Συμμετοχή στην Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (SFD) 2008

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Συμμετοχή στην Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (SFD) 2008

Δημοσίευσηαπό alefteris » 01 Αύγ 2008, 02:25

Εικόνα

Στις 20 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (Software Freedom Day). Την συγκεκριμένη ημέρα, ομάδες από όλο τον πλανήτη διοργανώνουν εκδηλώσεις στις χώρες του, με στόχο την διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού, όπως το Ubuntu για παράδειγμα :) Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα http://softwarefreedomday.org.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετέχουμε και εμείς στον εορτασμό, οργανώνοντας μια μικρή εκδήλωση για την προώθηση του ελεύθερου λογισμικού στην χώρα μας. Ίσως κάνοντας μια εκδήλωση στο δρόμο, όπως είχε γίνει πέρυσι από τον Hellug, ώστε να προσεγγίσουμε άτομα που είναι δύσκολο να γίνει διαφορετικά. Μπορείτε επίσης να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο που πιστεύετε ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προσφερθούν άτομα που θα αναλάβουν συγκεκριμένες εργασίες, όπως είναι οι παρακάτω:
    Μετάφραση εντύπων προώθησης του Ubuntu ή και δημιουργία νέων.
  • Εντύπωση εντύπων
  • Εγγραφή CDs, αν χρειαστεί
  • Άλλα διαφημιστικά μέσα, όπως αφίσες, μπαλόνια, μουσαμάς κτλ
  • Να φέρουν συστήματα για demos
  • Τραπέζι, καρέκλες κτλ (πτυσσόμενα θα είναι cool)
  • Πιθανές άδειες από τον δήμο ή αστυνομία που θα πρέπει να έχουμε. Έστειλα ένα email στον Hellug, ώστε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την εκδήλωση μαζί, μια και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με τις εκδηλώσεις και τα "νομικά" θέματα.
  • Και φυσικά να έρθετε στην εκδήλωση με διάθεση και ενθουσιασμό για να μιλήσετε στον κόσμο για το ελεύθερο λογισμικό και το Ubuntu.

Πραγματα που πρέπει να συζητήσουμε:
  • Να βρούμε τρόπο να καλύψουμε τα έξοδα των εκτυπώσεων, είτε με χορηγίες μελών είτε με χορηγίες αυτών που χρειαζόμαστε από εταιρίες.

Περιμένω τις απαντήσεις σας :)

Ενημέρωση:
Τελευταία επεξεργασία από alefteris και 30 Αύγ 2008, 21:11, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (SFD) 2008

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Αύγ 2008, 12:32

Μάλλον επειδή το κόβω να γίνεται προς Αθήνα δεν θα μπορώ να συμμετάσχω λόγω απόστασης και ανειλημμένων υποχρεώσεων οπότε κάνω μόνο τις προτάσεις μου...

Μπορούμε να κάνουμε επαγγελματική εκτύπωση (εργοστασιακά δισκάκια-θήκες όπως του περιοδικού Linuxformat) την τελευταία έκδοση LTS του ubuntu. Οι μακέτες είναι έτοιμες στα ελληνικά και εάν είναι και εργοστασιακά θα κάνει μεγάλη εντύπωση σε αυτούς που θα μοιραστούν. Το κόστος μπορεί να καλυφθεί είτε με μια μικρή συνδρομή από τα μέλη του ubuntu-gr είτε από έναν χορηγό (κατάστημα-επιχείρηση της Αθήνας).

Από κει και πέρα μπορώ να αναλάβω διαφημιστικό υλικό σε τιμή χονδρικής μιας και εργάζομαι ως γραφίστας σε διαφημιστική εταιρία, χωρίς επιπλέον κόστος μεσάζοντα. Θα πληρώσουμε μόνο ότι θα χρεώσει το τυπογραφείο.
Μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι:
-Στυλό
-Mousepad
-Μπρελόκ
-Μπλουζάκια

Και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το κόστος πάλι θα μπορεί να καλυφθεί είτε με τη συνδρομή των μελών του ubuntu-gr ή με χορηγία.

Ας αποφασίσουμε πρώτα τι θέλουμε να μοιραστεί, να ρωτήσω στο τυπογραφείο για το κόστος και βλέπουμε ανάλογα πως θα καλυφθεί το κόστος.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 01 Αύγ 2008, 13:20

bullgr έγραψε:Μάλλον επειδή το κόβω να γίνεται προς Αθήνα δεν θα μπορώ να συμμετάσχω λόγω απόστασης και ανειλημμένων υποχρεώσεων οπότε κάνω μόνο τις προτάσεις μου...

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα ενεργά μέλη από βόρια Ελλάδα, οπότε αν γίνονταν η εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, θα ήταν πολύ καλά. Επιπλέον στην Αθήνα ίσως ετοιμάσει κάτι ο Hellug. Οπότε, αν γίνουν εκδηλώσεις και στις δύο πόλεις, θα ήταν υπέροχα.

bullgr έγραψε:Μπορούμε να κάνουμε επαγγελματική εκτύπωση (εργοστασιακά δισκάκια-θήκες όπως του περιοδικού Linuxformat) την τελευταία έκδοση LTS του ubuntu. Οι μακέτες είναι έτοιμες στα ελληνικά και εάν είναι και εργοστασιακά θα κάνει μεγάλη εντύπωση σε αυτούς που θα μοιραστούν. Το κόστος μπορεί να καλυφθεί είτε με μια μικρή συνδρομή από τα μέλη του ubuntu-gr είτε από έναν χορηγό (κατάστημα-επιχείρηση της Αθήνας).

Από τα CD που μας έχει στείλει δωρεάν η Canonical, έχουν περισσέψει περίπου 200. Πιστεύετε ότι θα χρειαστούν παραπάνω από αυτά;

bullgr έγραψε:Από κει και πέρα μπορώ να αναλάβω διαφημιστικό υλικό σε τιμή χονδρικής μιας και εργάζομαι ως γραφίστας σε διαφημιστική εταιρία, χωρίς επιπλέον κόστος μεσάζοντα. Θα πληρώσουμε μόνο ότι θα χρεώσει το τυπογραφείο.
Μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι:
-Στυλό
-Mousepad
-Μπρελόκ
-Μπλουζάκια

Και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το κόστος πάλι θα μπορεί να καλυφθεί είτε με τη συνδρομή των μελών του ubuntu-gr ή με χορηγία.

Ας αποφασίσουμε πρώτα τι θέλουμε να μοιραστεί, να ρωτήσω στο τυπογραφείο για το κόστος και βλέπουμε ανάλογα πως θα καλυφθεί το κόστος.

Για πρώτη φορά νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε πιο απλά. Σκεφτόμουν για την εκτύπωση του διαφημιστικού εντύπου στο https://wiki.ubuntu.com/MarketingTeam/M ... eaflet.pdf . Θα πρέπει βέβαια να μεταφραστεί. Θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε μια μεγάλη ποσότητα από αυτό, ας πούμε 500; Το καλό είναι ότι δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη έκδοση, οπότε μπορούμε να το έχουμε και για το μέλλον. Μέσα σε αυτό το έντυπο, μπορούμε να δίνουμε και ένα δικό μας έντυπο, που θα το φωτοτυπήσουμε, ώστε να μας έρθει φτηνότερο;

Θα μπορούσες Σταύρο να πάρεις μια ενδεικτική τιμή για εκτύπωση του παραπάνω εντύπου; Νομίζω είναι Α4, διπλής όψης, 3χρομο, 3πτυχο. Για βάρος χαρτιού δεν ξέρω τι θα είναι κατάλληλο. Το ποιο φτηνό μάλλον μας κάνει;
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Αύγ 2008, 13:36

alefteris έγραψε:Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα ενεργά μέλη από βόρια Ελλάδα, οπότε αν γίνονταν η εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, θα ήταν πολύ καλά. Επιπλέον στην Αθήνα ίσως ετοιμάσει κάτι ο Hellug. Οπότε, αν γίνουν εκδηλώσεις και στις δύο πόλεις, θα ήταν υπέροχα.

Πράγματι, θα ήταν τέλεια να γινόταν Θεσσαλονίκη, και φυσικά θα είμαι παρών.

alefteris έγραψε:Από τα CD που μας έχει στείλει δωρεάν η Canonical, έχουν περισσέψει περίπου 200. Πιστεύετε ότι θα χρειαστούν παραπάνω από αυτά;

Δεν ξέρω -μιας και είμαι άπειρος σε αυτά- για τι ποσότητα μιλάμε ότι υπολογίζεται να μοιραστεί;

alefteris έγραψε:Για πρώτη φορά νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε πιο απλά. Σκεφτόμουν για την εκτύπωση του διαφημιστικού εντύπου στο https://wiki.ubuntu.com/MarketingTeam/M ... eaflet.pdf . Θα πρέπει βέβαια να μεταφραστεί. Θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε μια μεγάλη ποσότητα από αυτό, ας πούμε 500; Το καλό είναι ότι δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη έκδοση, οπότε μπορούμε να το έχουμε και για το μέλλον. Μέσα σε αυτό το έντυπο, μπορούμε να δίνουμε και ένα δικό μας έντυπο, που θα το φωτοτυπήσουμε, ώστε να μας έρθει φτηνότερο;

Τη μακέτα-μετάφραση θα την αναλάβω εγώ... Για το δικό μας έντυπο τι σκέψεις έχεις; Έχεις καταλήξει σε κάτι;

alefteris έγραψε:Θα μπορούσες Σταύρο να πάρεις μια ενδεικτική τιμή για εκτύπωση του παραπάνω εντύπου; Νομίζω είναι Α4, διπλής όψης, 3χρομο, 3πτυχο. Για βάρος χαρτιού δεν ξέρω τι θα είναι κατάλληλο. Το ποιο φτηνό μάλλον μας κάνει;

Θα πάρω τιμές από 2-3 τυπογραφεία και θα δούμε. Πάντως δεν βλέπω να βγαίνει και πολύ φθηνά, έστω και σε τιμή χονδρικής. Το διπλής όψης και το τρίπτυχο ανεβάζουν πολύ το κόστος. Βολικότερο θα ήταν να ήταν λίγο μεγαλύτερο και μιας όψης ένα φύλλο χωρίς τσάκιση (όχι τρίπτυχο). Αυτό θα ρίξει δραματικά το κόστος.

Θα πάρω τιμές και για τις δύο περιπτώσεις και βλέπουμε... Επίσης εάν προσπαθούσαμε να βρίσκαμε έναν χορηγό θα μας έβγαιναν τζάμπα. Εάν γίνει Θεσσαλονίκη έχει κανένας γνωριμίες με καμιά εταιρία-επιχείρηση (πληροφορικής;) που να θέλει να μπει χορηγός;
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Συμμετοχή στην Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (SFD) 2008

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Αύγ 2008, 14:07

Λέτε να υπάρχουν εταιρίες που θα μπορούσαν να θέλει να μπει χορηγός ?

Α , Σκεφτικά να ζητήσουμε χορηγία από την MS Hellas να μπει χορηγός .... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 01 Αύγ 2008, 14:17

linuxman έγραψε:Λέτε να υπάρχουν εταιρίες που θα μπορούσαν να θέλει να μπει χορηγός ?

Α , Σκεφτικά να ζητήσουμε χορηγία από την MS Hellas να μπει χορηγός .... :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Τώρα αυτό το σχόλιο σε τι βοηθάει Sergey; Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο απίθανο να βρεθεί κάποιος χορηγός. Θα μπορούσε να είναι ακόμα και κάτι που δεν έχει καμία σχέση με πληροφορική. Πχ να μας κάνουν κάποια έκπτωση στην εκτύπωση, αν βάλουμε μέσα ότι εκτυπώθηκε από την τάδε εταιρία.
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Αύγ 2008, 14:25

Και τώρα χωρίς πλάκα , κρατώ στο χέρι μου το περιοδικό Ξεκινώντας με Ubuntu Linux = Λίνουξ με απλά Λόγια του Linux Format αν λέγαμε να το κάνουμε με το Linux Format πως θα το βλέπανε τα παιδιά από το περιοδικό ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 01 Αύγ 2008, 15:44

alefteris έγραψε: Στις 20 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού (Software Freedom Day). ...
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετέχουμε και εμείς στον εορτασμό

Μετά το πάρτυ του 8.04 που το έχασα, και πάλι στις 20 Σεπτ. θα είμαι διακοπές (...όλο το καλοκαίρι εντός Αθήνας είμαι, μηνομίζετε ότι καλοπερνάω). Ατυχία :evil:
Πάντως έως τότε όσο μπορώ να βοηθήσω.

1. Χορηγία
Καταρχήν μπρούμε να ξεκινήσουμε τη χορηγία και εμείς οι απλοί χρήστες δίνοντας ο καθένας ανώνυμα ότι μικροποσό (10, 20, 50 ευρώ) θέλει. Θα βόλευε η κατάθεση σε έναν λογαριασμό μέσω internet banking. Ποιανού λογαριασμός? Ας αφήσουμε τις τυπικότητες (αποδείξεις, κλπ) και ας τα καταθέσουμε σε αυτόν που θα πληρώσει εκτυπώσεις κλπ, ... όποιος θέλει γραφειοκρατία γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη ας μην δώσει λεφτά. Φασούλι φασούλι κάτι θα μαζευτεί, και αν περισέψουνε τα χρησιμοποιούμε σε επόμενο event.

2. Αντί για επιπλέον CD μπορούμε να τυπώσουμε κάρτες ή Α4 ή Α5 με τα ακόλουθα:
- Τίτλος: Πως Κατεβάζω και Πως Εγκαθιστώ UBUNTU Linux
- Το link για να κατεβάσει κάποιος το iso και δύο λόγια πως το καίει σε win.
- Τα link του ubuntu-gr και του φόρουμ μας όπου θα λέμε ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για τυχόν πρόβλημα ή απορία.
- Τα βασικά βήματα της εγκατάστασης.
Μάλιστα αυτό είναι ίσως προτιμότερο διότι μπορεί να χρησιμοποιειηθεί και για μεταγενέστερη έκδοση του 8.04 και γιατί βάζει στο κλίμα τους ενδιαφερόμενους

3. Ναι, αν κάνει κάτι ο hellug στην Αθήνα, ίσως η Θεσσαλονίκη να είναι προτιμότερη.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 01 Αύγ 2008, 18:38

Εμείς εδώ στην Κοζάνη ετοιμάζουμε μια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από 5 έως 10 του Σεπτέμβρη και ώρες απογευματινές (18:00-22:00). Επιλέξαμε την ημερομηνία αυτή γιατί οι (πολλοί) φοιτητές στην πόλη θα βρίσκονται εδώ λόγω εξεταστικής. Επίσης και οι μαθητές τριγυρνάνε στην πλατεία μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, οι νέοι γονείς περιφέρονται με τα παιδάκια τους κτλ.

Θα στήσουμε ένα κιόσκι με 3-4 φορητούς, πιθανώς και 2 OLPC's, προτζέκτορα, ενημερωτικά φυλλάδια και CD διανομών, κατά προτίμηση ubuntu 8.04 LTS. Πρέπει να μεριμνήσουμε για τη σχετική άδεια, τροφοδοσία και ασύρματο δίκτυο. Ερωτώ λοιπόν αν είναι διαθέσιμα μερικά UBUNTU CD's 8.04. Διαθέσιμα έχω 3 τεμάχια KUBUNTU 64bit και 13 τεμάχια KUBUNTU 32bit.

Σαφώς και είστε όλοι καλεσμένοι αν βρεθείτε εδώ!
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 01 Αύγ 2008, 23:27

atermon έγραψε:Εμείς εδώ στην Κοζάνη ετοιμάζουμε μια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από 5 έως 10 του Σεπτέμβρη και ώρες απογευματινές (18:00-22:00). Επιλέξαμε την ημερομηνία αυτή γιατί οι (πολλοί) φοιτητές στην πόλη θα βρίσκονται εδώ λόγω εξεταστικής. Επίσης και οι μαθητές τριγυρνάνε στην πλατεία μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, οι νέοι γονείς περιφέρονται με τα παιδάκια τους κτλ.

Θα στήσουμε ένα κιόσκι με 3-4 φορητούς, πιθανώς και 2 OLPC's, προτζέκτορα, ενημερωτικά φυλλάδια και CD διανομών, κατά προτίμηση ubuntu 8.04 LTS. Πρέπει να μεριμνήσουμε για τη σχετική άδεια, τροφοδοσία και ασύρματο δίκτυο. Ερωτώ λοιπόν αν είναι διαθέσιμα μερικά UBUNTU CD's 8.04. Διαθέσιμα έχω 3 τεμάχια KUBUNTU 64bit και 13 τεμάχια KUBUNTU 32bit.

Σαφώς και είστε όλοι καλεσμένοι αν βρεθείτε εδώ!

Μπορείς να κάνεις μια καταχώριση στην σελίδα http://wiki.ubuntu-gr.org/Community/Mar ... ReserveCds. Θα πρέπει να μου στείλεις μετά σε πια διεύθυνση θέλετε να σταλούν. Άνοιξε ένα άλλο thread στο forum, αν θες να ανακοινώσεις λεπτομέρειες για την εκδήλωση, ώστε να μην μπλεχτεί με το παρόν thread για το SFD.
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης