akounadis έγραψε:...πραγματικά, με την σειρά μου κ' εγώ ως νέο μέλος της κοινότητας εντόπισα-παρατήρησα ότι η συμμετοχή δεν ήταν αυτή που φανταζόμουν (μεγαλύτερη να πω την αλήθεια) αλλά στην ποιότητα της διαδικτυακής υποστήριξης στο κάθε μέλος και κυρίως στο νέο μέλος είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ της προσφοράς-βοήθειας κάθε άλλης διανομής. Συγχωρέστε με αν υπερβάλω αλλά ποτέ δεν περίμενα αυτή την σιγουριά που με κατέχει. Αυτό το οφείλω σ´εσάς. Στην κοινότητα.
Σίγουρα με την βοήθεια των παλιών οι νέοι θα δώσουν πνοή. Το σημαντικότερο απ´ όλα....; Και οι παλιοί είναι νέοι (μυαλά)
Το έναυσμα χρειάζεται, μια μικρή φωτίτσα, όχι για να δουν πως είμαστε εδώ αλλά για να νιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ UBUNTU...
Geochr έγραψε:Σίγουρα θα μπορούσαν να είχε γίνει και κάτι παραπάνω,αλλά αυτό δε σημαίνει οτι κάναμε αισθητή την παρουσία μας,το οτι δεν είχαμε αυτοκόλλητα,καρφίτσες και προτζέκτορες κτλ δε μας κατατάσσει σε δεύτερη μοίρα. Είχαμε laptop,netbook,ακόμη και desktop,θεωρώ οτι η παρουσία της κοινότητας έγινε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και ηταν ένας προπομπός για νέες δράσεις.
Καρφιτσούλες , αυτοκόλλητα , cd ... δεν είχαμε , αλλά η διαφορά μας σε σχέση με τις άλλες κοινώτητες νομίζω οτι ήταν η ανταπόκριση μας όπου υπήρχε πρόβλημα .
Οι άλλες κοινώτητες (χωρίς να υπονοώ οτι δεν ήταν αξιέπενη η προσπάθεια τους και οτι αν κάποιος ήθελε να μάθει μερικές πληροφορίες δεν του τις δίνανε) είχαν 2 - 3 laptop ανοιχτά για να βλέπει ο κόσμος τι εστί fedora , opensuse και μια ερώτηση απο κάποιον έπερνε συνήθως ώς απάντηση 2 σύντομες προτάσεις , 1 χαρτάκι με τα links της σελίδας , του forum και των emails ... της ελληνικής κοινώτητας ως βοήθεια .
Μου άρεσε να βλέπω πώς όσοι ήταν εκεί απο την κοινώτητα μας , εξηγούσαν τα πάντα live και στο τέλος , έδιναν και τη σελίδα του forum σε περίπτωση που χρειαστούν κάτι παραπάνω . Θυμάμαι μάλιστα οτι ο @akounadis την Κυριακή εξηγούσε για κανα εικοσάλεπτο περίπου , την εγκατάσταση ... σε έναν καθηγητή , ενώ εγώ μαζί με τον "????" (δυστηχώς δεν θυμάμαι όνομα , μόνο οτι φορούσε μια μπλούζα debian , ίσως θυμάται ο @akounadis) συζητούσαμε και ταυτόχρονα θαυμάζαμε την υπομονή του .
Το Σ/Κ αυτό πέρασε πολύ ευχάριστα και νομίζω οτι σε όσους πέρασαν απο εκεί έστω και για 5 λεπτά , τους έμειναν ευχάριστες εμπειρίες και γνώσεις για να θυμούντε στο μέλλον .
Νομίζω οτι η προσπάθεια δεν πέρασε απαρατήριτη και οτι ως κοινώτητα καταφέραμε να βοηθήσουμε πολλούς καινούργιους και μη στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα .
Με το καλό να ξανασυναντηθούμε στο openfest και του χρόνου