Λάβαμε ένα mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ubuntistas από την Κα Έλσα Ποιμενίδου(Που εργάζετε στην ΕΤ3 ), η οποία μας έκανε πρόταση να συμμετάσχουμε 1 φορά την εβδομάδα στην εκπομπή της ,με όνομα “Πέντε και...” ώστε να παρουσιάζουμε το Linux Ubuntu-ΕΛ/ΛΑΚ,την κοινότητά μας,τους στόχους μας,πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελεύθερο λογισμικό στη καθημερινή ζωή κλπ.
Επικοινώνησα με την καΠοιμενίδου στο τηλέφωνο και μου είπε πως της άρεσε πολύ η κοινότητά μας και θέλει στην εκπομπή της να έχει μία ενότητα "Διαδύκτιο"(ή όπως λέει και αυτή κάτι σχετικό με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές) που θα βγεί κάποιος από εμάς και θα παρουσιάσει πράγματα όπως: ποιοι είμαστε,τι είναι το Linux(ΕΛ/ΛΑΚ),πως το χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή,τις ευκολίες που μας προσφέρει κ.αλ.
Ο χρόνος που θα μας δίνουν είναι 10 λεπτά.Δηλαδή ο ubuntistas θα φέρνει το laptop του,θα συνδέετε σε μια γιγαντοοθόνη και θα απαντάει σε σχετικές ερωτήσεις-θα παρουσιάζει το Linux Ubuntu-θα παρουσιάζει διάφορα χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το Linux(όπως εφαρμογές,πως κατασκευάζουμε ένα blog(που ενδιαφέρει πολύ και την καΠοιμενίδου),πως χρησιμοποιούμε το Linux, κ.λπ).
Η εκπομπή της κα Ποιμενίδου αρχίζει στις 14 Μαρτίου 2011 με τίτλο “Πέντε και...”.Ώρες προβολής: 5μμ-6μμ ζωντανά.Θέμα: Ενημέρωση και αναφορά σε ομάδες(κοινότητες) όπως εμείς, ώστε να μάθει ο κόσμος για το έργο τους.Η πρώτη επαφή θα γίνει με εμένα στις 14/3 -18/3(μια από αυτές τις ημέρες) 5:30μμ, ώστε να παρουσιάσω:Ποιοι ήμαστε εμείς,τι κάνουμε ως κοινότητα,ποιοι είναι οι στόχοι μας,τι είναι το Linux Ubuntu,το ΕΛ/ΛΑΚ,τι προσφέρει στο χρήστη κ.λπ.
Θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τις ερωτήσεις ψάχνοντας στο wiki μας και αλλού

Είναι συμαντικό επίσης όπως είπε και ο simosx:
simosx έγραψε:να καθορίσουμε τι θέλουμε να δείξουμε στις πρώτες εκπομπές, ώστε να υπάρχει μια βασική λογική συνέχεια.Θέλουμε στην αρχή να δείξουμε εισαγωγικά πράγματα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τα άτομα να κάνουν το πρώτο βήμα με τη δοκιμή του Ubuntu.
Καλό θα ήταν στην 1η εμφάνιση να πούμε τι είναι το Linux Ubuntu,ποιοι είμαστε εμείς,να δείξουμε και το Ubuntu που τρέχει στο netbook μου γιατί πολλοί ακόμα νομίζουν πως είναι μια μαύρη οθόνη με γράμματα(command line) μόνο.
Για την δεύτερη εμφάνιση το συζητάμε αργότερα.
Όπως καταλάβατε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθει ο κόσμος για το ΕΛ/ΛΑΚ !
Ακούω τις προτάσεις σας!

Δήμος