Ανακοίνωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος - Fosscomm 2010 στη Θεσσα

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανακοίνωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος - Fosscomm 2010 στη Θεσσα

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 22 Ιαν 2010, 02:01

Εγώ λογικά δεν θα είμαι εκεί και λόγω υποχρεώσεων και απόστασης ... :( αλλά υπολογίστε και εμένα πνευματικά ... :)
μπράβο παιδιά :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Ιαν 2010, 03:24

nikpapazoglou έγραψε:θελω να ειμαι παρων και εγω,αλλα θεσ/νικη που?σε πιο σημειο?

Στάνταρ μέρος δεν έχει βρεθεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα γίνει στα πανεπιστήμια.
Θα βγει και νέα ανακοίνωση ως τότε... ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 26 Ιαν 2010, 02:01

Κι εγώ κανονίζω να ανέβω Θεσσαλονίκη για τη fosscomm. Καλό θα ήταν να έχουμε πάγκο και ίσως να οργανώναμε και κάποιο workshop. Μια και το συνέδριο θα γίνει Θεσσαλονίκη προτείνω να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά που είναι από βόρεια Ελλάδα φέτος για την οργάνωση και εκτέλεση της παρουσίας μας, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον. Θα τους είναι πιο εύκολο να συντονιστούν και μεταξύ τους και με τους διοργανωτές λόγω κοντινότερης απόστασης, σε σχέση με όσους είμαστε πιο νότια. Πάντως τις μέρες του συνεδρίου θα είμαι πάνω και θα βοηθήσω όπου μπορώ τόσο για την προετοιμασία, όσο και επί τόπου.

Συγκεκριμένα προτείνω φέτος, να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο και πέραν της παρουσίασης να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε:

1) Πάγκο με υλικό προώθησης του ubuntu:
- Εμάς
- Φυλλάδια
- Αυτοκόλλητα
- CDs με ubuntu
- laptop από όπου θα μπορούμε να περνάμε install images σε usb φλασάκια όσων έχουν φέρει μαζί τους.
- ό,τι άλλο σας έρχεται στο μυαλό...

2) Workshop με θέμα σχετικό με το ubuntu. 2 πιθανά θέματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα εξής:
- Bug hunting, reporting, fixing με έμφαση ίσως σε θέματα που άπτονται της υποστήριξης - ευχριστίας στην Ελληνική γλώσσα/ελληνικό περιβάλλον
- Μεταφράσεις δημοφιλών εφαρμογών ή τμημάτων του ubuntu.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του 10.04 LTS έχουμε 22 Απριλίου την κυκλοφορία της ReleaseCandidate, και LanguagePackTranslationDeadline και 29 Απριλίου την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης. H fosscomm δυστυχώς πέφτει ανάμεσα, στις 24-25 Απριλίου, οπότε αφ' ενός δεν θα έχουμε την τελική 10.04 για επίδειξη και μοίρασμα στο συνέδριο, και αφετέρου η δουλειά που θα κάνουμε στο workshop (όσον αφορά bug fixes ή μεταφράσεις) δεν θα προλάβει να συμπεριληφθεί στην τελική έκδοση μια και θα έχουν παρέλθει τα FinalFreeze και TranslationDeadlines. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε κάποια laptop με την RC για επίδειξη και παράλληλα με τα cd της 9.10 (που πιστεύω θα έχουμε από την canonical), να κάψουμε μόνοι μας και cds με την 10.04RC για μοίρασμα. Ακόμα ίσως είναι μια καλή συγκυρία για ένα workshop όπου θα ξεσκονίσουμε την RC με σκοπό να εντοπιστούν και να αναφερθούν εγκαίρως πιθανά critical bugs ώστε να διορθωθούν πριν ή γρήγορα μετά την τελική έκδοση.

Καλό είναι σιγά - σιγά να αρχίσουμε να συζητάμε τα παραπάνω, ώστε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και ποιοι θα αναλάβουν βασικούς ρόλους (προετοιμασία παρουσίασης, παρουσίαση, οργάνωση πάγκου, οργάνωση workshop κλπ), ωστε να αρχίσουμε να τα προετοιμάζουμε (περιεχόμενο παρουσίασης, διαφάνειες, υλικό για πάγκο, προετοιμασία workshop κλπ).
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 26 Ιαν 2010, 02:19

ktogias έγραψε:
Καλό είναι σιγά - σιγά να αρχίσουμε να συζητάμε τα παραπάνω, ώστε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και ποιοι θα αναλάβουν βασικούς ρόλους (προετοιμασία παρουσίασης, παρουσίαση, οργάνωση πάγκου, οργάνωση workshop κλπ), ωστε να αρχίσουμε να τα προετοιμάζουμε (περιεχόμενο παρουσίασης, διαφάνειες, υλικό για πάγκο, προετοιμασία workshop κλπ).

+1

@ktogias
Πάντως αν δεν προθυμοποιηθεί κάποιος για την παρουσίαση στηριζόμαστε πάνω σου μιας και έχεις πάρει το κολάι :mrgreen:

Εγώ μπορώ να συμβάλω στον εμπλουτισμό της παρουσίασης.
Ποιος την ξεκινάει? :)

Τα υπόλοιπα δεν τα πολύ-κατέχω αλλά όπου μπορώ θα βοηθήσω.
Επίσης, επειδή βρίσκομαι στην ομάδα οργάνωσης μάλλον θα αναλάβω κάποιο πόστο και δεν θα μπορώ να συμμετέχω ενεργά σε booth-workshops...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Φεβ 2010, 16:41

Έλαβα προχθές το παρακάτω email από τον Χρήστο Μπαχρακάκη σχετικά με τη συμμετοχή μας στη fosscomm:
έγραψε:
Θα ήθελα να μας ενημερώσεις εάν θα κάνετε παρουσίαση στην Fosscomm ως ubuntu και αν θα έχετε και booth.
Απλά θα ήθελα να μας ενημερώσετε άμεσα για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται.

Thanks, θα περιμένω νέα.

Απάντησα ήδη:
έγραψε:
Παρουσίαση θα κάνουμε σίγουρα. Αν δεν ενδιαφερθεί κάποιος άλλος, θα
την αναλάβω εγώ. Για booth, έχω ρίξει την ιδέα, και θα ήθελα να
βοηθήσω να οργανωθεί κάτι, αλλά δεν έχω δει καποια συγκεκριμένη
εκδήλωση πρόσθεσης για συνδρομή από τους υπολοίπους. Θα ξαναθέσω το
θέμα στο forum μας και θα τους πιέσω λίγο να πάρουμε μια απόφαση και
θα σε ενημερώσω αν θέλουμε booth ή όχι στο τέλος της βδομάδας ή αρχές
της επόμενης.

Για να οργανωθούμε λοιπόν λίγο: Έχουμε κόσμο και όρεξη για booth ή όχι; Εγώ έχω ήδη δηλώσει την θετική μου πρόθεση, αλλά δεν μπορώ να τα αναλάβω όλα μόνος μου, ούτε να πάρω την ευθύνη σε περίπτωση που πούμε ναι, και τελικά δεν μπορέσουμε να το κάνουμε, ή έχουμε ένα κατώτερο των προσδοκιών μας αποτέλεσμα. Οπότε, ας σηκώσουμε χέρι όσοι θέλουμε να έχουμε booth στην fosscomm και μπορούμε να είμαστε εκεί τις ώρες που χρειάζεται για να το υποστηρίξουμε. Το δικό μου είναι ήδη στον αέρα.

(Ένα δεύτερο θέμα που εκκρεμεί είναι αυτό του workshop. Εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου σχετικά με bug hunting, αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν θα μπορέσω να βρω χρόνο να το προετοιμάσω και να το κάνουμε, οπότε δεν το προτείνω ακόμα. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα και όρεξη για workshop ας το πει.)
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 17 Φεβ 2010, 08:55

Συνεχίζοντας το παραπάνω ποστ και για να κάνουμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα.
Το both για στηθεί χρειάζεται υλικό.
Δηλαδή:
Φυλλάδια
Αυτοκόλλητα
CDs
και 1-2 laptop να τρέχουν Ubuntu Kubuntu κτλ

Πέρυσι δεν είχαμε δικό μας και κάποιο λίγο υλικό που κρατούσαμε το φιλοξένησαν τα παιδιά από την κοινότητα του FreeBSD :clap:
Φέτος από ότι ξέρω τα παιδιά ετοιμάζουν ωραία πράγματα και δεν είναι σωστό να τους δεσμεύσουμε πάλι έστω και λίγο χώρο από τον πάγκο τους....
Οπότε αν κάποιοι είναι διατεθειμένοι να κάψουν CDs ή να τυπώσουν αυτοκόλλητα ή να τυπώσουν φυλλάδια ας το δηλώσουν εδώ.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να το πολύ ψάχνουμε, μπορούμε να χαζεύουμε πάλι τα boths της Fedora και του FreeBSD και να πηγαίνουμε στα workshops που θα κάνουν...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 17 Φεβ 2010, 17:54

Μόλις έχουμε τελειώσει μαζί με τον Αλέξανδρο το κείμενο ενός φυλλαδίου για την προώθηση του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ και μένει η στοιχειοθέτηση του φυλλαδίου (σχεδίαση κτλ). Αν θέλουμε μια οργανωμένη δουλειά προτείνω να το πάμε τυπογραφείο αντί για οικιακή εκτύπωση ώστε να γίνει σωστά ότι γίνει. Το θέμα είναι ότι για να προχωρήσει η δουλειά πρέπει να είμαστε σίγουροι πως κάποιοι μπορούν να διαθέσουν ένα χ χρηματικό πόσο ώστε να τα τυπώσουμε στο τυπογραφείο.
:!: Ότι φυλλάδιο σχεδιαστεί για τυπογραφείο δεν μπορεί να τυπωθεί από οικιακό εκτυπωτή και το αντίστροφο
Ποιοι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια του τυπογραφείου;

Φυλλάδιο προώθησης του Ubuntu
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 17 Φεβ 2010, 18:48

Θα ερθω κ εγω με κατι φιλλαρακια...Λογικα σαββατο...Για κυριακαη δεν ξερω ακομα...
Να καψουμε cd ubuntu για να φερουμε???
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 17 Φεβ 2010, 22:11

έγραψε:Tο "φυλλάδιο προώθησης του Ubuntu" του Αλέξανδρου Φατσή και του Ιωάννη Ξυγωνάκη διανέμεται υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Attribution 3.0 Greece License.

Based on a work at docs.google.com.

:( :( :(
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 18 Φεβ 2010, 00:14

@taratatzoumΤι ; θέλεις καμία bsd license έτσι; :P
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX