Σιγὰ μὴν περνοῦσε...

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σιγὰ μὴν περνοῦσε...

Δημοσίευσηαπό pros » 16 Ιούλ 2010, 20:18

Off topic:
ktogias έγραψε:ribbon interface

Εδώ ταιριάζει πολύ καλά το «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»
Χοντροκομμένο, αλλά δεν άντεξα και το είπα σε ανάλογη περίπτωση...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Ιούλ 2010, 20:40

Off topic:
pros έγραψε:[offtopic]
ktogias έγραψε:ribbon interface

Εδώ ταιριάζει πολύ καλά το «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»
Χοντροκομμένο, αλλά δεν άντεξα και το είπα σε ανάλογη περίπτωση...

Κι όμως έχω ακούσει από αρκετούς χρήστες ms-office ότι το ribbon interface του office 2007 εφόσον περάσεις μια περίοδο προσαρμογής μέχρι να το συνηθίσεις είναι πολύ πιο εύχρηστο και παραγωγικό από το παλιό menu-based του office <= 2003. Και δεν έχουν κάποιο λόγο να πουν ψέματα. Προσωπικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ office 2007 (Το έκοψα το MS Office περίπου την εποχή του XP)
[/offtopic]
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Ιούλ 2010, 20:43

Αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζεται και αντίστοιχο "ribbon" για μελλοντική έκδοση του openoffice
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 17 Ιούλ 2010, 19:28

Σου στέλνω ενα μπράβο για την πρόταση σου: :clap:

H υποκρινόμενη βλακεία τους είναι ανίκητη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lingas » 17 Ιούλ 2010, 21:50

ktogias έγραψε:Όλοι οι τεχνολογικά προχωρημένοι φίλοι μου έχουν office2007 με το ωραίο ribbon interface και μου στέλνουν docx και είναι και σικάτοι.

office2010 πλέον :D
Και το ribbon ,πλάκα πλάκα, εγώ που είμαι περιστασιάκός χρήστης office, το έχω βρεί αρκετά εύχρηστο. :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Python, php ┃ Αγγλικά: βέρι μπέστ
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 - Gnome classic σε Vaio fe31h
    Προδιαγραφές ⇛ T5500 │ RAM 2GB │ NVIDIA Geforce Go 7400 │Intel_3945
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 desktop
    Προδιαγραφές ⇛ Amd Athlon II X2 250 │ RAM 2GB │ Ati Radeon HD 3000 │ LG M2262d 22''
lingas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 17 Ιούλ 2010, 22:28

lingas έγραψε:
ktogias έγραψε:Όλοι οι τεχνολογικά προχωρημένοι φίλοι μου έχουν office2007 με το ωραίο ribbon interface και μου στέλνουν docx και είναι και σικάτοι.

office2010 πλέον :D
Και το ribbon ,πλάκα πλάκα, εγώ που είμαι περιστασιάκός χρήστης office, το έχω βρεί αρκετά εύχρηστο. :P

Off topic:
Αλήθεια το Office 2010 ανοίγει και αποθηκεύει κανονικά ODF αρχεία όπως είχε υποσχεθεί η MS?
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 18 Ιούλ 2010, 18:00

Παιδιά πιστέυω οτι και υποχρωτικό να γίνει να διακινούνται έγγραφα σε .odt,ακομα και τοτε ολοι θα χρησιμοποιούν windows και office για να τα παράγουν και να τα διακινούν.Δεν τους αναγκάζει τίποτα να αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν.
Π.χ,εγω λαμβάνω εργασίες σε odt φταγμενες σε office.E οσο και να θέλουμε δεν πρόκειται να μην βγαίνουν παραμορφομένοι οι μαθηματικοί τύποι
και διάφορα αλλα σύμβολα και πάντα θα εχω περιορισμένα δικαιώματα επεξεργασίας στο κείμενο.Τι κάνει κανείς λοιπόν?
θα βάλεις windows?θα προσπαθήσεις να τους πείσεις να εγκαταστησουν ΟΟ?Θα παρατήσεις την δουλεία σου?
Εγω πάντως τα εχω κάνει και τα 3 και μέχρι στιγμής μονο με pdf μπορω να κανω την δουλεία μου.. αλλα χωρίς να μπορούν ουτε να επέμβουν,ουτε να επέμβω στα αρχεία αυτα.Όποιος ασχολείται με μαθηματικούς τύπους σε ΟΟ μπόρει να καταλάβει τι εννοώ.
Ελπίζω πάντως κανείς απο εσάς να μην χρειαστεί να χάσει δουλειά(ες) προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει την ιδεολογία του.
Και κανείς δεν θα με αναγκάσει να βάλω office...προτιμώ να τους αναγκάσω εγω..
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 18 Ιούλ 2010, 18:21

To ότι η MS κατάφερε να παράγει από τα προγράμματά της έγγραφα που ακολουθούν μεν το πρότυπο ODF, αλλά δεν εμφανίζονται σωστά σε OpenOffice ή άλλα προγράμματα δε (το οποίο παίζει να το έχει κάνει εσκεμένα προκειμένου να επιμηκύνει την εξάρτηση από το Office όπως είχα διαβάσει παλιότερα σε κάποιο blog) δείχνει πιθανή αδυναμία είτε του ODF ως προτύπου (ένα πρότυπο έχει ως νόημα και σκοπό τη διαλειτουργηκότητα. Αν εγώ μιλάω σωστά ODF, εσύ μιλάς σωστά ODF, αλλά δεν καταλαβαίνόμαστε, τότε κάτι δεν πάει καλά με το ODF) , είτε της υλοποίησης που έχει κάνει το OpenOffice για το ODF με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει σωστά κάποια πράγματα...

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ καλύτερο ο κόμσος να χρησιμοποιεί το ODF (ή έστω DOCX που και αυτό - αν και αμφιλεγόμενα - είναι πλεον open standard) παρά τα παλιά DOC και RTF που ήταν εντελώς binary και κλειστά και ο μόνος τρόπος να τα καταλάβει ένα τρίτο πρόγραμμα ήταν το reverse engineering. Το οτι η MS υπέκυψε στην πίεση του ODF και των ανοικτών προτύπων και χωρεύει πλέον στους ρυθμούς τους είναι σημαντική επιτυχία. Ο δρόμος προς τη διαλειτουργηκότητα είναι πλέον πιο βατός: Οι προδιαγραφές ODF και DOCX είναι ελεύθερες, τα δυο πρότυπα ελέγχονται και εξελίσσονται από ανοικτό consortium, οπότε κάτι βελτιώνοντας τα ODF και DOCX εκεί που πρέπει, κάτι βάζοντας λίγο κώδικα στο OpenOffice και άλλα ανοικτά προγράμματα ωστε να καταλαβαίνουν τις ιδιομορφίες του MS-Office θα τη βρούμε ελπίζω την άκρη. Εδώ κατάφερε το OO σχεδόν πλήρη συμβατότητα με το DOC χωρις ούτε μια γραμμή documentation και μόνο με reverse engineering... Τώρα που τα πράγματα ανοίγουν θα κολλήσουμε;
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 24 Ιούλ 2010, 16:13

Μπράβο κι από μένα!
Καλό θα ήταν ως υποσημείωση να υπήρχε κάτι σαν: "ανοικτό λογισμικό - ανοίξτε τα μάτια σας".
Κι εμάς εδώ ο δήμος Ηρακλείου υποστηρίζει λέει το ανοικτό λογισμικό, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως και τι θα κάνει...
http://tolmi.gr/index.php?option=com_co ... temid=1340
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 04 Νοέμ 2010, 13:44

Μα γενικότερα δεν είναι μόνο στον δημόσιο τομέα αλά και στην καθημερινή ζωή το ότι οι υπολογι στές παρόλο όπου άμεσα η έμμεσα επηρεάζουν την ζωή μας εξακολουθούμε να μην θέλουμε να δούμε τι επιλογές υπάρχουν αλλά να εακολουθούμε μια πεπατημένη γταμμή και να πατάμε μηχανικά 2-3 κουμπία. Δεν είναι το θέμα α είνια πολύ τεχνικό τ θέμα *πρέπει* να έχεις αποψη στο *καθετί* επηρεάζει την ζωή μαςακόμα και στους υπολογιοστέ;ς χώρις απαραίτητα να γνωρίζουμε πάρα πολλά τεχνικά θέματα.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης