρεις έπρεπε να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες και να διασχίζεις διαδρόμους. Έτσι, όταν εμφανίστηκε ένα παλικάρι με την σύζηγό του και θέλησε να παρακολουθήσει κάποια ομιλία εκτός της βασικής αίθουσας κανείς δεν ενδιαφέρθηκε! Και αφού φτάσαμε τελικά στο άλλο κτήριο, ο ανελκυστήρας ήταν κλειδωμένος. Η απάντηση πολύ απλή και εύκολη, χίλια συγνώμη, έπρεπε να πάρουμε γραπτή άδεια για να λειτουργήσει.

Εδώ εγώ θα πω πως, η οργάνωση με το μέγεθος της πόλης-ιδρύματος είναι δυστυχώς αντιστρόφως ανάλογα.
Πέρυσι η οργάνωση έγινε απο τα άτομα του ίδιου του ΤΕΙ Λάρισας όπου μπορούσαν να κόβουν και να ράβουν.
Φέτος για να παρθεί μια IP που να βγαίνει στο διαδίκτυο έπρεπε να παρθεί έγκριση απο 10 άτομα και στο τέλος με τα κόπων και βασάνων την δίνανε μαζί με 10 περιορισμούς... :thumbdown:

g00fy έγραψε:το FOSSCOMM της Θεσσαλονίκης ήταν ένα μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ.

Εγώ πάλι το είδα σαν το μεγαλύτερο πανηγύρι που έχει διοργανωθεί ως τώρα για τις Ελληνικές κοινότητες καθώς ο κυριότερος στόχος, που ήταν η συμμάζοξη όλων αυτών που επικοινωνούν μέσα απο τις οθόνες σε φυσικό περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων,γνωριμίες και flame, επετεύχθη και αυτό φαίνεται απο τον αριθμό των συμμετεχόντων. Πάνω απο 500 άτομα πέρασαν στις δυο μέρες τις πόρτες του συνεδρίου.

Αυτά :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 26 Απρ 2010, 21:06

g00fy έγραψε:
Παραφωνία, δεν υπήρχαν τα φυλλάδια, ούτε τα άτομα, ούτε μηχανήματα, ούτε CD που περιμέναμε :wtf: .

Για τα φυλλάδια που ετοιμάζαμε για το fosscomm και μετέπειτα εκδηλώσεις, ξεκαθαρίστηκε από τις 11 του μηνός ότι δεν θα είναι έτοιμα για την εκδήλωση (βλπ. θέμα συγκέντρωσης χρημάτων) .
Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω. Μπράβο στα παιδιά που βοήθησαν και συμμετείχαν :thumbup: αναμένουμε τα βίντεο ;)
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 26 Απρ 2010, 21:10

Μπράβο παιδιά :clap: Ελπίζω του χρόνου να είμαι κι εγώ εκεί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 26 Απρ 2010, 21:37

Να αναφερω και εγω με τη σειρα μου 2-3 μικρα παραπονα...?

Να ξεκινησω ομως με ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ σε goofy & ktogias!

Εγω περιμενα περισσοτερο κοσμο απο το ubuntu-gr να ερθει να βοηθησει στον παγκο μας!
Ειμαστε τοσοι πολλοι στο φορυμ και ομως εκει ειμασταν μονο 4 ατομα!

Ηθελα να παρακολουθησω καποια ομιλια καποιο εργαστηριο και σκεφτομουν αν φυγω δεν θα μεινει κανεις εδω!
Καποια φαση ερχετε ενας με ρωταει και μετα απο 5 δευτερολεπτα ερχετε και δευτερος και δεν υπηρχε αλλος να μιλησει...Μην τα πολυλογω μεχρι να τελειωσω με τον πρωτο περιμεναν 2 ατομα ακομα...
(μιας και τα παιδια μπορει να ηταν καπου αλλου & ειχαν και την ομιλια τους να ασχοληθουν λιγακι!)
Οσοι ειμασταν στον παγκο ειμασταν απο Αθηνα...Εκει που περιμενα οτι θα ειχαμε τοσους θεσσαλονικιους...Αλλα...!

Ακομα δεν ειχαμε ενα πανο...Μια αφησα...Κατι τελος παντων να βαλουμε μπροστα απο τον παγκο και να δειχνει οτι "εδω ειμαστε!"

Το ubuntu εχει αν οχι το μεγαλυτερο τοτε ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα σε χρηστες...

Off topic:
Μιας και φοιτητης και εγω, δεν μου φανηκε περιεργο που σε 2 εργαστηρια που μπηκα τελικα δεν καταφεραμε να κανουμε δουλεια λογω τον υπολογιστων!
Τελευταία επεξεργασία από Alexandros_ και 06 Απρ 2011, 22:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 27 Απρ 2010, 01:05

Alexandros_ έγραψε:Να αναφερω και εγω με τη σειρα μου 2-3 μικρα παραπονα...?

