linuxovios έγραψε:1) Έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της επιστολής και δυστυχώς πλέον το περιεχόμενό της δεν αλλάζει πλέον. (Βλέπε σχετικό thread
viewtopic.php?f=34&t=11196 )
2) Έχω αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να συμφωνούν ακριβώς με ένα κείμενο. Στις γενικές του αρχές ελπίζω να συμφωνούμε
Δυστυχώς δεν τη μυρίστηκα νωρίτερα τη διαβούλευση. Δεν πειράζει. Σε γενικές γραμμές σίγουρα συμφωνούμε. Πάντως το γενικό πνεύμα των παρατηρήσεων, αν και εφόσον θεωρήσουν κάποιοι προς την σωστή κατεύθυνση, μπορεί να ληφθεί υπόψη στη σύνταξη μελλοντικών παρόμοιων κειμένων.
linuxovios έγραψε:
3) Δεν την πέφτουμε στην MS, αλλά στο ελληνικό δημόσιο που στο 99 % των συστημάτων την επιλέγει. Αναφερόμαστε κυρίως σε αυτή και μετά τη συμφωνία που έχει κάνει το ελληνικό δημόσιο.
4) Το λογισμικό της MS είναι κακογραμμένο. Απόδειξη για μένα είναι τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν σε αναβαθμίσεις στο ελληνικό δημόσιο για pc με vista. Δε χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη. Κανείς δεν είπε ότι το ελεύθερο λογισμικό είναι εξ ορισμού καλογραμμένο. Είναι πάντως δωρεάν και δεν απαιτεί εκατομμύρια ευρώ για αναβαθμίσεις
5) Κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα κακό να στοχοποιείται η MS. Η επιλογή των προϊόντων της στοιχίζει πολλά χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο. Εκτός αν πρέπει να γίνουμε όλοι σαν τους πολιτικούς που καταγγέλλουν τους κλέφτες στη Βουλή, αλλά ποτέ δεν τους κατονομάζουν και ποτέ δεν έβαλαν κάποιον στη φυλακή. Από τέτοιες στάσεις φτάσαμε εδώ που φτάσαμε (ένα κλικ πριν την πτώχευση που τελικά μπορεί να μην αποφύγουμε).
Εδώ διαφωνώ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να είμαστε "politicaly correct", χωρίς ασάφειες, υποκειμενικότητες και αφορισμούς, αν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά όσοι μας διαβάζουν. Και μια και το κείμενο απευθύνεται σε πολιτικούς, είναι ακόμα ένας λόγος να μιλήσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στη γλώσσα τους. Στις προτάσεις μου προσπάθησα να διορθώσω τα σημεία τα οποία κατά τη γνώμη μου διαβάζοντας ένας πολιτικός θα έλεγε: "Καλά... Στον κόσμο τους αυτοί οι "ακτιβιστές". Είναι γραφικοί, παράλλογοι, παθιασμένοι. Μισούν την MS. Βρίζουν τα προιόντα με τα οποία όλοι μάθαμε να χρησιμοποιούμε Η/Υ και με τα οποία όλοι κάνουμε τη δουλειά μας. Τα προϊόντα που κινούν όλο τον πλανήτη. Τα λένε άχρηστα και κακογραμμένα. Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να τους πάρω στα σοβαρά." . Όχι ότι με τις διορθώσεις που πρότεινα δεν πρόκειται και πάλι να το πει, απλά του δίνουμε όσο λιγότερα πατήματα γίνεται. Ένα καλογραμμένο, ορθό, συνεπές, μετριοπαθές κείμενο έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει τον αναγνώστη να πεί "Για στάσου, μιλάνε σοβαρά και μετρημένα και φαίνεται να ξέρουν τι λένε. Λες να έχουν κάποιο δίκιο; Για να το ψάξω...". Αντίθετα ένα πιο "εμπρηστικό" κείμενο, μένει απλά εκεί: "Όκ... Αυτοί έχουν κακιάσει που η MS έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αντί για το δικό τους ubuntu και γκρινιάζουν σαν τα μικρά παιδιά. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τα κολλήματα του καθενός τώρα."