Έβαλα σε παρακολούθηση ολόκληρη την ενότητα "Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης". Παρακολουθώ το φόρουμ κυρίως μέσω ειδοποιήσεων στο email μου και δεν σας προλαβαίνω με τα νέα topics... Έγραφα στο παλιό
"Ανακοίνωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος - Fosscomm 2010 στη Θεσσαλλονίκη" χθες βράδυ... Ίσως θα ήταν χρήσιμη μια λειτουργία συσχετισμού 2 topics ως σχετικά, και επιλογή να ειδοποιείται κάποιος όταν ανοίγεται ένα νέο topic σχετικό με κάποιο άλλο που ήδη παρακολουθεί.
Όσον αφορά το fosscomm τώρα, τις εντυπώσεις μου μπορείτε να τις διαβάσετε στο link που έδωσε ο ftso παραπάνω:
http://blog.ktogias.gr/2010/04/27/%CE%B ... comm-2010/Μπορεί να υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα στη διοργάνωση αλλά εγώ σε καμιά περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα φιάσκο. Πέρασα καλά, και βλέποντας τον όγκο του κόσμου που γράφτηκε και παρακολούθησε και συνυπολογίζοντας το μέγεθος του Παν/μιου και άρα τη γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν τα παιδιά της οργάνωσης, μπορώ να πω ότι κάναν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούσαν με βάση τις υποδομές και παροχές που είχαν από το Παν/μιο.
Όσον αφορά το δικό μας πάγκο, θα ήταν πράγματι πιο μεγάλη και διασκεδαστική η γιορτή αν είχαμε τον κόσμο που περιμέναμε για υποστήριξη, αλλά ακόμα κι έτσι περάσαμε μια χαρά. CD είχαμε, κάρτες είχαμε, ο κόσμος ερχόταν και μας μίλαγε. Όσοι και γι όσο γουστάραμε ήμασταν εκεί και δίναμε CD και πληροφορίες για την διανομή μας. Προτιμώ αυτή την έστω λίγο χαώδη αναρχία και αυτοοργάνωση από το να είχαμε μαζευτεί εκεί 10 άτομα και να τρέχαμε πάνω κάτω με άγχος να είναι όλα τυπικά, καθώς πρέπει και στην εντέλεια γιατί μια αόρατη δύναμη προστάζει ότι "έτσι πρέπει". Το σημαντικό, που ήταν να είναι εκεί κάποιοι από το ubuntu-gr, να προσελκήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου και να μιλήσουν μαζί του, έγινε κατά τη γνώμη μου με απόλυτη επιτυχία. Τη δεύτερη μέρα δεν ήταν κανείς στον πάγκο, γιατί αποφασίσαμε οι 4 που ήμαστε την πρώτη μέρα, δεδομένου ότι είχαμε ήδη "ξεπουλήσει" από υλικό, και είχαμε ήδη μιλίσει με πολύ κόσμο, ότι θα ήταν καλύτερο να χαλαρώσουμε και να παρακολουθήσουμε καμιά ομιλία.
Τέλος, για το flame με τα παιδιά της fedora, δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Τη βρίσκουν να τσιγκλάνε που και που το ubuntu, αλλά δεν έχουν κάτι μαζί μας. Στην παρουσίαση κάνανε ένα σχόλιο σχετικά με το σοβαρότατο θέμα της μίξης κλειστού και ανοικτού λογισμικού, το οποίο όμως βασιζόταν σε λάθος πληροφόρηση. Το αστείο είναι ότι κι εγώ δεν θυμήθηκα εκείνη τη στιγμή ότι αυτό που λέγανε δεν ίσχυε (ναι, είχα διαβάσει τον Οκτόβρη ότι o client του Ubuntu One είναι νομιμότατο ανοικτό λογισμικό, αλλά δεν μου ήρθε καθόλου εκείνη τη στιγμή), με αποτέλεσμα να περιπλανηθούμε λίγο μέχρι να διευκρινιστεί από άλλα άτομα του ακροατηρίου ότι η υπόθεση της ερώτησης δεν ίσχυε. Προτιμώ να βλέπω με χιουμοριστική διάθεση τέτοια γεγονότα. Προσωπικά σέβομαι και συμπαθώ αρκετά τα παιδιά της fedora. Την Κυριακή μάλιστα, πέρασα αρκετή ώρα μέσα στον πάγκο τους, φορώντας την κονκάρδα της fedora πάνω στην ubuntu μπλούζα μου και κουβεντιάζοντας φιλικά με τον Πιέρρο.