Να ξεκινησω ομως με ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ σε goofy & ktogias!

Εγω περιμενα περισσοτερο κοσμο απο το ubuntu-gr να ερθει να βοηθησει στον παγκο μας!
Ειμαστε τοσοι πολλοι στο φορυμ και ομως εκει ειμασταν μονο 4 ατομα!

Ηθελα να παρακολουθησω καποια ομιλια καποιο εργαστηριο και σκεφτομουν αν φυγω δεν θα μεινει κανεις εδω!
Καποια φαση ερχετε ενας με ρωταει και μετα απο 5 δευτερολεπτα ερχετε και δευτερος και δεν υπηρχε αλλος να μιλησει...Μην τα πολυλογω μεχρι να τελειωσω με τον πρωτο περιμεναν 2 ατομα ακομα...
(μιας και τα παιδια μπορει να ηταν καπου αλλου & ειχαν και την ομιλια τους να ασχοληθουν λιγακι!)
Οσοι ειμασταν στον παγκο ειμασταν απο Αθηνα...Εκει που περιμενα οτι θα ειχαμε τοσους θεσσαλονικιους...Αλλα...!

Ακομα δεν ειχαμε ενα πανο...Μια αφησα...Κατι τελος παντων να βαλουμε μπροστα απο τον παγκο και να δειχνει οτι "εδω ειμαστε!"

Το ubuntu εχει αν οχι το μεγαλυτερο τοτε ενα απο τα μεγαλυτερα ποσοστα σε χρηστες...

Off topic:
Μιας και φοιτητης και εγω δεν μου φανηκε περιεργο που σε 2 εργαστηρια που μπηκα τελικα δεν καταφεραμε να κανουμε δουλεια λογω τον υπολογιστων!

Εδω με βρισκεις συμφωνο!Περιμενα και γω να δω τον παγκο πολυ πιο οργανωμενο και με περισσοτερα ατομα!Επισης εξεπλαγην για την απουσια της Κυριακης οπου ημουν εκει και ηθελα να κανω πολλεες ερωτησεις τις οποιες δεν προλαβα το Σαββατο λογω τρεχαματος με τα σεμιναρια και τα εργαστηρια!Οσο για τους υπολογιστες,με μια λεξη μονο: τραγικο!Σε γενικες γραμμες πιστευα οτι η ανταποκριση απο Θεσσαλονικεις θα ηταν πολυ μεγαλη αλλα απογοητευτηκα.Οπως και να χει,θα παραθεσω για ακομη μια φορα τα συγχαρητηρια μου στα παιδια και την ολη προσπαθεια που εγινε!!

ΥΓ 1.g00fy ειπες τα λεμε αυριο ! που χαθηκες ρε ψυχη ? :roll:
ΥΓ 2.ftso σε ποιο ποστο ησουν ? ουτε εσενα γνωρισα ουτε τον linuxman που νομιζω ειναι ο ανθρωπος με τη χαρακτηριστικοτατη φωνη σε μικροφωνο!
ΥΓ 3. οσον αφορα το flame που για πρωτη φορα εζησα στη ζωη μου,οντως διαλεξαν τον χειροτερο τροπο κατα τη γνωμη μου.Θα ηταν πολυ πιο σωστοι αν αυτα ειχαν ειπωθει με διαφορετικο τροπο και οχι στην παρουσιαση.Χαλασαν εξ ολοκληρου το μηνυμα του g00fy -που ακομη παιζει playback στο μυαλο μου- για συνεργασια και γενικα χαλασανε το ολο ομορφο κλιμα της παρουσιασης!Πραγματικα δεν αντεξα ΚΑΝ να παρακολουθησω τη δικη τους πλευρα ολοκληρη καθως για 1 τεταρτο μονο για FAILS ακουγα.Στα πλαισια της πλακας με φιλους η διανομη βαφτιστηκε FAILORA. :angel:
ΥΓ 4.οπως και να το κανουμε η Λαρισα ειναι μπροστα ! :mrgreen: :mrgreen: :roll:
Τελευταία επεξεργασία από dtrzG και 27 Απρ 2010, 01:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 27 Απρ 2010, 01:08

dtrzG έγραψε:ΥΓ 2.ftso σε ποιο ποστο ησουν ?

Σε όλα :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 27 Απρ 2010, 01:10

λολ ! Δηλαδη ησουν ο ανθρωπος με το μικροφωνο,τα ταμπελακια κλπ ?!
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 27 Απρ 2010, 02:18

dtrzG έγραψε:λολ ! Δηλαδη ησουν ο ανθρωπος με το μικροφωνο,τα ταμπελακια κλπ ?!

Άλλοτε ναι άλλοτε όχι. Αλλάζαμε πόστα συνεχώς. Στο Εμπειρίκος και στο fosstalk2 έπαιζα πιο πολύ με τις κάμερες.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης