OpenFest 2011 Ελλιπής Παρουσία της Κοινότητας

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: OpenFest 2011 Ελλιπής Παρουσία της Κοινότητας

Δημοσίευσηαπό Kon14 » 15 Απρ 2011, 17:18

akounadis έγραψε:...πραγματικά, με την σειρά μου κ' εγώ ως νέο μέλος της κοινότητας εντόπισα-παρατήρησα ότι η συμμετοχή δεν ήταν αυτή που φανταζόμουν (μεγαλύτερη να πω την αλήθεια) αλλά στην ποιότητα της διαδικτυακής υποστήριξης στο κάθε μέλος και κυρίως στο νέο μέλος είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ της προσφοράς-βοήθειας κάθε άλλης διανομής. Συγχωρέστε με αν υπερβάλω αλλά ποτέ δεν περίμενα αυτή την σιγουριά που με κατέχει. Αυτό το οφείλω σ´εσάς. Στην κοινότητα.
Σίγουρα με την βοήθεια των παλιών οι νέοι θα δώσουν πνοή. Το σημαντικότερο απ´ όλα....; Και οι παλιοί είναι νέοι (μυαλά) :-)
Το έναυσμα χρειάζεται, μια μικρή φωτίτσα, όχι για να δουν πως είμαστε εδώ αλλά για να νιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ UBUNTU...

:clap: :clap: :bow: :thumbup:

Geochr έγραψε:Σίγουρα θα μπορούσαν να είχε γίνει και κάτι παραπάνω,αλλά αυτό δε σημαίνει οτι κάναμε αισθητή την παρουσία μας,το οτι δεν είχαμε αυτοκόλλητα,καρφίτσες και προτζέκτορες κτλ δε μας κατατάσσει σε δεύτερη μοίρα. Είχαμε laptop,netbook,ακόμη και desktop,θεωρώ οτι η παρουσία της κοινότητας έγινε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και ηταν ένας προπομπός για νέες δράσεις.

Καρφιτσούλες , αυτοκόλλητα , cd ... δεν είχαμε , αλλά η διαφορά μας σε σχέση με τις άλλες κοινώτητες νομίζω οτι ήταν η ανταπόκριση μας όπου υπήρχε πρόβλημα .
Οι άλλες κοινώτητες (χωρίς να υπονοώ οτι δεν ήταν αξιέπενη η προσπάθεια τους και οτι αν κάποιος ήθελε να μάθει μερικές πληροφορίες δεν του τις δίνανε) είχαν 2 - 3 laptop ανοιχτά για να βλέπει ο κόσμος τι εστί fedora , opensuse και μια ερώτηση απο κάποιον έπερνε συνήθως ώς απάντηση 2 σύντομες προτάσεις , 1 χαρτάκι με τα links της σελίδας , του forum και των emails ... της ελληνικής κοινώτητας ως βοήθεια .
Μου άρεσε να βλέπω πώς όσοι ήταν εκεί απο την κοινώτητα μας , εξηγούσαν τα πάντα live και στο τέλος , έδιναν και τη σελίδα του forum σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι παραπάνω . Θυμάμαι μάλιστα οτι ο @akounadis την Κυριακή εξηγούσε για κανα εικοσάλεπτο περίπου , την εγκατάσταση ... σε έναν καθηγητή , ενώ εγώ μαζί με τον "????" (δυστηχώς δεν θυμάμαι όνομα , μόνο οτι φορούσε μια μπλούζα debian , ίσως θυμάται ο @akounadis) συζητούσαμε και ταυτόχρονα θαυμάζαμε την υπομονή του .
Το Σ/Κ αυτό πέρασε πολύ ευχάριστα και νομίζω οτι σε όσους πέρασαν απο εκεί έστω και για 5 λεπτά , τους έμειναν ευχάριστες εμπειρίες και γνώσεις για να θυμούντε στο μέλλον .

Νομίζω οτι η προσπάθεια δεν πέρασε απαρατήριτη και οτι ως κοινώτητα καταφέραμε να βοηθήσουμε πολλούς καινούργιους και μη στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα .
Με το καλό να ξανασυναντηθούμε στο openfest και του χρόνου :clap:
Γνώσεις → Linux: Σχετικά Καλές ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλές
Λειτουργικό → Debian Wheezy με KDE 64-bit
Προδιαγραφές → CPU: 6x AMD Phenom II X6 1055T Processor ‖ RAM 3962 MiB ‖ ASUS Crosshair IV Formula
Κάρτα γραφικών: nVidia G84 [GeForce 8600 GT]
Άβαταρ μέλους
Kon14
babeTUX
babeTUX

IRC: kon14
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 15 Απρ 2011, 18:12

Kon14 έγραψε:Οι άλλες κοινώτητες (χωρίς να υπονοώ οτι δεν ήταν αξιέπενη η προσπάθεια τους και οτι αν κάποιος ήθελε να μάθει μερικές πληροφορίες δεν του τις δίνανε)

Η κάθε κοινότητα έχει τη δική της πολιτική και φιλοσοφία, όλες πρεσβέυουν την διάδοση του ελεύθερου λειτουργικού,η καθεμιά κρίνεται απο το έργο της και την προσφορά στον τελικό χρήστη.
Kon14 έγραψε:Θυμάμαι μάλιστα οτι ο @akounadis την Κυριακή εξηγούσε για κανα εικοσάλεπτο περίπου , την εγκατάσταση ... σε έναν καθηγητή....

Μην αρχίζεις να θυμάσαι,γιατί θα πρέπει να πούμε πολλά ανάλογα παραδείγματα στα οποία τα μέλη μας βοηθούσαν τον κόσμο.Εγώ πάλι θυμάμαι έναν κύριο που ήθελε να κάνει αναβάθμιση στον firefox 4 και απευθύνθηκε σε εμάς ακόμη και γι αυτήν την απλή διαδικασία....

Για μένα αυτά μετράνε,όπως επίσης και το γεγονός οτι η κοινότητάς έγινε γνωστή σε ανθρώπους που ενώ χρησιμοποιούσαν ubuntu εδώ και καιρό παρολαυτά αγνοούσαν την ύπαρξή μας.

Kon14 έγραψε:Με το καλό να ξανασυναντηθούμε στο openfest και του χρόνου :clap:

H νέα μας συνάντηση θα γίνει σύντομα με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία της νέας έκδοσης....
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 15 Απρ 2011, 20:58

...θα την γιορτάσουμε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης... :-) :-) :D
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό karanti » 16 Απρ 2011, 08:53

υπαρχει προταση για release party?
Άβαταρ μέλους
karanti
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Απρ 2011, 11:52

karanti έγραψε:υπαρχει προταση για release party?

Δες στο viewtopic.php?f=34&t=17954 (πρόταση για Αθήνα).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 26 Απρ 2011, 09:15

Παιδιά πολύ σωστοί οι προβληματισμοί, μακάρι να ενισχυθεί η φυσική μας παρουσία με εκδηλώσεις. Η διαδικτυακή μας θεωρώ ότι είναι υποδειγματική (χάρις σε αυτή είμαι και εγώ εδώ).

Για τη φυσική παρουσία, μην διστάζετε ακόμα και μόνοι σας να κάνετε ό,τι μπορείτε. Δεν είναι ανάγκη να διοργανώσετε διεθνές συνέδριο για να πείτε ότι κάτι κάναμε. Μια συνάντηση για καφέ και συζήτηση για το Ubuntu είναι μια καλή αρχή και σιγά σιγά θα γίνει κάτι πιο οργανωμένο. Σε ένα άλλο forum που ήμουν παλαιότερα, είχαμε ορίσει (για την Αθήνα) κάθε Σάββατο μεσημεράκι σταθερό μέρος (άλλαζε εποχικά) για καφέ/ποτάκι και πήγαιναν όσοι και όποτε μπορούσαν. Ακόμα και ένας να πάει και να δώσει δυο CD στη διπλανή παρέα είναι ένα λιθαράκι.

Στα πλαίσια του Ubuntu Global Jam πήγα μόνος μου με φυλλάδια και CD σε καφετέρια και εντάξει κάποιοι κοίταζαν περίεργα αλλά ακούστηκε το Ubuntu. Την επόμενη πήγα και έδωσα υλικό στον υπεύθυνο πληροφορικής της Νομαρχίας. Ακόμα και αν φαίνεται ότι έκανα μια τρύπα στο νερό, η διανομή ακούστηκε σε 20 ανθρώπους. Αν 1 γίνει χρήστης είναι κέρδος.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 11 Ιουν 2011, 16:01

Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιο μέλος που έχει τις φωτογραφίες από το openfest 2011, στις οποίες φαίνονται τα μέλη της κοινότητας μας,
να μου τις στείλει με pm; Θέλω να δημιουργηθεί ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες στην γκαλερί φωτογραφιών που έχουμε, της κεντρικής ιστοσελίδας.
Δηλαδή εδώ: http://www.ubuntu-gr.org/photogallery

Ακόμα και δύο να είναι η φωτογραφίες δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο.
Απλά τις θέλω στην αρχική τους μορφή, στο κανονικό τους μέγεθος. Γι' αυτό τις ζητάω.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Ιουν 2011, 16:08

filippos.xf έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιο μέλος που έχει τις φωτογραφίες από το openfest 2011, στις οποίες φαίνονται τα μέλη της κοινότητας μας,
να μου τις στείλει με pm; Θέλω να δημιουργηθεί ένα άλμπουμ με τις φωτογραφίες στην γκαλερί φωτογραφιών που έχουμε, της κεντρικής ιστοσελίδας.
Δηλαδή εδώ: http://www.ubuntu-gr.org/photogallery

Ακόμα και δύο να είναι η φωτογραφίες δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο.
Απλά τις θέλω στην αρχική τους μορφή, στο κανονικό τους μέγεθος. Γι' αυτό τις ζητάω.

Δες στο http://www.ubuntu-gr.org/story/26-04-11 ... -ubuntu-gr όπου έχει 2 φωτογραφίες.
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 11 Ιουν 2011, 16:17

simosx έγραψε:Δες στο http://www.ubuntu-gr.org/story/26-04-11 ... -ubuntu-gr όπου έχει 2 φωτογραφίες.

Θα ήταν καλό αν αυτές τις δύο φωτογραφίες, τις είχα στο αρχικό τους μέγεθος.
Έτσι ώστε οι φωτογραφίες που θα περνάμε στην γκαλερί φωτογραφιών, να είναι όσο πιο καλής ποιότητας γίνεται
και να έχουν το αρχικό τους μέγεθος. Λέγοντας αρχικό μέγεθος, εννοώ το μέγεθος στο οποίο τραβήχτηκαν από την κάμερα.

Αν δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάω ή δεν υπάρχουν άλλες σχετικές φωτογραφίες, τότε θα βάλω αυτές τις δύο από το άρθρο.
Περιμένω ενημέρωση..
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Ιουν 2011, 16:40

filippos.xf έγραψε:
simosx έγραψε:Δες στο http://www.ubuntu-gr.org/story/26-04-11 ... -ubuntu-gr όπου έχει 2 φωτογραφίες.

Θα ήταν καλό αν αυτές τις δύο φωτογραφίες, τις είχα στο αρχικό τους μέγεθος.
Έτσι ώστε οι φωτογραφίες που θα περνάμε στην γκαλερί φωτογραφιών, να είναι όσο πιο καλής ποιότητας γίνεται
και να έχουν το αρχικό τους μέγεθος. Λέγοντας αρχικό μέγεθος, εννοώ το μέγεθος στο οποίο τραβήχτηκαν από την κάμερα.

Αν δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάω ή δεν υπάρχουν άλλες σχετικές φωτογραφίες, τότε θα βάλω αυτές τις δύο από το άρθρο.
Περιμένω ενημέρωση..

Έστειλα pm με τις φωτογραφίες.
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης